RJ85 panel

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

Merhaba,
Matşias Lieberecht'in Avro ARJ panel versiyon 4.1'ini kullanan var mı?
Ben kurdum ama ö?renmesi PMDG'den daha zor geldi[V]. Ayrıca A/P'ta sanki hata var gibi. Autoşrottle'ı aktive edemedim. Uça?ı tırmanışa ayarlayamadım, altimetre ayarını girip altitude hold ya da level change yapıyorum ama uçak gene de burnunu aşa?ı veriyor
Daha önceki bir topikte de A/P de sorun oldu?u yazıyor. (http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3361) Ama bahsedilen daha önceki versiyon.
Bu versiyonu kullanıp memnun olan varsa ben de do?ru düzgün kullanmak için 144 sayfalık manueli okuyucam da:D
Yok e?er düzgün çalışmıyorsa boşa vakit harcamıyayım diyorum.
iyi uçuşlar

TK1571
Murat Okay
Magnified
Rookie
Rookie

Selamlar bildigim kadari ile RJ lerin autopilot u bilinen 737 ya da a320 gibi ucaklardan farkli calisiyor.
Oncelikle RJ ler de once altitude u set edip, ardindan pitch i manuel olarak veriyorsunuz. Ucak sizin verdiginiz pitch ile yukseliyor ya da alcaliyor ve belirtilen yukseklige ulasildiginda o yukseklikte hold yapiyor.

Ote yandan sanirim RJ ler de autoşrottle yok tipki crj ve erj ler gibi. Ancak IAS secenegi var. IAS secenegi (butonu) o anki hizinizi koruyarak yukselmenizi ya da alcalmanizi sagliyor. Bunu motor takatini degil ucagin pitch degeri ile oynayarak yapiyor.

Kolay gelsin
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

Cevap için çok teşekkürler.
Anlaşılan bildiğim A/P'den bayağı farklıymış.

TK1571
Murat Okay
Magnified
Rookie
Rookie

Rica ederim
evet ozellikle Autoşrottle olmamasi eger uygun joystick iniz yoksa zorlayici bir faktor.
Ornegin bende Saitek ST90 joystick var. Throttle ayari 4 kademeli, yani ya cok hizli yaklasiyorsunuz yada motorlara yetersiz guc verip stall oluyorsunuz ; )
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”