Biber Fs2004 Türkiye scenery leri listesi (Güncel)

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Evrim o sorun bende de oluyordu. Sonradan FS9'un 4. cd'si bozuk çıktı. World.cab'in içinden birkaç dosya extract edilemiyordu. CD'yi yeniden edinip world.cab'i diske açtım düzeldi. Sende de benzer bir sorun olabilir. MS kurulum sırasında bir checksum/md5 vb kontrolü yapmayı akıl edememiş, CD'deki dosyalardan birinin bozuk olduğunu söylemiyor, kurup geçiyor..

Sorunun ille de bu olmayabilir, ama sanalpilot'taki scenery'lerin sağlam olduğunu söyleyebilirim yoksa herkeste aynı sorun olurdu.

Seninki yine kolay. Bakalım ben LTBJ'ye ILS yaklaşmasını iki pistin ortasına yapma sorununu nasıl çözeceğim? [;)]

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
THY678
Newbie
Newbie
Name: Melih Çinçin
PID: 678
Vatsim ID: 854498

Sevgili arkadaşlar,

Benim de sayın Evrim Sütel ile benzer bir sorunum var. Listedeki havaalanı dosyalarının tümünü yükleyip kurdum, ve bazı uçuşlar yaptım, ancak daha önce hiç bir sorunum olmamasına rağmen şimdi Trabzon'dan Adana'ya giderken (5 kere) ve Erzurum'dan İzmir'e giderken (2 kere) hepsinde yaklaşık GEM üzerinde FS2004 kitlendi.

Bu arada Trabzon-İstanbul ve İstanbul-Erzurum uçuşlarında sorun olmadı. Son olarak Erzurum - İzmir uçuşunu rota değiştirip Adana üzerinden yapmayı denedim, yine uçuşun ortalarında FS2004 kitlendi.

Havaalanı dosyalarını yüklemeden önce aynı bölgelerde sorunsuz olarak uçmuştum.

Sorun yüklenen dosyalardan birinden kaynaklanıyor olabilir mi?

Çözümü olan arkadaşların önerilerini rica ederim.

Selamlar,
Melih Çinçin
TK678
THY678
Newbie
Newbie
Name: Melih Çinçin
PID: 678
Vatsim ID: 854498

Sayın Sütel,

Yanıtınız için teşekkür ederim. Eğer bir başka 4. CD bulursam önerinizi deneyeceğim.

Bununla beraber benim anlamadığım şey, daha önce de aynı rotalarda sorunsuz uçmuştum. Sorun, havaalanı dosyalarını yüklediktensonra başladı. Eğer bendeki 4. CD nin dosyalarında biri bozuk olsa id aynı durumla daha önce de karşılaşmam gerekmez miydi?

Bu arada Türkiye'nin yeryüzü şekilleri için daha önce tk_mesh_part_1(2, 3, 4, 5).bgl dosyalarını yüklermiştim ve sorunsuz olarak kullanıyordum)

Saygılarımla,

Melih Çinçin THY678
harekat
Rookie
Rookie
Name: Cevat ADAPAZARLI
PID: 2152

bende denilen islemi yaptim fakat bir turlu duzelmedi acaba yukledigim cd de mi sorun var ?

CEVAT ADAPAZARLI
TK2152

THY OPERATION CONT. CENTER
THY480
VIP Member
VIP Member
Name: Alp AKBOSTANCI
PID: 480
Vatsim ID: 844012

xyz
biber_1966
Rookie
Rookie

Alp hocam , dediğinizi yapıp scenery yüklenirken xyz tuşlarına bastım ve FPS 5 puan arttı. Bu tüyo için teşekkür ederim. :)

biber
harekat
Rookie
Rookie
Name: Cevat ADAPAZARLI
PID: 2152

dalaman ve adana sceneryleri icindeki problem cikaran dosyalari sildim.sorun giderildi.hocam ellerinize saglik hepsi muhtesem.diger meydanlar icin kolayliklar dilerim

CEVAT ADAPAZARLI
TK2152

THY OPERATION CONT. CENTER
barkay
Junior Member
Junior Member
Name: Oral Barkay
PID: 2121

Buğra hocam ellerinize sağlık. Bir ricam olacak diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem ama özellikle İzmir ve Erzurum limanlarında körük yaklaşma sinyalleri ve de apronda uçak çağıran vatandaş çok hoş olmuş. Hem yoğun konsantre bir uçuş ardından rahatlatıyor hem de açıkçası yahu çizgiye doğru parkettim mi acaba endişelerini ortadan kaldırıyor. Acaba mevcut meydanların tamamına körük yaklaşması için çağırma ışıkları ve rampler için de benzer bıyıklı vatandaşlardan koymak çok zor mudur? Açıkçası tüm cehaletimle soruyorum zira herhangi bir scenery bırakın tasarlamak nasıl yapılacağı konusunda bile fikrim olmadığından fikir alayım dedim.

Teşekkürlerimle,
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Arkadaşlar bu arada yanlış anlaşılma olmasın,Bu scenerylerin tamamını yapan Biber hocadır,ben sadece liste haline getirip foruma yazdım.

---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen & VPP.net Co-Administrator
ImageImage
THY2937
Average User
Average User
Name: Ersin BOZKURT
PID: 2937
Vatsim ID: 1045773
City: Izmir

-Biber hocaya bize kazandırdığı bu screenyler için ne kadar teşşekür etsek azdır.Türkiyede hemenhemen bütün meydanları yapdı. güncel listedekilerde harika yanlız güncel listeyi görünce içinde yeni LTBJ yide yapıldığını sandım ama herhangi bir değişiklik göremedim şuan ki screeny neredeyse beş yıllık oldu ve acil olması gereken screeny lerin başında geliyor. eminim ki oda bir gün yapılacak. :)

-Link için sağol Buğra

ERSİN BOZKURT

Ersin Bozkurt
enginc
Newbie
Newbie

Sevgili Buğra,
Tüm sceneryleri toparlayıp düzenlediğin için teşekkürler. Ve tabi en büyük teşekkürler Sn. Biber için..
Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın.
Engin CANDEMİR
TK 798

Image
denizkusu
Rookie
Rookie

Biber Hocam emeklerin icin cok tesekkurler , sayende artik yurtdisi
ucuslar yerine yurticini tercih ediyorum , bu harika hazirlanmis havalimanlarina inebilmek icin...
Ellerine saglik!!!

serkan denizkusu
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”