Arkadaslar izledigim videolarda ucak final deyken once app min ve arkasindan min diye callout veriyor sanirim B737-800 de var bu ozellik B400-500 de rastlamadim farki nedir acaba iki callout arasindaki tabiiki yukseklikle alakali ama nasil?Birde linkte ND icindeki ucagi ifade eden ucgen etrafindaki beyaz yuvarlak nedir?
http://www.avsim.com/pages/0504/pmdg_73 ... _panel.jpg Daha onca bu ozellik bnim pmdg dede vardiama sonradan formattio falan derken tekrar goremedim .Tesekkurler
Bora Sirtalan
Approaching Min
Beyaz yuvarlak TCAS aktifken gösteriliyor (transponder TA/RA, ve TFC düğmesine bastığınızda). Yaklaşık 2-3 nm yarıçapında bir daire. Emin değilim ama sanırım diğer uçaklar bu alana girdiklerinde TCAS uyarı vermeye başlıyor.
Approaching Minimums, minimalara yaklaşıldığını belirtiyor bildiğim kadarıyla...Minimalarda seri hareket etmek gerektiği için o anda visual contact sağlamaya çalışan ekibe uyarı niteliğinde gibi.
Sevgilerle,
Efe Doğan TK957
Sevgilerle,
Efe Doğan TK957
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
approaching minimums, FMC veya MCP panelden girilen DH veya MDA değerine gelindiğinde alınan uyarıdır. (hangi piste yaklaşılıyorsa ona göre before landing checklist esnasında veya briefing'de ayarlanır)
B737classic serisinde sesli uyarı verip vermediğini hatırlamıyorum.
Hakan737Guven
B737classic serisinde sesli uyarı verip vermediğini hatırlamıyorum.
Hakan737Guven
Hocam sen "app min" şeklinde belirtmişsin, sanırım "Approach Minimums" diye anlamışsın. Yani bu ayrı bir minima türü değil. Sadece uçak pilotu uyarıyor, "(We are) approaching minimums.", yani minima yaklaşıyor diye, o kadar.

Bu call out 800 lerde ucak tarafından soylenirken, 400 lerde pnf bu call outu kendisi yapar ki pf ile altimetre kontrolü ve inişe hazırlıklı olması konusunda bilgi verme amaçlıdır.
Appraching minimums DA'nın (barometrik) 100 feet üzerinde yapıldıgını sanıyorum.
Gökhan
Appraching minimums DA'nın (barometrik) 100 feet üzerinde yapıldıgını sanıyorum.
Gökhan