AFCAD Pragramı ile ILS eklemek

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
vedat.sencan
Newbie
Newbie

ILS olmayan bir meydana AFCAD211 pragramı ile ILS,Tower,ground eklemek istiyorum,ILS dışındaki eklemeler sorunsuz çalışıyor,ancak ekledi?im ILS bilgilerinin dosyayı kaydedip tekrar açıp baktı?ımda yerinde olmadı?ını görüyorum ve do?al olarakta çalışmıyor,bu konuda uzman ustalardan bilgi rica ediyorum.
Sevgilerimle.

Vedat Şencan
emil
Average User
Average User

AFCAD programının son sürümü 2.21, bununla sizin kullandığınız arasında fark olur mu bilemiyorum.

ILS eklemek için:
Meydanı açıp Insert -> ILS seçeneğinden karşınıza çıkan ILS olmayan mevcut pistlerden eklemek istediğinizi seçin. Seçtikten sonra karşınıze çıkacak olan ayar penceresinden gerekli ayarlamaları yapınız. Koordinasyon verilerini değiştirmenize gerek yok, onları kendi ayarlıyor pist başına göre. Frekansı ve ILS ident'i yazınız. Back course gibi seçenekleri de ayarlayabilirsiniz buradan.

Emil Akoğlu
emilakoglu@gmail.com
vedat.sencan
Newbie
Newbie

Emil hocam öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum,bende anlattığınız yoldan gidiyor ve uyguluyorum,daha sonra dosyayı kaydediyorum,ancak tekrar açtığımda dosya içerisindeki ILS bilgilerinin yerinde olmadığını görüyorum,birde sizin sözünü ettiğiniz AFCAD sürümünü bulup deneme yapmak istiyorum,belkide farklıdır kim bilir?.

Tekrar teşekkürler sevgiler.

Vedat ?encan
vedat.sencan
Newbie
Newbie

Yardımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum,az önce afcad 221 sürümü ile denediğimde başarılı bir şekilde ILS eklentisini kaydetti.

İyi çalışmalar dilerim.

Vedat ?encan
tk973
Junior Member
Junior Member

Konunun açılması iyi olmuş, benim de merak ettiğim birşey vardı arkadaşlar. Afcad yoluyla taxiway ya da runway eklemek mümkün müdür? Eklemeye kalktığımda yenilenen afcad penceresinde görünüyor taxiway ama simülasyonda görünmüyor. Eğer eklenebiliyorsa da bu nasıl yapılmalıdır? Eksik bıraktığım bir şey mi var, yoksa kesinlikle mümkün değil de ben boşa kürek mi çekiyorum? Sevgilerimle...

Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

AFCAD'da her hangi bir modifikasyon yaptığınızda bunu FS2004'ü restart ettiğinizde ancak görebilirsiniz.

AFCAD ile çalışırken, default meydanlar "stock" airport olarak ekrana gelir. Üzerinde yaptığınız çalışma bittiğinde stock airport değiştirilemediğinden bunu save as ile AF2_XXXX olarak FS2004/addon scenery/scenery klasörü altına kaydetmelisiniz. Daha sonra yapacağınız her çalışmayı ya bu dosya üzerinden yaprak üzerine kaydediniz yada yeni bir isimle yeni bir kayıt yapınız.Fakat bir den fazla aynı meydan için yapılan çalışmada Afcad sadece modifiye edilmiş bir tek afcad dosyasını dikkate alacaktır . Bu da karışıklığa sebep olabilir.

Eğer üzerinde çalışılmış bir AFCAD dosyası üzerinde değişiklik yapacaksanız bir kopyasını saklamanızda fayda var.Çalışmanız bittikten sonra , bunu kaydedip AFCAD'dan çıkın ve FS2004'ü restart edin. FS2004 yeniden başlarken ilave ettiğiniz bu değişiklikleri içeden BGL dosyasını tanımlayacak ve yaptığınız değişiklikler görünebilir hale gelecektir.

Hakan737Guven
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”