FMC vb KONULARDA E?İTİM VE YENİ PİLOTLAR

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
Murat Kandemir
Junior Member
Junior Member

Merhabalar arkadaşlar
Gördü?üm kadarı ile uçuşlara yeni başlayan ve bunu geliştirmek isteyen arkadaşlarım oldu?unda hemfikiriz.
Daha öncede düzenledi?imiz gibi bir e?itimle bunları yani PMDG de FMC kullanmasını,haberleşme kurallarını chart okumayı ve metar okuyarak kalkış ve iniş pistlerini belirlemeyi bilmeyen yada geliştirmek isteyen arkadaşların ayrıca VOR inişleri ö?renmek isteyen arkadaşlarımızın buraya yazması ile bir e?itim programı daha düzenleyebiliriz sanıyorum.Böylece di?er topiclerdeki tartışmalara gerek de kalmayaca?ını düşünmekteyim.
Lütfen e?itim almak isteyen ve verebilecek tecrübeli kaptanlarımız da katılsınlarda havacılık konularında bilmedi?imiz şeyleri hepbirlikte paylaşalım.
Sevgi ve Saygılarımla

Dr.Murat KANDEMYR
THY7024
THY1789
Average User
Average User
Name: Serhan TUZEMEN
PID: 1789
Vatsim ID: 955320
City: Istanbul

Murat kaptan merhaba!Teklifinize katılıyorum.Kararlaştıracağımız bir gün ve saatte belli bir beydanda bir ATC ile beraber,o meydanın chartlarını çalışıp aşağıdaki konuları uygulamalı gercekleştirebiliriz;
1.Missed approach procedure
2.VOR VOR DME yaklaşma circle to land
3.FMC programlama, gerci bende PMDG yok FMC siz boeingler var ama airbuslarda FMC var.
Herkese iyi uçuşlar...

Serhan Tüzemen
THY 1789

request clerance for take off....
Baran
Rookie
Rookie

Murat kaptanım,

Böyle birşeye ben de seve seve katılmak isterim. Saygılar.

Image
Baran Karaca

THY2230
THY7230
THY2246
Average User
Average User
Name: Safak ERBIL
PID: 2246

Merhaba Murat Hocam.

Daimi öğrenciniz olarak elbette bu eğitime seve seve katılmak isterim.

Tesekkur Ederim.

Not:Nargilede getiricem o gun için :)

THY7246
Safak ERBİL
Murat Kandemir
Junior Member
Junior Member

SELAMLAR TEKRAR,
Arkadaşlar görgüğüm üzere daha çok yetişmiş arkadaşların VOR,DME,ILS yaklaşmalar ile birtakım FMC sorunları olmaktadır.BU hafta cumartesi günü çok tecrübeli bir kaptanımızdan bu konularda bir eğitim planlamış bulunmaktayız.Haftaya da tekrar yeni arkadaşlarımıza FMC,cold dark motor çalıştırma uçuş planlama,chart okuma ve atc haberleşmeleri ile alakalı bir eğitim vereceğiz.
Katılmak isteyen arkadaşlarımızın bana haber vermelerini rica ediyorum.SKYPE sınırlı sayıda olduğundan sınırlı sayıda katılım alabileceğiz.
Katılmak isyen arkadaşlarımızın FMC si olan bir uçak,İSTANBUL,ERZİNCAN,TRABZON,MARDİN,VAN,KONYA chartlarını mutlaka ellerinde bulundurmaları ve SKYPE programı kurarak mikrofon ve kulaklık edinmelerini rica ediyorum.
Haberleşmek üzere...
peksenkerem
Rookie
Rookie

Murat bey ben çok isterim ancak szinle nasıl ve ne zaman irtibat kuracağız.
Sonra haftaya dediğiniz ne zaman? hafta içi akşam olurmu mesela?
ve skype de bir kodunuz varsa eklermisiniz irtibat için.
Teşekkürler ve saygılar.

KEREM PEKSEN
Image
cougar
Rookie
Rookie

Murat kaptan cok cool bi fikir ama cool dark nedir :) cold'n dark olmasin o :) Bi de skype yerine roger wilco olsa?
Bu arada FMS egitimi genel mi olucak? yani FMC'si olan bi ucak yeter demi$sinizde MCDU'lu bi Bus yada FMC'li bi boeing yada FMSli bi MD11 olur mu? Yani hepsini mi anlaticaksiniz yoksa specific konular olucak mi...
quote:Originally posted by MURATTHY

SELAMLAR TEKRAR,
Arkadaşlar görgüğüm üzere daha çok yetişmiş arkadaşların VOR,DME,ILS yaklaşmalar ile birtakım FMC sorunları olmaktadır.BU hafta cumartesi günü çok tecrübeli bir kaptanımızdan bu konularda bir eğitim planlamış bulunmaktayız.Haftaya da tekrar yeni arkadaşlarımıza FMC,cool dark motor çalıştırma uçuş planlama,chart okuma ve atc haberleşmeleri ile alakalı bir eğitim vereceğiz.
Katılmak isteyen arkadaşlarımızın bana haber vermelerini rica ediyorum.SKYPE sınırlı sayıda olduğundan sınırlı sayıda katılım alabileceğiz.
Katılmak isyen arkadaşlarımızın FMC si olan bir uçak,İSTANBUL,ERZİNCAN,TRABZON,MARDİN,VAN,KONYA chartlarını mutlaka ellerinde bulundurmaları ve SKYPE programı kurarak mikrofon ve kulaklık edinmelerini rica ediyorum.
Haberleşmek üzere...

PPL&CPL&ATPL Student
Image
Murat Kandemir
Junior Member
Junior Member

Merhaba kerem ve serhan kaptanlarım

insanlar için uygun olacağını düşünerek 17/02/2007 cumartesi günü saat 11 i kararlaştırdık.ancak uyumsuz olduğu takdirde bu tekrarlanabilir şimdilik cumartesi katılmak isterseniz adam351970
benim skype adresim bana ulaşabilirsiniz buradan
görüşmek dileği ile....
Bu arada atakan,serden,şafak ve baran kaptanlarım sizleride bekliyoruz.
Baran
Rookie
Rookie

Murat kaptanım ben geliyorum inşallah.

İyi uçuşlar

Image
Baran Karaca

THY2230
THY7230
THY1789
Average User
Average User
Name: Serhan TUZEMEN
PID: 1789
Vatsim ID: 955320
City: Istanbul

Murat kaptan merhaba!Ben de geliyorum şimdilik, bir terslik cıkmazsa.Görüşmek dileğiyle..

Serhan Tüzemen
THY 1789

request clerance for take off....
THY2246
Average User
Average User

Murat Hocam....

Elbette geliyorum.Atakan Kaptan ile konustum.Onun modeminde sorun oldugu icin 2-3 gundur giremiyor.Ancak yarin egitim icin kuzeninden modemini alıcakmıs.Buyuk bir ihtimal ile egitime katilacak.
Bilgilerinize

THY7246
Safak ERBIL
cemilio
Newbie
Newbie
Name: Cemil Düzgül
PID: 0000
Vatsim ID: 961948
City: istanbul

Arkadaşlar, yeni pilotların aramıza katılmaları çok hoş, ama uçmaya başlamadan önce taxiway ve pist arasındaki farkı da anlatırsanız, bizim için de güvenli olur. Online uçmadan önce offline uçup, biraz tecrübe kazanmaları herkes için iyi olucak.

Saygılarımla,

Cemil Düzgül
Murat Kandemir
Junior Member
Junior Member

Cemil bey
Elbette anlatıyoruz eğitime katılanlar da baya yol katetti ancak
ne yazıkki katılan sayısı bir elin parmakları kadar az...
peksenkerem
Rookie
Rookie

Sayın arkadaşlar.
Sözkonusu eğitim yapılmış ise de ben kaçırmış durumdayım malesef.
Ama hala talibim uygun bir gününü bana verebilecek olan arkadaşlar için.
Daha öncekini iş ve sağlık sebebi ile kaçırdım bilginize.
(şehir dışına çıkmak durumunda kaldım, ve bir rahatsızlık sonucu hastaneye yatmak zorunda kaldım.)
Bu durumdan dolayı bana bir istisna gösterebilecek olan arkadaş varsa lütfen yardım etsin.
Saygılarımla.

KEREM PEKSEN
Image
THY2246
Average User
Average User

quote:Originally posted by peksenkerem

Sayın arkadaşlar.
Sözkonusu eğitim yapılmış ise de ben kaçırmış durumdayım malesef.
Ama hala talibim uygun bir gününü bana verebilecek olan arkadaşlar için.
Daha öncekini iş ve sağlık sebebi ile kaçırdım bilginize.
(şehir dışına çıkmak durumunda kaldım, ve bir rahatsızlık sonucu hastaneye yatmak zorunda kaldım.)
Bu durumdan dolayı bana bir istisna gösterebilecek olan arkadaş varsa lütfen yardım etsin.
Saygılarımla.

KEREM PEKSEN
Image

Merhaba..

Bilginiz ne durumda acaba.eger yok denecek kadar az ise bize ogretilenleri size aktarabilirim.Pmdg 737-800 hakkında bildiklerimi aktarabilirim.

Bilgilerinize

Safak Erbil
THY 7246
Post Reply

Return to “Training Lounge”