mobility radeon x1600

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Serden
Average User
Average User
Posts: 101
Joined: 31 Oct 2006, 12:43
Name: Serden NAYIN
PID: 3938
Location: Australia

arkadaslar kullandigim sistem benq joybook p52, amd turion64x2, 1gb ram, 512mb. ati mobility radeon x1600 goruntu karti fakat butun goruntu ayarlarini full yaptigimda dahi anti aliasing sorunu yasiyorum. goruntu kartinin settinglerine girdigimde aa'yla ilgili bir bolum bulamadim,bu karti kullanan var mi? nasil en iyi performans alirim?

foruma nasil resim yuklenecegini bilmedigim icin resmi geocities'e ekledim,asagidan direk link'ten screenshot'i gorebilirsiniz

http://www.geocities.com/random_desires/anti-a.JPG

Serden NAYIN
Pilot ID: 2168
User avatar
THY446
Junior Member
Junior Member
Posts: 93
Joined: 17 Jun 2002, 02:12
Name: Okhan Ucar
PID: 477
Vatsim ID: 843798
City: Izmir
Location: Turkey
Contact:

Merhaba Serden kaptan.
Bende Sapphire x1600 pro kullanıyorum. Öncelikle FS9 da ayarları full yaparken şuna dikkat etmeni öneriyorum. Mevsim gereği yoğun bulutlanma var ve bu hem kartı hem bilgisayarı acaip kasıyor. Tavsiyem bulut ayarlarını basit bulut texturlerine ayarlaman. Böylece ben %40 Frame artışına kavuştum. Gelelim kart ile ilgili ayarlara.Ekran kartınla beraber gelen Cd içerisinde Atı Catalyst Control Center isminde bir program olması gerekiyor. Onu kurmadan karta ait gelişmiş kontrolleri ne yazık ki kullanamazsın. O programıda kurabilmek için Microsoft Net Framework 1.1 ve üzerine sahip olman gerekiyor. Herşeyin doğru olarak kurulduğunu varsayarsak Catalyst Control Center içerisinden 3D settings ayarlarından Anti Aliasing ayarlarını 2X ve Anisotropic ayarlarınıda 4X e ayarlayıp iyi bir görüntü elde edebileceğini düşünüyorum. Verdiğim değerler elinizde ki bilgisayara uygun olmayabilir de tabii ki. En iyi çözümü siz deneme yanılma yöntemi ile elde edeceksiniz.
Kolay gelsin.


Okhan Uçar
Ankara
THY477

Image
Serden
Average User
Average User
Posts: 101
Joined: 31 Oct 2006, 12:43
Name: Serden NAYIN
PID: 3938
Location: Australia

Catalyst Control Center settingleri icinde 3d icin herhangi bir bolum bulunmuyor ne yazikki,cok basic ayarlar var icinde. update etmek istedim,benim sistemim icin update yapamiyormus,ilginc bir durumla karsi karsiyayim

Serden NAYIN
Pilot ID: 2168
1710
Newbie
Newbie
Posts: 21
Joined: 10 Jan 2006, 08:07
Location: Azerbaijan

Selamlar benim notebookta da radeon x1600 var. Xp kullanirken ozellikle kis aylarinda 20-15 hatta zaman zaman 10 fpslere kadar dusuyordum. optimzie edilmis omega driverlari kullanmama ragmen sorun devam ediyordu. Dun vista kurdum, ustundeki default driverlar ile hiz zorlanmadan tum settingler max ve 1600x1200 cozunurlukte 35 fps rahatlikla aliyorum.

sistem ozelliklerim
Centrino Duo 2500
2 GB Ram
x1600 512 MB Video Karti


Oguzhan Kayhan
Serden
Average User
Average User
Posts: 101
Joined: 31 Oct 2006, 12:43
Name: Serden NAYIN
PID: 3938
Location: Australia

benim tek sorunum cd;nin icindeki catalyst'i yukleyince, 3d settingleri degistirmek icin bir menu yok. catalyst control paneli yukledim,onda da Anisotropic ayarlari icin menu var ama yine 3d icin bir bolum yok. ati'nin sitesinden driver update icin bi program yuklemek gerekiyor,oda sistemi check edip update'in uygun olup olmadigini belirliyor. onu yukledigimde bana benim sistemimin o update icin uygun olmadigini soyluyor.
simdi ben bu 3d settingi nasil ayarlayacagim?

Serden NAYIN
Pilot ID: 2168
User avatar
THY1834
VIP Member
VIP Member
Posts: 234
Joined: 11 Sep 2006, 10:50
Name: Adem BURCU
PID: 1834
Vatsim ID: 958269
City: Tekirdag
Location: Turkey
Contact:

Sevgili OKHAN,

Eğer ekran ayarlarını kapatacaksak,o A/P de uçarken yolcu koltuğundan kanatları,motoru,yeri,bulutların,sisin arasına giriş-çıkışı göremeyeceksek eğer,sanalda olsa uçamanın ne tadı kalır ki?Bende tüm ayarları tamamen açık ve akşamüstleri nefis manzara izliyorum :D

Bence arkadaşların tabi imkanları ölçüsünde sistemlerini değiştirmeleri daha akılcı çözüm gibi geliyor.

Zira ben FS ile tanıştıktan sonra P3'ü celeron 1.7 ile değiştirdim,yetmedi yine kasma yaptı onuda AMD3000 64 aşlon ile değiştirmek zorunda kaldım.?imdi memnunum.(ama nereye kadar sürer bilemiyorum!!?)


Sevgiler

Adem BÜRCÜ THY1834
User avatar
THY446
Junior Member
Junior Member
Posts: 93
Joined: 17 Jun 2002, 02:12
Name: Okhan Ucar
PID: 477
Vatsim ID: 843798
City: Izmir
Location: Turkey
Contact:

Sevgili Adem kaptanım
Elbette bazı özellikleri kısmanın uçuşların gerçekçiliğini yokettiğine bende katılıyorum. Ancak 6 saatlik bir uçuştan sonra 18L'e ye 4 nm uzaklıkta 2fps'ye düşüp crashed oluyorsanız (ILS filan allah hak getire) bazı şeylerden feragat etmeniz kaçınılmaz oluyor. FS9 için kullandığım sistem P4 3.4 Ghz, 512 MB x1600 Pro, 1GB DDR 400 Ram, Silverstone Gerçek 550 Watt PSU ve SATA. Eğer bu sistem full ayarlarda her türlü optimizasyona rağmen son yaklaşmada bu kadar kasılıyorsa başka ne yapılabilir bilemiyorum.

Not: Optimizasyondan kasıt, C sürücüsü sıkıştırıldı ve sürekli O&O ile defrag yapılıyor. GameXp ile gereksiz modüllerin sisteme yükleniminin önüne geçildi. Ekran kartı overclok ile %15 civarında aşırı sürümde çalışıyor. İşlemci HT olduğu için FS9 diğer çalışan programlardan farklı işlemci ile çalıştırılmakta. Başka yapılacak optimizasyon var mı bilemiyorum :D

Okhan Uçar
Ankara
THY477

Image
1710
Newbie
Newbie
Posts: 21
Joined: 10 Jan 2006, 08:07
Location: Azerbaijan

Umarim c surucusu sIkIstIrIldi derken saka yapiyorsunuzdur
bu optimizasyn degil sistemi daha fazla yoran birsey. Sonucta oradan her dosya okuyusunda decompress yapmak durumunda.


Oguzhan Kayhan
User avatar
THY446
Junior Member
Junior Member
Posts: 93
Joined: 17 Jun 2002, 02:12
Name: Okhan Ucar
PID: 477
Vatsim ID: 843798
City: Izmir
Location: Turkey
Contact:

Hayır ciddiyim, çünkü hafızambeni yanıltmıyorsa Sanal Pilot forumlarında bir mesajda görmüştüm ve oradan aklımda kaldı.

http://www.sanalpilot.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5326

Rıfat beyin yazısında böyle bir cümle geçmekte çünkü

Okhan Uçar
Ankara
THY477

Image
1710
Newbie
Newbie
Posts: 21
Joined: 10 Jan 2006, 08:07
Location: Azerbaijan

Verdiginiz linki simdi okudum ama bana hic mantikli gelmedi. Compression sonucta cpuya binecek ilave bir yuktur. Tabi cok kuvvetli bir cpunuz varsa durum degisebilir. Diskten daha az data okuyup memorye atip orada uncompress edip sonra kullanmasi belki biraz performans kazandirabilir. ama onemli bir kazanci olacagini sanmiyorum, ki kazanci olsa bile bu oyunun ilk acilsi hizini degistirir, scenery ve oyun yuklendikten sonra disk uzerine cok fazla bir erisim olmuyor. Ayrica c surucusunun tamamini sikistirmaniz burada bulunan cache dosyalarini da sikistiracagi icin ilave yavasliga sebep olur. zaten linkteki yazida sadece fs folderinin sikistirilmasindan soz edilmis

nvidia ve radeon icin sitesindeki driverlar yerine http://www.omegadrivers.net/ adresindeki modifiye driverlari kullanmanizi tavsiye ederim ayrica.
Birde arka planda calisan uygulamalr bazen garip yavaslamalara sebep olabiliyor. ornegin bende flashget kuruluydu. uygulama acikken fpsim yari yariya azaliyordu.



Oguzhan Kayhan
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”