trvacc metar

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Kerem1407
Rookie
Rookie

Arkadaslar dikkat ediyorum son zamanlarda trvacc metar hep hatali hava durumu veriyor.

En son bugun LTBA yaklasma icin bilgi aldim, 210/08 Q1002 veriyordu. Ben de buna gore 24 pistine yoneldim fakat o sirada 36R pistini kullanan baska bir pilot arkadas 310/11 okudugunu soyledi fsinn den, yaklasma sirasinda benim nav display de 310/11 gosterdi yani trvacc metar yanlisti. QNH degeri ise evlere senlikti.

Ben hep trvacc metar kullaniyordum ve bir sorun yasamiyordum acaba bu son tutarsizliklarin sebebi ne olabilir ve bana tavsiye edebileceginiz dogru meydan hava sartlarini gosteren site var mi?

Tesekkuler...

Kerem Barut
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

TRVACC değil vatsimin metarını kullanın online uçuşlarda.Servinfodan bakabilirsiniz ya da squawkbox penceresine .metar LTBA gibi yazıp enter a basarak alabilirsiniz.

---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen & VPP.net Co-Administrator
ImageImage
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

TRVACC'nin metar sistemi başka bir kaynakdan FSinn, SQbox ve FSmetar ise aynı veya birbirlerinin olmak üzere farklı METAR sistemini kullanırlar.

VATSIM'de esas olan NOAA metar sistemidir. FSmetar'da hangi sistem üzerinden veri alınabileceği seçimi serbest bırakılmıştır.

Hakan737Guven
Kerem1407
Rookie
Rookie

Vatsim'den faydalaniyorum artik.. Mutluyum.. :)

Tesekkurler..

Kerem Barut
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”