PMDG VIRTUAL COCPIT SORUNU.

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Post Reply
peksenkerem
Rookie
Rookie

Saygıde?er arkadaşlar bende logitech Freedom RF2.4 coroless joystick var.
Ancak bu aletin en üstünde olan hot buton yani pod diye adlandırılan butonla Virtual cocpit in içinde yukarı ve aşa?ı bakılabiliyor, fakat sola yada sa?a asla bakılamıyor.
Fs deki ayarları da kontrol ettim bir anormallikle karşılaşmadım.
Peki herkes virtual cocpit in içinde sa?a sola nasıl bakabiliyor yada ben neden bakamıyorum sizce.
Birde spot görüş açısında herşey çok normal çalışıyor her yeri görebiliyorum aynı pod u kullanarak, hatta normal cocpit te de çalışıyor,sadece virtual da çalışmıyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.

KEREM PEKSEN
Image
Serden
Average User
Average User
Name: Serden NAYIN
PID: 3938

senin button sanirim eye point view gorevi goruyor.saga sola bakmak icin sendeki button'i hat switch olarak adaman lazim.sanirim bunun settings'i FS icinde yok,zaten joystick'le default olarak set up olmasi lazim.setting'lere bir bak,olmazsa joystick'in setting'lerine bir gir bak bakalim hat switch'i goruyor mu
gerci spot view'da nasil calisiyor onu cozemedim,emin misin spot view'da da eye point olarak calismadigindan?

Serden NAYIN
THY2168
peksenkerem
Rookie
Rookie

Doğrudur ama bir ayarı fs içinde değiştirip, bu butonu başka bir görev yapması için atadığımda kendisi bunu zaten "HOT" diye adlandırıyor.
Yani zaten fs bu düğmeyi hot görüyor anlamına geliyor buna rağmen olmuyor bende bunu anlamadım zaten.
Belki bozuktur dedim ama diğer bütün görüş açılarında bu hot switch çaılışıyor.
?imdi dediğiniz gibi kendi ayarlarını kontrol ediyorum sonucu size tekrar yazarım.
İlginize teşekkürler.
Saygılarımla.

KEREM PEKSEN
Image
peksenkerem
Rookie
Rookie

Joystick ayarlarına baktım hala o buton pov 1 yani hot switch olarak görünüyor. Fs de de başka bir özelliğe bu tuşu atadığımda tuş ismi mesela button 10 değil de hot switch yazıyor, yani Fs de bunu hot switch olarak görüyor. Ama virtual cocpit in içinde her ne oluyorsa yukarı aşağı indirip kaldırdığımda çok iyi ama sola yada sağa bakmaya çalıştığımda o tüş birşeyler yapmaya çaılışıyor ama yapamadığı için ekran titremeye başlıyor.
Mesela sağa bakmaya çaılışıyorum sanki bir sınır varmışda bu sınırın sonuna gelmişim artık gidemiyormuş ama ben gitmeye zorluyormuşum gibi bir durum oluyor.
Benim onümden başka hiçbir yere bakmama izin vermiyor kısacası(yukarı aşağı hariç.)

KEREM PEKSEN
Image
peksenkerem
Rookie
Rookie

Spot view da eye point olarak çalışması için normalde kademeli görüntü vermesi lazı değilmi mesela normal cocpit in içinde olduğu gibi sadece sağa sola arkaya falan bakabilirsin.
Ama spot view da 360 derece full dönüş yapabiliyorum kademesiz aralıksız. Bu zaten hot switch olduğunu göstermezmi hem bir de virtual cocpit in içinde de yukarı ve aşağı kayarak gidiyor yani hot switch de olması gereken gibi.

KEREM PEKSEN
Image
Serden
Average User
Average User

tek aklima gelen sendeki pmdg'nin virtual cockpit'inde bir problem oldugu.diger default ucaklarin virtual cockpit'inde sorun yasiyormusun?

Serden NAYIN
THY2168
peksenkerem
Rookie
Rookie

quote:Originally posted by Serden

tek aklima gelen sendeki pmdg'nin virtual cockpit'inde bir problem oldugu.diger default ucaklarin virtual cockpit'inde sorun yasiyormusun?

Serden NAYIN
THY2168

Malesef evet default uçaklarda da istinasız aynı şeyi yapıyor.
Peki hadi Joystick i geçtim, bunun klavye kısa yolları varmı virtual cocpit içinde gezebileceğimiz.
Not fs deki ayarları bile reset default yaptım ama sorun hala devam ediyor.

KEREM PEKSEN
Image
Serden
Average User
Average User

o zaman senin joystick'in hat switch'inde bir problem olmali.klavyede ise bu tarz bit tus yok,sadece numpad'le degisik acilardan bakabiliyorsun

bu arada yeni joystick almayi dusunursen saitek x52'yi tercih edebilirsin.benim buldugum en uygun fiyat idefixedeydi,linki asagida.
http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tani ... OBGVM7S2FF

Serden NAYIN
THY2168
peksenkerem
Rookie
Rookie

Hımmm. Tamam belkide benim joystick de problem var ama o zaman spot view da nasıl çalışıyor onu anlamadım ben. Yani sağa sola dönüyor spot da içerde dönmüyor, yani görüş açısı değiştiğinde joystick de çalışma yöntemini değiştiriyormu spot dan farklı olarak. Bunu merak ettim de.
Ayrıca bu joystick zaten yeni şimdi gidip bir tane daha alırsam maddi anlamda canıma ot tıkayacak tabiri caiz ise:):)

KEREM PEKSEN
Image
Serden
Average User
Average User

ya senin problemde ne icinden cikilmaz bi durum aldi ya:) pmdg'ye salladik,default'tada ayni seyi yapiyor...joystick'e salladik ama spot view'da calisio:) yani sorun ne joystick'te nede pmdg'de...o zaman geriye bir tek secenek kaliyor,FS'nin kendisi.valla anlayan varsa beri gelsin,simdiye kadar okudugum en ilginc problem valla.hata nerde diye dusunsem orda olmadigini kanitlayacak isler yapio senin sistem ama hata da babalar gibi yerinde duruyor.benden sana bi tavsiye,bu isten en zararsiz sekilde cikmak istiyorsan virtual cockpitten vazgec:)yada istersen FS'yi sil yeniden yukle ama bi ton is simdi...

Serden NAYIN
THY2168
peksenkerem
Rookie
Rookie

Valla haklısın acayip bir sorun ben denedim de çözemediğim için artık forum a yazim bari belki bilen birileri vardır diye ama anladığım kadarı ile kimse benim yaşadığım sorunları yaşamamış.
Ne diyeyim bilmem ki kalkıp şimdi fs yi bir daha yüklersem yanında 20 den fazla başka programda yüklemek lazım, sorunlar çıkacaktır çözmek lazım. Bazı programları bilgisayarda arayıp bulmam lazım, vs. vs. Birde bu kadar şeyden sonra aynı problemi yaparsa kafayı yemek lazım.
Neme lazım ben en iyisi vc yi kullanmıyayım diyeceğim bir de öbür açıdan bakıyorum canavar gibi PMDG al sen ama VC sini kullanama, ben o zaman doğru para ama az hizmet almış oluyorum bir de PMDG ye yazayım bunu bakalım ne diyecekler.

KEREM PEKSEN
Image
peksenkerem
Rookie
Rookie

Al işte şimdi kalk da gülme.
Pause yapınca çaılışıyor meret.
Ama pause dan çıkınca gene aynı şey oluyor birisi lütfen yardım etsin sinirlerim bozuldu bu sebepten, uçağın en güzel yeri bence VC dir ama bir işe yaramıyor.
Yani ben şimdi sağa sola bakmak için önce pause yapıp bakıcam sonra da pause dan çıkıp eski halinemi döneceğim şimdi.
KEREM PEKSEN
Image
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”