ADSL etkisi

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Levent BOYLU
Newbie
Newbie

Yaklaşık 10 aydır ADSL kullanıyorum. Hepimizin bildi?i birçok problemin( hız,ba?lanma problemi vs.) yanısıra, FS i etkileyen ve benim daha önce de forumlarda bahsetti?im, daha sonra da eşernet kartını de?işerek çözdü?üm bir problem,hafif bir şekil de?işikli?i ile tekrar hortladı. Problem şu idi;

Özellikle pistonlu motorlu uçaklarda ve virtual görüntüde periyodik olarak adsl modemindeki yeşil yanıp sönen lamba ile aynı anda hareket akışında kesiklik ve güm güm ses(bu ses pistonlu motorlu uçaklarda daha belirgin ama hepsinde vardı). Adsl ba?lantısını kesti?im anda ya? gibi akıcı oluyordu. Eşernet kartını de?iştim ve problem halloldu.

Yaklaşık 1,5 2 ay önce gene başladı fakat ses düzgün ama görüntü aynı periyotlarda saniyelik durmalar yapıyor ve gene adslden ayırınca gayet güzel(frame haricinde).

3 gün önce ise bu biraz daha gelişti normal cockpit görüntüsünde de yapmaya başladı 3-4 saniyede bir 1 saniyelik titreme yapıyor. Tabi bu özellikle meydanda taxi sırasında ve yaklaşmalarda çok rahatsız edici havada yüksek irtifada okadar belli olmuyor. Benzer durumla karşılaşan varsa bunu paylaşmak isterim çözüm önerilerinizi beklerim. Şimdiden teşekkürler.
Makina özellikleri; AMD 64 3000,1GB ram ASUS KN8
tolgattt
Newbie
Newbie

adsl modem markası nedir? merak ettim
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

O sırada görev yöneticisine (task manager) baktınız mı? Anlık bir cpu/bellek kullanımı olabilir. Eşernet kartını değiştirirken sürücüsünü de yenilediniz mi? Aynı model başka bir kart taktıysanız aynı sürücü kullanılıyor olabilir.

Sorun Windows'un tcp/ip sürücülerinden de kaynaklanıyor olabilir. Ağ ayarlarındaki TCP/IP'yi silip, pc'yi tekrar açıp, tcp/ip protokolünü tekrar kurmak çözüm olabilir (windows cd'si isteyebilir). IP ayarlarınız da otomatikte değilse önce bilgileri not edin.

Bunun dışında modem-bilgisayar arasındaki ağ kablosunda sorun olabileceği aklıma geliyor, ama bu özellikle cpu yiyen bir sorun yaratmaz.

?u da var, sizde hiçbir sorun yoktur. FS hava durumu gibi bilgileri güncellemeye çalışırken örneğin yıllardır sorunlu olan TTnet DNS'leri jeppesen'i vs çözemiyor ve FS de bunu beklerken takılma yapıyor olabilir. Modemi kapadığınızda Windows eşernet kartının kablosunu sökmüşsünüz gibi algıladığından FS güncellemeleri hiç denemiyor olabilir. Bu benim başıma fly now demeden önce jeppesen'den hava durumu al dediğimde, yarıda transferin takılması ve FS'ün geçersiz işlem yürüttü kapatılacak diye hata verip çıkması olarak gelmişti.

Az bilgi olduğundan anca tahminlerde bulunabiliyorum.

kolay gelsin

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Levent BOYLU
Newbie
Newbie

Tolga Kaptan, Modem markası GEEK.

Alper Kaptan, Eşernet kartını değişirken sürücüsünü değişmedim.
Windows TCP/IP sürücülerine bakıcam,
FS de sorun olmasa da hava durumu bilgilerini yüklerken kasma yapabilir ama ben FSinn kullanıyorum ve onun hava bilgilerini alıyor yakın zamana kadar(yaklaşık 20 gün) böyle bir problem yoktu.

Tavsiyeleri deniyeceğim. İlgilerinize teşekkürler.
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Dün gece bende de oldu. Birileri oturum kapattığında 3-4 saniyelik bir donma ve arkasından xxx left session 'dı galiba yazıyor. SB ayarlarından olabilir mi bilgisi olan var mı?

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”