Arkadaşlar aranızda bu marka joystick kullanan var mı?Bende bunu almayı düşünüyordum ama kararsızım.Acaba verdi?imiz paraya de?ecek bir alet mi?Di?er bi alternatif te 2. el bi Sidewinder FF2 almak.X52 nin çok hassas oldu?unu duydum kullananlar yorumlarını yazarsa sevinirim.Genelde VFR uçuşlar için lazım joystick [;)]
Teşekkürler...
Serhat ERVATAN
TK905
Yyi Uçuşlar...
Saitek X52 joystick hakkında??
-
- Junior Member
- THY446
- Junior Member
- Name: Okhan Ucar
- PID: 477
- Vatsim ID: 843798
- City: Izmir
Hocam ben yakın zamanda Logitech Wingman FF aldım. Gerçekten çok hassas bir joystick ve asla tavsiye etmem. Sidewinder serisinden şaşmamak lazımmış.
Okhan Uçar
Ankara
THY477
Okhan Uçar
Ankara
THY477
quote: Hocam ben yakın zamanda Logitech Wingman FF aldım. Gerçekten çok hassas bir joystick ve asla tavsiye etmem. Sidewinder serisinden şaşmamak lazımmış.
Bende Logitech FREEDOM 2.4 kablosuz joystick var..İlk aldığımda bende çok hassas olduğu için şikayetçi oldum.Hatta sidewinder a geri dönmeyi düşündüm ama dün oturup 45 dakka kalibrasyon ve sensitivity ayarlarını tekrar ayarladım.Sonuç: Sidewinder a fark atar...Denemesi bedava...
|Efe Doğan TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|
Bende Logitech FREEDOM 2.4 kablosuz joystick var..İlk aldığımda bende çok hassas olduğu için şikayetçi oldum.Hatta sidewinder a geri dönmeyi düşündüm ama dün oturup 45 dakka kalibrasyon ve sensitivity ayarlarını tekrar ayarladım.Sonuç: Sidewinder a fark atar...Denemesi bedava...
|Efe Doğan TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|
- THY1935
- Average User
- Name: Hanifi AVCI
- PID: 1935
- Vatsim ID: 964441
- City: Samsun
logitech 'in titreşimli olanaını, saitek'in cyberg evo ,saitek x52 kullanmış biri olarak vedaha başka joystikler kullanmışbiri olarak kesinlikle tavsiyem saitek x52...cünkü profosyonel işi x52 cok fonksiyonlu ben bile daha fonksiyonşlarını tam keşfetmiş deilim..klavye kullanmanııza gerek kalmıycak bütün ayarları joststik üzerinden yapabilirsiniz fmc haric:) ha unutmadan josystiğin üzerinde maouse bile var
Sensivity hassasiyet, deneme yanılma ile doğru calibrasyon bulunabiliyor, fakat uçaktan uçağa değişiyor bende. Onun dışında Null Zone ayarını tam olarak çözebilmiş değilim, arkadaşlar bilen varsa açıklayabilir mi?
Mehmet Ali Rende
THY976
Mehmet Ali Rende
THY976
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Merhaba,
Bende Logitec Extreme 3D pro var. FS9 içinden tüm eksenlerin ve dümenin hassasiyetini sonuna kadar düşürdüm. Ama özellikle Cessna'da dümen hala çok etkili. Dümene çok az dokunmam gerekiyor, dümende %20'yi geçersem veya biraz hızlı bırakırsam uçurtma gibi sağa-sola sallanıyoruz, veya takside 10 knotla bile gidiyor olsam devirme tehlikesi oluyor.
B738'de mesela böyle bir sorunum yok, tabi belki de vardır gerçek hayatta dümene ne kadar dokununca ne kadar döner bilmiyorum ama en azından Cessna'ya göre ağır olacak ki uçurtma gibi yalpalamıyor..
Sensivity'leri sonuna kadar düşürdüm, tam sola dayadım. Başka yapabileceğim birşey var mı?
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Bende Logitec Extreme 3D pro var. FS9 içinden tüm eksenlerin ve dümenin hassasiyetini sonuna kadar düşürdüm. Ama özellikle Cessna'da dümen hala çok etkili. Dümene çok az dokunmam gerekiyor, dümende %20'yi geçersem veya biraz hızlı bırakırsam uçurtma gibi sağa-sola sallanıyoruz, veya takside 10 knotla bile gidiyor olsam devirme tehlikesi oluyor.
B738'de mesela böyle bir sorunum yok, tabi belki de vardır gerçek hayatta dümene ne kadar dokununca ne kadar döner bilmiyorum ama en azından Cessna'ya göre ağır olacak ki uçurtma gibi yalpalamıyor..

Sensivity'leri sonuna kadar düşürdüm, tam sola dayadım. Başka yapabileceğim birşey var mı?
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Nullzone denilen fonksiyon, oyun kolunu sağa-sola ya da öne-geriye itişiniz sırasında tepki verme aralığıdır. Nullzone ne kadar açık olursa, örneğin sağa dönmek için oyun kolunu o kadar yatırmanız gerekir. Nullzone azaltıldığında çok hafif bir açıyla yatırsanız bile dönüş başlar. Bende gerçeğe yakın olması için nullzone biraz fazlaca açık. Sensitivity ise tepki verme süresi ile ilgili. Kıstığınız zaman uçak dönüşlere geç tepki verir. Sensitivity ortadan az bir yerde, nullzone da ortayı biraz geçkin olursa sizi tatmin eder sanırım.
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni