FS Kilitlenme Sorunu

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
vitsada
Newbie
Newbie

Arkadaşlar son zamanlarda herhangi bir ATC online iken FS kilitlenme yapıyor. Örne?in dün akşam LTBA-LTBJ uçuşu yapmak için online oldum. LTBA_APP'dan kleransı aldıktan sonra olanlar oldu. Pushbacke başlayınca ekran kilitlendi kaldıve devam edemedim[:(]. Tekrar ba?lanıp tekrar kleransı aldım. 06 h/p geldim ve yine ayni şey başıma geldi[:(][:(]. Bu son 1 haftadır başıma geliyor. Ylginçtir ATC'siz uçuş sırasında sorun çıkmıyor. Acaba squawkboxda mı bir sorun var yoksa FS yazılımda mı anlayamadım veya flight recorder. Yardımcı olursanız sevinirim.
ŞY6901
Serkan Sayıner

serkan
Levent
Rookie
Rookie

Bende başından beri SquawkBox'da bu sorun var. ATC yokken hiç denemedim ama ATC varken genelde bir kaç dakika içinde kilitleniyor FS. SB3.1 ile bu sorunun çözüldüğü söylenmişti ama az evvel denedim yine aynı. Mecburen FSInn kullanıyorum.

Newbie

Bilgi için teşekkürler Levent gardaş. Bende FSInni deneyim. Daha önce denememiştim.
THY6901
Serkan Sayıner

serkan
THY1679
Junior Member
Junior Member
Name: Erdem ARIKAN
PID: 1679
Vatsim ID: 948604
City: Ankara

peki fsInn bu problemi çözdümü bilgilendirirseniz çok sevinirim...

Erdem ARIKAN
Kr.Plt.Tğm.
THY6679

Kalkışıma kule,inişime kızlar hasta
KULEYLE KAVGALI ÇİLEKE? PİLOT
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296
City: Istanbul

Başıma öyle bir sorun geldiği zaman öncelikle ya XP'yi restore yapıyorum olmazsa format atıyorum.Evet bu işlem bazen herşeyi tamamıyla yeniden kurmak için 3-4 saatimi ayırıyorum ama işte pimpirik olunca insan :)

Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY007
PPL owner-ATPL Student
Image
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Evet Evrim tam onu diyecektim. Sisteminizi istediğiniz gibi windows, sürücüler, FS gibi herşeyi anahtar teslimi haline getirdikten sonra Norton Ghost vb bir programla disk bölümünün (C:) imajını başka bir disk veya partition'a aldığınızda, böyle durumlarda 5-10 dk içinde yedekten dönebilirsiniz.

sevgiler

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Levent
Rookie
Rookie

quote:Originally posted by erdemf1

peki fsInn bu problemi çözdümü bilgilendirirseniz çok sevinirim...

FSInn'de zaten bu sorun yoktu. Problemin kaynağı SB3'ün kendisi. Her bilgisayarda yapmıyor, bazı bilgisayarlarda oluyor ve henüz hakkında net bir bilgi yok. Neyin sebep olduğu bilinmiyor (aslında SB3.1 ile sebebinin bulunduğu ve çözüldüğü söylenmişti ama benim için değişen bir şey yok hala).

Genelde kullanıcıların bildirdiği ve benim de başıma gelen haliyle SB ile bağlandıktan bir süre sonra (bazen 2 dk, bazen 15dk, değişiyor) FS kilitleniyor. ATC'yi hala duyabiliyorsunuz fakat FS ekranı donmuş oluyor. Ctrl+Alt+Del yapıp görev yöneticisine baktığınızda FS yanıt vermiyor gibi görünüyor ve tek çareniz oradan FS yi kapatmak. SB yi modül olarak değilde dışarıdan çalıştırırsanız o zaman SB nin kendisi kilitleniyor FS değil.

SB kaynaklı kilitlenme bu şekilde oluyor, sizinki bu şekilde olmuyorsa kilitlenmenin sebebi farklı olabilir.

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”