Yardım: Karlı ve buzlu pistlere iniş teknikle

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
o?uzyalçyn
Newbie
Newbie

Sayın arkadaşlarım ve hocalarım ellerinde türkçe veya ingilizce buzlu pistlere iniş teknikleri ile ilgili bilgi ve adresler varsa burada paşlaşmak istiyorum. Emniyetli uçuşlar
hakim10
Newbie
Newbie

Bende merakla bekliyorum,

Selamlar

Ümit
o?uzyalçyn
Newbie
Newbie

aslında konu şu dönemde çok başa gelen hava olayları arasında .
ben başka kaynaklardar da derlemeler yapıyorum halen .katkıda blunmak isteyen kaptanlarım var sa yardımlarını bekliyorum.
Murat Kandemir
Junior Member
Junior Member

selamlar kaptanlarımıza

Karlı ve buzlu havalarda iniş tekniklerinde aslında sanal uçuşlarda fazla kayma yapmamakla beraber gerçek inişlerde kullanılan motor reverse lerini kullanarak tekerlek frenlerinin kilitlenmesini önlemek sanırım doğru bir yaklaşım olacaktır.Ama belirttiğim gibi aslında sanal uçuşta fazla bir fark olmamaktadır sebebi ise hava şartlarının pist yapısına FS9 tarafından bire bir realize edilememesidir.
Sevgi ve Saygılarımla
Dr.Murat KANDEMİR
THY7024
o?uzyalçyn
Newbie
Newbie

Konunun bir parçasını teşkil eden buzlanma ,kuyruk stolu gibi konuların ihtiva edildiği mükemmel bir kurs mevcut.Nasa sayfasında yayımlanıyor.
http://aircrafticing.grc.nasa.gov/courses.html#
adresinde takip edilmesini tavsiye ediyorum.
konu ile ilgili bilgileri derlemeye devam ediyorum.
İyi inişler.
o?uzyalçyn
Newbie
Newbie

En yaygın usuller genelde :
1. Maximum flap kullanarak yaklaşmak
2. Konfigürasyona göre en düşük sürati kullanmak
3. Pistten maximum faydalanmak içim pist başına planlama yapmak
4. Palye mesafesini kısa tutmak
5. Tesası yumuşak değil biraz sert yapmak stol süratine yaklaşmak.
7. Max frenleme ve Revers kullanmak

Pist frenlemesinin iyi olması veya pistin temiz olması Taxi ve Apronların temizlenmiş olması manasına gelmemektedir.
o?uzyalçyn
Newbie
Newbie

özellikle kış aylarınca yayımlanan snow notamlarında belirtilen frenleme durumunu iyi değerlendirmemiz gerekmektedir.notamda belirtilen zayıf.zayıf.zayıf durumu bizim olayı iyi anlamamız için üç defa yazılmış değildir.frenleme mesafesi tahmini ölçüm değeridir.
pistin başında yapılan ölçüm ,ortasında yapılan ölçüm ve sonunda yapılan ölçümlerdir.orta.zayıf.orta şeklinde de olabilir.pilot kendi uçağının kabiliyetini ve lastik durumunu dikkate alarak kararını vermesi gerekmektedir.
Oğuz YALÇIN
Post Reply

Return to “Training Lounge”