İskenderun Scenery LTAK Update

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
vedat.sencan
Newbie
Newbie

Yskenderun'da gerçek yaşamda böyle bir havaalanı yok,şimdilerde kullanılmayan mevcut havaalanını sanalda hayata geçirmeye çalıştım.

http://vedatsencan.com/iskenderun.rar

Apron, taxi yolları ve çevre düzenlemesi güncellenmiştir,dosyayı tekrar indirip eskisi ile de?iştirmeniz yeterlidir.

Not:Eski dosyayı siliniz.

Sevgiler.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Vedat kaptan gerçekte bu meydan yok mu?

Ben fs2004'te inmiştim de, elimde de LTAK chart'ı olarak tek sayfa birşey var.

Apron biraz büyükmüş. :)

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
vedat.sencan
Newbie
Newbie

Gerçekte meydan var ancak bu şekilde değil,daha küçük çapta kısa pistli bir meydan.

Vedat ?encan
Serdar Sualp

Vedat hocam,

Ellerinize sağlık.

İskenderun'da kapalı olan küçük bir meydan olduğunu biliyorum.
Talebelerim arasında İskenderun'un önemli müteahhitlerinden bir kardeşim vardı. Onun hayali bu meydanı aktif hale getirerek VFR şartlarda Amatör Sivil havacılık etkinliklerini İskenderun'a da getirmekti.
Henüz kısmet olmadı.

Sizden ricam,

Bu meydanı gerçek şekli ile yapabilirmisiniz ? Böylelikle doğal güzellikleri olan bölgede gerçeğine uygun VFR uçuşlar yapabiliriz.

Meydan ve Pist bilgileri

Surface ASPHALT
True Heading 068.0
Latitude 36.571500 36 34' 17.40" N
Longitude 36.147986 036 08' 52.75" E
Landing Distance 3806 feet / 1160 meters
Takeoff Distance 4056 feet / 1236 meters
Overrun Lengş 250 feet / 76 meters
Overrun Surface ASPHALT

Runway 25
Surface ASPHALT
True Heading 248.0
Longitude E 036 09' 36.05"
Latitude N 36 34' 31.60"

Landing Distance 3806 feet / 1160 meters
Takeoff Distance 3911 feet / 1192 meters
Overrun Lengş 105 feet / 32 meters
Overrun Surface ASPHALT

Elevation 25 feet / 8 meters
Magnetic Variation E 004

NAVAIDS
NDB ISK - 434 Turkey -
Longitude E 036 09' 36.00"
Latitude N 36 34' 34.00"

Sevgilerimle

Serdar Sualp
vedat.sencan
Newbie
Newbie

Serdar Hocam,İskenderun havalimanı'nın sadece kısa olan pistini uzattım ve gerçekte olmayan terminal binası hangar vs ekleyerek apronunu genişlettim,buradaki amacım meydanı sanalda olsa trafiye açmak ve değerli havacılık dostlarına IFR bir meydan daha kazandırmaktı.

Yukarıda da belirtildiği üzere apron fazla abartılı olmuştu bu gün bir parça küçülterek güncelledim dosyayı tekrar indirip kurabilirsiniz.

dilerseniz önümüzdeki günlerde uygun bir zamanda gerçeğine yakın yapmaya çalışırım,gerçeği aşağıdaki fotoğraftaki gibidir,gerçi cep telefonu ile yağmurlu bir havada uzaktan çekilmiş bir fotoğraf ancak fikir vermeye yeterlidir diye düşünüyorum.

Sevgilerimle.

Image

Vedat ?encan
Serdar Sualp

Vedat Hocam

Bu kadar emek ancak alkışlanır.
Ben scenery'i indirdim ve kuracağım.
Ancak Sanal gerçeklik acısından bu meydana sadece VFR trafikler icin ucus musadesi verebiliriz. Zira IFR alcalma ve yaklasma chartlari yok.
Diğer taraftan ülkemizde benzeri meydanlara da el atanlar olursa o zaman hep birlikte güzel VFR FLY IN ler yapabiliriz.
Benim tavsiyem gerçeğine uygun meydan yapmak.
Sadece meydan değil etrafında önemli insan yapımı bina, karayolu, viaduk, stadyum, kule vb. yapılar varsa onları da koymak iyi olur.

Sevgilerimle

Serdar Sualp
Erol Obdan
Newbie
Newbie

pist yokuş aşagı mı, yoksa resimdemi öyle görüyüyor :)[?]

Erol Obdan
2105
boeing
Newbie
Newbie

Sayin hocalarim,
Isyerimin Iskenderun'da olmasi munasebetiyle bu meydana haftada bir sadece benim model ucak inip kalkiyor :D
Evet Vedat hocamin ellerine saglik,gonul scenery'deki gibi gormeyi isterdi ancak icinde sadece
gerek goruldugunde calistirilan bir NDB vericisi olan ve insanlarin sabah erken ve aksam uzeri serinlikte yuruyus icin kullandigi bu pist
ancak bu kadar guzel hayal edilebilirdi.
Simdilerde Mustafa kemal Universitesi bu atil meydanda kampus kurma calismalarina basladi
ama simdilik bir manevra yok,sadece tabela dikmisler.
Bir ara Iskenderun havacilik kulubunun PA-18'i inmisti,sonra o da geri donmedi:D
Ha bir de biz arkadaslarla yamac parasutu ucuslarimizda bu piste iniyoruz.Bir de delta kanadimiz var. [;)]

TURKISH AIRLINES TK986
Murat CULCU
COMMANDER-->CULCU-->
1219
Average User
Average User
Name: Emre ATAY
PID: 0000

Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün radyoda bir haber duydum. Alanyaya daha fazla turist çekmek için 30 milyon YTL harcanarak bir havalimanı yapılmış. İnşaat bittikten sonra bir de bakmışlar, önünde dağ var. Onun için limanı kullanamamışlar. ?imdide dağı kaldırmak için ihale açacaklarmış :) Dağı kaldırma radyocunun esprisi tabi. Doğru ise çok ilginç.

Emre ATAY
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”