Sqwk OBSERVER mod ?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Kemal F. Ketenci
Newbie
Newbie

Arkadaşlar,

Wideview programını aldım niyahet,
geçen hafta sonu evde 3 bilgisayar ve 4 monitör olarak çalıştırdım,
aşa?ı yukarı umdu?umu buldum.
Kafamı sola çevirdi?imde sol pencere görüntüsünü görebilmek vs.. harika.

Ancak bu programın sukoyverdi?i iki durum var : ONLINE uçuşlar [V]
Online iken anabilgisayarımın ekranında ONLINE olan di?er kişileri GATE'te TAXI de veya havada görüyorum ancak yan ekranlara geçti?imde yok oluyorlar çünkü o ekranların bilgisayarındaki FS gerçekte online de?il.
Ayrıca ActiveSky'ın oluşturdu?u hava görüntüsündede monitörden monitöre geçişte süreklilik yok. Yani bir bulut o ekranda kalıyor vs...

En önemlisi di?er online trafikleri görebilmek tabi !
Pushback ve taxi sırasında etrafı görebilmek hem çok güzel hemde gerekli.

Yaptı?ım araştırmalar neticesinde ilginç bir çözüme ulaştım:
Di?er bilgisayarlardan da benzer şekilde ama farklı hesaplar kullanılarak VATSIM'e " OBSERVER " modunda ba?lanmamı tavsiye ediyorlar. Çok mantıklı ama bizim SquawkBox3 'te OBSERVER olarak ba?lanmamı sa?layacak bişi bulamadım.

Yöntemini bilen varmı ?

Tek online uçuş için aynı anda 3 - 4 VATSIM ba?lantısı kurmam da VATSIM server'larına haksızlık olurmu bilmiyorum, VATSIM'e minnettarım nede olsa :D

Saygılar,
ŞY6466
Kemal Fazlı Ketenci
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

elbette bu band işgali anlamına gelir, her ne kadar böyle düşünmeden yapmak istesenizde. gerçi çok birşey farketmez, zira 30 dakika sonra sizi birisi ikaz edecektir. 30 dakikadan daha uzun olarak serverlara Observer olarak bağlanmak yasaktır. eger sizi çağırırlar ve cevap vermekte gecikirseniz, bu seferde ceza alırsınız. GEnel olarak observer sadece ATC eğitimleri için kullanılmaktadır.öte yandan bu ilave bağlantılar için bu kadar ilave account almanız gerekirki aynı isme ait IDler tespit edildiğinde (zaman zaman yapılır) iş daha kötüye gider.

Hakan737Guven
Kemal F. Ketenci
Newbie
Newbie

Hakan bey,

Bu kadar kısa sürede yardımcı olduğunuz için gerçekten teşekkür ederim !

Anlaşılan 30 dak. sınırı ve yasak olmasa bile diğer online arkadaşlara haksızlık olacak.

Bende Wideview 'u sadece Offline kullanabileceğim. Yada Online iken sadece kule, map, instruments vs...

Bu durumda Bir bilgisayara çok çıkışlı birden fazla ekran kartı takmaktan başka çare kalmıyor.
(4 adet PCIx VGA kartı takabileceğim anakart buldum :))) Her karta da 2 ekran = 8 ekran )

Yaklaşık bir yıldır dalgalı kur rejiminde yoğun yada seyrek ev kokpiti çalışmalarımı / testlerimi sürdürüyorum. Ben bu işi tamamlayana kadar 738'ler müzelik olacak galiba.

Belkide tüm modülleri azar azar almak daha iyi olacak.

Gelişmeleri elle tutulur hale geldikçe buradan sizlerle paylaşacağım.

THY6466
Kemal Fazlı Ketenci
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

rica ederim

maalesef şimdilik çözüm bu gibi. tek FS'den çalışmadığı sürece monitörler arasında sorun olabilir.

kolay gelsin

Hakan737Guven
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”