gate pozisyon

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1971
Rookie
Rookie
Name: Erhan YILMAZ
PID: 1971
Vatsim ID: 966324
City: Istanbul

Bir sorunum var. Ne zaman uçuşa başlasam kapı seçmeme ra?men uçak ya taxi yolunda yada yeşil alanda oyuna başlıyor kapıdan başlamıyor nedenini çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

aral
Serden
Average User
Average User
Name: Serden NAYIN
PID: 3938

kullandigin scenery'den dolayi olabilir

bide burdan download et bakalim scenery'leri,problem cikicak mi dene
http://walhalla.mine.nu/fs2004/turkey.php

Serden NAYIN
Pilot ID: 2168
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Scenery'den öte AFCAD dosyalarınıza bir bakıverin ...

Sceneryler genelde AFCAD dosyaları ile birlikte hazırlanırlar ve dağıtılırlar ama bir şekilde siz bu AFCAD'ı kaldırırsanız , yada paketteki açıklamalara göre yüklemezseniz meydana ait kapı - taksi yolu - pist - navaid bilgileriniz doğru olmaz bu tip sorunlar görülür .

Fs2004'te AFCAD dosyaları genellikle AF2_XXXX.bgl şeklinde isimlere sahip olurlar ( buradaki XXXX meydanın ICAO kodudur --> AF2_LTBA.bgl gibi )

Kolay gelsin

B. Fatih Koz

[url="http://gallery.turksim.org"]Turksim Screenshots Gallery[/url]

"İnsanlara Akılları Ölçüsünde Söz Söyleyiniz." Hz. Muhammed (SAV)
624

Oyun mu???[V][:0]
Ateş Atamtürk
THY1971
Rookie
Rookie

öncelikle yalış telaffuzum için özür dilerim (oyun).
add-on scenery kullanmıyorum default scenery kullanıyorum daha önce ltba2005 yükledim ama ekran kartındaki sorun yüzünden kullanamadım ve iptal edip default scenery'i kullanmaya devam ettim bu durumda ne yapıalbilir.

aral
THY1971
Rookie
Rookie

bu arada şunu farkettim ki vfr uçuşu secersem seçtiğim kapıdan başlayabiliyorum ama ifr seçersemki işte sorun o zaman başlıyor dediğim gibi ya taxi yolunda yada yeşil alanda başlıyor.

aral
cthulhu
Rookie
Rookie

Aral bey,

Ben de sizinle aynı sorunu yaşıyorum ama çözümü çok basit... Gate no'yu flight plandan seçince simülatör uçağı havalimanının tam ortasına koyuyor, çözüm ise gate numarasını flight plani onayladıktan sonra havalimanı sesçim ekranından gate numaranızı tekrar belirlemenizdir...

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi uçuşlar.

Çağrı Özcan
Image
THY1971
Rookie
Rookie

Çağrı bey,
yardımlarınız için teşekkür ederim bir kaç sefer emin olmak için denedim işe yaradı bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ilerleyen zamanlarda umarım başka sorun çıkartmaz.Tekrar çok teşekkür ederim.

aral
AustinPowers
Newbie
Newbie

[:0] Mükemmel, bende de aynı sorun vardı. Ve her seferinde offline olarak gate e taxi yapıp, online oluyordum. Bu da tabiki cok canımı sıkıyordu. [xx(]

Ayrıca sunu soylemek istiyorum; bu sorun trvaac.com sitesinden indirdigim route ları sectigimde karsılasıyorum. Default rotalarda bir sorun yok, direk sectigim gate den basliyor.

Sorunu yasayan arkadaslar bir de bu sekilde test edip, buraya durumu yazarlarsa, belki de trvacc route larının problemli olup olmadıgını anlayabiliriz.

Tesekkurler Çağrı Kaptanım. :)
Saygılarımla.

Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”