Speaker ve İki Ses Kartı

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Air
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar merhaba bilgisayarımda Creative 5.1 live yüklü bu ses kartını sadece uça?ın motor vs sesleri için kullanmak(5.1 speaklardan),ikinici bir ses kartı alarak squawkbox da radyo komuniaskoyunu da kulaklık ve mikrofon setimden yapmak istiyorum.

Sizce bu mümkünmüdür?

Volkan Erdogan
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

Squawkbox da mikrafon ayarlarını yaparken ses kartı modelini seçtiriyor. Bu yüzden mümkün gibi görünüyor. Tabiki benimki sadece tahmin. Sizin koşullarınız ve bilgisayar bilginiz uygunsa deneyin veyahutta bu konuda tecrübesi olan kaptanlardan cevap bekleyin.

[img=right]http://www.imgarea.com//img/2005/08/21/şy1.jpg[/img=right]Saygılarımla
Yalçın YETGİN
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

mümkün,
normal ayarlarınızı bir ses kartına, yeni taktığınızı sadece SB'de kullanabilirsiniz. bir ara ben öyle yaptım halada yapıyorum.

mainboard ses kartını tüm sesler ve SB'de dinlemede, ikinci ses kartımı sadece mikrofon için kullanıyorum.

Hakan737Guven
Air
Junior Member
Junior Member

Hocam ne öneririsiniz sadece SB için,pahalı bir şey olmasın,dandik olabilir?

Volkan Erdogan
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

ben ana ses olarak onboard'u kullanıyorum, sb mikrofon içinde seneler öncesinden kalma Sound Blaster live value kartımı kullanıyorum.5.1 değil. hatta value bile olmayabilir.4-5 sene önceisnden kalan bir kart. şimdiki en sıradan kart bile işini görür. yeterki full duplex olsun-ki olmayanı yok artık.
tek başına mic-speaker olacağından sorun değil. ucuz bir soundblaster işini rahat görür.

Hakan737Guven
Air
Junior Member
Junior Member

oke hakan hocam çok sağolun

Volkan Erdogan
Faruk Baran
Newbie
Newbie

Selamlar,

sistem daha da gerçeğine yakın olsun diye, SB ses çıkışını da mikrofonu bağladığınız ikinci ses kartına verebilirsiniz. Bu ikinci ses kartına bağlı olarak iyi bir mikrofonlu kulaklık seti kullanırsanız aynen uçaklarda olduğu gibi dışardan dış sesleri, kulaklıktan da telsiz konuşmalarını duyabilirsiniz.

Hatta dahası, ikinci bir el mikrofonunun da, kulaklık kullanmayı istemediğiniz zamanlar için, kullanıma hazır olarak beklemede tutulması olabilir. (Denemedim ama, teknik olarak mümkün olabilirmiş gibi görünüyor...)

Özellikle kokpiti bol motor gürültülü uçaklarda, kulaklığın dışından gelecek dış sesler ortamı oldukça gerçekçi kılacaktır.

Ayrıca, telsizden gelen konuşmanın arka planında duyulacak motor sesi, ATC görevinde bulunan arkadaş için de daha gerçekçi ve zevkli bir ortam yaratacaktır. (Bazen ATC yaparken, gelen telsiz konuşmasının boşmuş gibi yankı yapan bir odadan geldiğinin farkedilmesi - ki genelde bu durum kulaklık ve mikrofon kullanan kokpitlerde oluyor herhalde - çok da gerçekçi olmuyor :)

Herkese bol sesli ve emniyetli uçuşlar,

Sevgiler,

Faruk Baran
Air
Junior Member
Junior Member

Faruk Hocam merhaba,aynen dediğinizi yaptım,inanılmaz zevkli oluyor,dandik bir tane ses kartı aldım(15 ytl),squawkbox da output ve input i mikrofana,geri kalan fs ayarlarını hoparlöre verdim,hem ses çok net duyuluyor hemde arka plan motor uğultusu ile atc keyfini yaşıyorum,herkese tavsiye ederim,en fazla 15 ytl nize mal olur.

Volkan Erdogan
Faruk Baran
Newbie
Newbie

Sevgili Volkan Erdoğan,

tebrikler...!

Bu zevkli ortamı ben de paylaşmak isterim. Bir sonraki ATC
oturumunda dikkat etmeye çalışacağım... :)

Güvenli Uçuşlar...

Faruk Baran
Air
Junior Member
Junior Member

:) Teşekkürler hocam,sizi bizzat bilgilendirecem.

Volkan Erdogan
Taceddindemir
Newbie
Newbie

Peki SB kullanmayanlar nasıl yapcak. TS de de oluyomu bu şekilde?
AustinPowers
Newbie
Newbie

Merhaba THY455,

Oncelikle forum yoneticileri tarafindan uyarilmadan imzaniza ad ve soyadinizi yazmanizi tavsiye ederim. [8)]

quote:Peki SB kullanmayanlar nasıl yapcak. TS de de oluyomu bu şekilde?

Sorunuzun cevabi ise; TeamSpeak de ust menuden Settings / Options i secip, cikan pencerecikte Sound Devices tabinda Device bolumunde; Input ve Output bolumlerine (microfonlu kulaklik kullandiginizi varsayarak) microfonlu kulakliginizin takili oldugu ses kartinizi secip sirasiyla Apply ve Ok e basmak kosulu ile mikrofonlu kulakliginizdan sadece radio muhaberesini yapip, diger motor sesi ve aircraft seslerini speakerinizdan alabilirsiniz.

Not: Bu ayarlari yaptiktan sonra yine TeamSpeak de ust menuden Settings / Sound Setting den Activate local test mode a basarak aygitinizi duzgun calistigini test edebilirsiniz.

Saygilarimla,

Image Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”