selamlar,
arkadaşlar bilgisayarımla ilgili bi sorunum var galiba.bu durum benim epeyce canımı sıkıyor bu aralar.zira yapmaya çalıştı?ım uçuşların bir ço?u yarıda kalıyor.bkz;ltba-oejn uçuşum son 45dk.sında maalesef kaldı...[B)]
sorun şu bilgisayarım açılırken arka arkaya 3 yada 4 kez dit liyor.(ditt diitt diit gibisinden) ondan sonra herhangi bir problem yok herşey normal.ancak fs i açıp uçmaya başladı?ımda servinfodan durumuma bakıyım diyorum.fs ekranına dönmek istedi?imde ekranda önce karışık renkler beliriyor.bu ekran bir süre sonra yerini donmuş yada kilitlenmiş fs ekranına bırakıyor...ilk başlarda sorunun aşırı ısınmadan kaynaklandı?ını düşündüm.hakan güven hocam bi yerde sanırım yazmıştı.bende uyguladım açtım kasayı dayadım vantilatörü:D...yok yine olmadı...
acaba sorunum ekran kartındanmı kaynaklanıyor?yoksa ram den falanmı?sistemim iyi de?il.hatta fs i zor çalıştırıyor[:I][:I]bazen uçuş esnasında sanal bellek yetersiz uyarısı aldı?ımda oluyor...
daha önce başına bu türden sorun gelmiş yada bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden teşekkürler..
tk1550-VoLKaNN
sebebini anlayamadığım sorun!!?
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Volkan, FS'in heleki bu sıcak yaz günlerinde çalışması için makinelere çok iyi bakmak lazım. Makine açılırken dıtlıyorsa bu başka bir sebpten olabilir. RAM, oturmayan bir kart vs.
şimdi makineyi açıp şunları kontrol et;
1- CPU fanının tozu eğer tozlu ise iyice temizle
2- ekran kartının fan'ı. bu fana kartın altında kaldığı için genelde gözden kaçar ama ekran kartı için çok önemlidir.
3- ram yuvalarını kontrol et, zamanla yerinden oynayabiliyor.
4- vantilatör dayamanın hem iyi hem kötü tarafı var. kötü tarafı kasa açık ve toz girebiliyor. iyi tarafı iyi bir hava çevrimi sağlıyor ama açıkçası şu anda dibinde çalıştırmama rağmen beni bile zorluyor.
işletim sistemine gelince;
1- önce makinede güzelb ir temizlik yap. özellikle disk temizleyici, disk birleştirici vs.
2- FS'i çalıştırdığın makinede maalesef FS'in sağlığı için son derece az program kur ve kaldır. ne kadar temiz bir makine olursa o kadar iyi.
3- adaware gibi bir programla bak bakalım makineyi kurcalayan adware vs varmı onları temizle.
bunlardan sonra hala aynı sorunu yaşıyorsan son çare format zamanı gelmiş demektir...[xx(]
Hakan737Guven
şimdi makineyi açıp şunları kontrol et;
1- CPU fanının tozu eğer tozlu ise iyice temizle
2- ekran kartının fan'ı. bu fana kartın altında kaldığı için genelde gözden kaçar ama ekran kartı için çok önemlidir.
3- ram yuvalarını kontrol et, zamanla yerinden oynayabiliyor.
4- vantilatör dayamanın hem iyi hem kötü tarafı var. kötü tarafı kasa açık ve toz girebiliyor. iyi tarafı iyi bir hava çevrimi sağlıyor ama açıkçası şu anda dibinde çalıştırmama rağmen beni bile zorluyor.
işletim sistemine gelince;
1- önce makinede güzelb ir temizlik yap. özellikle disk temizleyici, disk birleştirici vs.
2- FS'i çalıştırdığın makinede maalesef FS'in sağlığı için son derece az program kur ve kaldır. ne kadar temiz bir makine olursa o kadar iyi.
3- adaware gibi bir programla bak bakalım makineyi kurcalayan adware vs varmı onları temizle.
bunlardan sonra hala aynı sorunu yaşıyorsan son çare format zamanı gelmiş demektir...[xx(]
Hakan737Guven
hakan hocam makinenin temizliğini yakın zamanda oldukça detaylı bir şekilde yaptık arkadaşımla.hatta öylesine detaylı olduki işlemcilerin arkasında kalan fanlarını temzileyebilmek için işlemcileri ve elektrik gücünün geldiği kısmı tamamen sökmek durumunda kaldık.bilgisayarda fs başka önemli program yok sistemde.yinede ben tavsiyeniz üzerine bir göz atayım...ekran kartının fan ı yok.atı radeon sapphıre ekran kartı kullanıyorum.yanlış hatırlamıyorsam 128 mb 64 bit olması gerekiyor...
dediğiniz gibi kart yuvalarını ve ram leri tek tek kontrol edeceğim en yakın zamanda(sanırım sabah olur)daha önce ekran kartının yüklenmesi sırasında aygıt yöneticisinde bir soru işareti belirmişti.ne olduğunu anlamadığımız için önemsemedik.PCI basit ileitişim denetleyicisi denilen aygıt bir türlü yüklenemedi düzgün bir şekilde ve öylece de kaldı.acaba bundan kaynaklı bir problem olabilirmi?
değerli tavsiyeleriniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim hocam..
tk1550-VoLKaN
dediğiniz gibi kart yuvalarını ve ram leri tek tek kontrol edeceğim en yakın zamanda(sanırım sabah olur)daha önce ekran kartının yüklenmesi sırasında aygıt yöneticisinde bir soru işareti belirmişti.ne olduğunu anlamadığımız için önemsemedik.PCI basit ileitişim denetleyicisi denilen aygıt bir türlü yüklenemedi düzgün bir şekilde ve öylece de kaldı.acaba bundan kaynaklı bir problem olabilirmi?
tk1550-VoLKaN
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Volkancım bundan sonrasını bende bilmiyorum beni aşıyor. Ekran kartının driverlarını silip yeniden yüklemek çözüm olabilir ama benim ipimle kuyuya inmeyin.Bu konuda çok bilgili değilim.yarın birileri detaylı cevap yazar, onlarıda bir bekle.
Hakan737Guven
Hakan737Guven
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
quote:Originally posted by tk1550
daha önce ekran kartının yüklenmesi sırasında aygıt yöneticisinde bir soru işareti belirmişti.ne olduğunu anlamadığımız için önemsemedik.PCI basit ileitişim denetleyicisi denilen aygıt bir türlü yüklenemedi düzgün bir şekilde ve öylece de kaldı.acaba bundan kaynaklı bir problem olabilirmi?
tk1550-VoLKaN
O soru işaretini gidermeniz gerek.
Anakartın cd'sinden veya web sitesinden özellikle çipset sürücülerini tekrar yükleyin. Sonra da ATI'nin son sürücüsünü yükleyin. Bir de bunları yüklediğiniz halde o aygıttaki soru işareti veya ünlem kaybolmazsa onu silip restart etmeyi deneyin bakalım açılışta ne bulacak.
Biplemeler için; bilgisayar açılırken derken, açma düğmesine bastığınız andan mı bahsediyorsunuz? Öyleyse donanımsal bir sorun vardır. Ama makinenin açılıyor olması ilginç. Sesler yine bu forumda computer crash konusuna yazdığım aşağıdakilerden birine benziyor mu?
quote:Standart olarak RAM arızasında sürekli uzun bipler, ekran kartı arızasında 1 uzun 3 kısa bip çıkar.
PC uzun süredir kapalıyken yeni açtığınızda sıcaklık sorunu yaşanmaz çünkü herşey o anki oda sıcaklığındadır. Anca işlemci fanı dönmüyorsa işlemci mesela 30 sn içinde çok ısınacağından alarm verir ve kapanır, kapanmazsa da işlemci yanar zaten..
Sizde özellikle ekran kartının slotundan biraz oynamış olabileceğinden şüpheleniyorum. Anakartın açılması için ekran kartı veya monitör çıkışı her zaman elzem değildir ve bazen gevşeme olup birkaç pin deymese bile ekrana görüntü gelebiliyor, ama bu sefer başka sorunlar çıkıyor..
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
daha önce ekran kartının yüklenmesi sırasında aygıt yöneticisinde bir soru işareti belirmişti.ne olduğunu anlamadığımız için önemsemedik.PCI basit ileitişim denetleyicisi denilen aygıt bir türlü yüklenemedi düzgün bir şekilde ve öylece de kaldı.acaba bundan kaynaklı bir problem olabilirmi?
tk1550-VoLKaN
O soru işaretini gidermeniz gerek.

Biplemeler için; bilgisayar açılırken derken, açma düğmesine bastığınız andan mı bahsediyorsunuz? Öyleyse donanımsal bir sorun vardır. Ama makinenin açılıyor olması ilginç. Sesler yine bu forumda computer crash konusuna yazdığım aşağıdakilerden birine benziyor mu?
quote:Standart olarak RAM arızasında sürekli uzun bipler, ekran kartı arızasında 1 uzun 3 kısa bip çıkar.
PC uzun süredir kapalıyken yeni açtığınızda sıcaklık sorunu yaşanmaz çünkü herşey o anki oda sıcaklığındadır. Anca işlemci fanı dönmüyorsa işlemci mesela 30 sn içinde çok ısınacağından alarm verir ve kapanır, kapanmazsa da işlemci yanar zaten..
Sizde özellikle ekran kartının slotundan biraz oynamış olabileceğinden şüpheleniyorum. Anakartın açılması için ekran kartı veya monitör çıkışı her zaman elzem değildir ve bazen gevşeme olup birkaç pin deymese bile ekrana görüntü gelebiliyor, ama bu sefer başka sorunlar çıkıyor..
Alper Oğuz
TK1237
alper hocam
bahsettiğiniz gibi bilgisayarın açılış tuşuna bastığımda birden kesik kesik 4 kez yanılmıyorsam bip sesi geliyor.tavsiyelerinizi en yakın zamanda uygulayacağım..ilginize teşekkürler sonucu buraya yazarım...
tk1550-VoLKaNN
bahsettiğiniz gibi bilgisayarın açılış tuşuna bastığımda birden kesik kesik 4 kez yanılmıyorsam bip sesi geliyor.tavsiyelerinizi en yakın zamanda uygulayacağım..ilginize teşekkürler sonucu buraya yazarım...
tk1550-VoLKaNN
evrim kaptan resimli anlatımlar için teşekkür ederim.yoksa ben akşama kadar arardım:Dsanal bellek ayarlarını değiştirdim..ancak bi noktaya değinmek isterim ekrardaki kararma donma kilitlenme vs. olaylar uzun uçuşlarda mesela cidde ye giderken uçuşun 3. saati civarında gerçekleşiyor...yardımın için sağol.
bu arada dün gece seni rüyamda hongkong semalarında gördüm a340'ınla:D:Dama görüyorumki hala yerdesin[;)]tekrardan teşekkür ederim evrim hocam...
tk1550-VoLKaNN
bu arada dün gece seni rüyamda hongkong semalarında gördüm a340'ınla:D:Dama görüyorumki hala yerdesin[;)]tekrardan teşekkür ederim evrim hocam...
tk1550-VoLKaNN
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Evrim güney yarımküre donuyormuş anti-ice'larını fulletmeyi unutma. 
Aklıma gelmişken sorayım, FS veya PMDG'de anti-ice'lar bitebiliyor mu?
Alper Oğuz
TK1237

Aklıma gelmişken sorayım, FS veya PMDG'de anti-ice'lar bitebiliyor mu?
Alper Oğuz
TK1237
selamlar
bugün sanki sorunun neden kaynaklandığını yakalar gibi oldum.gerçi epeyce uzun bir zaman geçti ama[:I]
bilgisayarı açmak için tuşunu bastığımda arkaarka bir kaç kez yukarıda belirttiğim gibi dit ler alıyorum.ardından ekranda backup bıos checksum failedyazısı belirdi..daha yeni farkettim bunu.hiç dikkat etmemişim...acaba ne demek bu???yukarıda çözmeye çalıştığımız problemler alakalı birşey olabilirmi?
tk1550-VoLKaNN

bugün sanki sorunun neden kaynaklandığını yakalar gibi oldum.gerçi epeyce uzun bir zaman geçti ama[:I]
bilgisayarı açmak için tuşunu bastığımda arkaarka bir kaç kez yukarıda belirttiğim gibi dit ler alıyorum.ardından ekranda backup bıos checksum failedyazısı belirdi..daha yeni farkettim bunu.hiç dikkat etmemişim...acaba ne demek bu???yukarıda çözmeye çalıştığımız problemler alakalı birşey olabilirmi?
tk1550-VoLKaNN

Volkan Kaptan Merhaba,
Kaç kere biplediğini tam olarak söyleyebilirseniz hatanın ne olduğunu anlayabiliriz.Birde anakartınızın markası gerekiyor.
İyi uçuşlar!
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com

Kaç kere biplediğini tam olarak söyleyebilirseniz hatanın ne olduğunu anlayabiliriz.Birde anakartınızın markası gerekiyor.
İyi uçuşlar!
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com

efe hocam şu anda havada olduğum için makineyi kapatıp açamıcam.ama ya 4 yada 5 kez bipliyor...anakartın markası Allaha emanet maalesef hocam bilgisayar epeyce eski olduğu için üzerinde bişey yazmıyor.daha öncede bakmıştım ama bulamadım...
başka bir tespitimde bu kilitlenme sorunu genelde makineyi kasan repaintlerde oluyor...mesela güzel hazırlanmış bir turkish livery li uçak kullanırken aşırı derecede kasılma oluyor.ama bugün avsimden varig brasil liveryli bir 734 indirdim..hiç birşey olmadı.diğerlerinde camera değişirken takılmalar olurdu.bunda tıkır tıkır işledi...sanırım boyamaların kalite farkından.turkish livery ler kaliteli olduğu için olsa gerek kasıyor[:(]
ilginiz için teşekkür ederim efe hocam...
tk1550-VoLKaNN

başka bir tespitimde bu kilitlenme sorunu genelde makineyi kasan repaintlerde oluyor...mesela güzel hazırlanmış bir turkish livery li uçak kullanırken aşırı derecede kasılma oluyor.ama bugün avsimden varig brasil liveryli bir 734 indirdim..hiç birşey olmadı.diğerlerinde camera değişirken takılmalar olurdu.bunda tıkır tıkır işledi...sanırım boyamaların kalite farkından.turkish livery ler kaliteli olduğu için olsa gerek kasıyor[:(]
ilginiz için teşekkür ederim efe hocam...
tk1550-VoLKaNN

-
- Newbie
bu hata genellikle yedekleme pili (düğme pil) biten ya da bitmek üzere olan anakartlarda çıkar. dolayısıyla son kaydedilen bios ile şimdiki bios hafızası tutmadığı için hep checksum fail hatası verir.
selamlar
tk1550-VoLKaNN

THY1279 EmirhanIzmir

selamlar
tk1550-VoLKaNN

THY1279 EmirhanIzmir