Merhabalar,
e?itime başlamayı dört gözle bekleyen bir acemi olarak gerekli hazırlıkları bir türlü tamamlayamadım ve acilen yardımlarınıza ihtiyacım var. roger wilcoyu indirip kurdum. Görünürde herşey normal fakat hiç bir adrese ba?lanamıyorum. "RW was unable to connect ..." hata mesajını alıyorum. Ek olarak belirtmeliyinmi bulunduum sistemde bir firewall var. Bundan kaynaklanabilece?ini düşünüyorum. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.
Ali Yılmaz
TK491
roger wilco
-
- Junior Member
Once start->run ve gelen diyalogdan cmd komutunu çalıştırın.
Daha sonra
telnet piranha.cc.bilkent.edu.tr 3782
komutunu verin. Eğer pencere temizleniyor ve kapkara kalıyorsa bağlantı sorununuz yok demektir. RW 3782 portunu kullanıyor. ISP nizde de filtrelenmiş olabilir. Telnet sonucuna göre düşünmeye devam ederiz.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Daha sonra
telnet piranha.cc.bilkent.edu.tr 3782
komutunu verin. Eğer pencere temizleniyor ve kapkara kalıyorsa bağlantı sorununuz yok demektir. RW 3782 portunu kullanıyor. ISP nizde de filtrelenmiş olabilir. Telnet sonucuna göre düşünmeye devam ederiz.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. İlk olarak bulunduğum firma itibariyle firewall u kapatmam söz konusu değil. O yüzden başka bir çözüm yolu bulmak zorundayım
Doğan Bey dediğiniz adrese ping çektim fakat sonuç olumsuz. Connect failed. Hala yardımlarınıza açığım
İyi çalışmalar herkese.
Ali Yılmaz
TK491

Ali Yılmaz
TK491
-
- Junior Member
peki
ping 212.58.3.2
ping www.microsoft.com
ping www.intel.com
gibi birkaç site daha dener misiniz ? Ulaşmaya çalıştığım sonuç vatsim Turkiye server a mı erişemiyorsunuz yoksa hiçbir yere mi ?
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
ping 212.58.3.2
ping www.microsoft.com
ping www.intel.com
gibi birkaç site daha dener misiniz ? Ulaşmaya çalıştığım sonuç vatsim Turkiye server a mı erişemiyorsunuz yoksa hiçbir yere mi ?
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Doğan Bey merhaba,
Verdiğiniz adresleri ve diğer bazı adreslere ping çekmeyi denedim ama sonuç her zamanki gibi olumsuz. Yapabileceğimiz şeyler kaldıysa uygulamaya hazırım. İyi çalışmalar herkese.
Ali Yılmaz
Verdiğiniz adresleri ve diğer bazı adreslere ping çekmeyi denedim ama sonuç her zamanki gibi olumsuz. Yapabileceğimiz şeyler kaldıysa uygulamaya hazırım. İyi çalışmalar herkese.
Ali Yılmaz
-
- Junior Member
?imdi de bu duruma icf (internet connection firewall) in sebep olduğundan emin olmalıyız. Bunun için dialup adapter i duzenlediğiniz pencerede icf seçeneğini devre dışı bırakınız. Sonra (emin olmak için) makinayı kapatıp açın ve rw ve sb bağlantısını tekrar deneyin. Eğer durum çözülürse buna bir alternatif ararız.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Merhabalar,
bahsettiğiniz ICF ile ilgili ayarları bulamadım. İsterseniz burda kullanılan sistem ile ilgili kısa bir bilgi vereyim. Belki işimize yarar. Bağlantı kurmaya çalıştığım yer odtu içinde ve erişim odtu lan'ı üzerinden gerçekleşmekte. O yüzden dial up ayarlarını bulamamış olabilirim. Ayrıca firma içinde bir firewall var.
Herkese iyi çalışmalar.
Ali Yılmaz
TK491
bahsettiğiniz ICF ile ilgili ayarları bulamadım. İsterseniz burda kullanılan sistem ile ilgili kısa bir bilgi vereyim. Belki işimize yarar. Bağlantı kurmaya çalıştığım yer odtu içinde ve erişim odtu lan'ı üzerinden gerçekleşmekte. O yüzden dial up ayarlarını bulamamış olabilirim. Ayrıca firma içinde bir firewall var.
Herkese iyi çalışmalar.
Ali Yılmaz
TK491
-
- Junior Member
ICF zaten dialup baglantida etkin oluyor ve aslında sizin makina router olarak çalışıyorsa kullanılıyor. Siz eşernet ile bağlı olduğunuza göre kurumsal firewall buna izin vermiyor buyuk olasılıkla ve yapabileceğiniz tek şey tanıdık bir sistem yöneticisi bulup sizin ip için gereken portları açtırmak sanırım.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Dogan Zorlu, Izmir
TK482