MAKINEM KENDI KENDINE KAPANDI

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Batur Musaogullari
Junior Member
Junior Member

arkadaslar selam,
cok uzun bir zamandan sonra makineyi nerdeyse aldigimdan bu yana 4 ay falan gecti ve ilk defa makinem az evvel kendi kendine stop edip kapandi yeniden basarak actim. Bundan onceki degistirdigim makinede de ayni sorun aldiktan 2-3 hafta sonra baslamisti kendi kendine kapanmalar giderek artip bir daha butuna bastiginiz halde acilmayacak hale geldi.
Acaba bu kendi kendine kapanma sorunu bir hastalik gibi artar mi sizce ?
Yardimci olur musunuz ? Simdi bir daha ne zaman yapacak bekliyorum frekansinda artis olur mu sizce ?

Bir de danismak istedigim bir konu daha var makinemi her actigimda islemciden gelen ses felaket veremli bir hasta gibi zzzz zzzz zzzzz iihh ihhhh diye oksururmus gibi calisiyor cizirtili nefes almak gibi bu normal mi sizce ?

Tesekkurler

Batur Musaogullari
FlyThy A320-321 Captain
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

Batur kaptanım ses ne yazik ki normal degil. Kasanıza hiç temizlik yapıyormusunuz ? Anlattıklarınızdan anladıgım kadarı ile yapmıyorsunuz. Fanlar ve heatsinkler tozla kaplanmasını ve bu hem fan senin degişmesine hemde bilgisayarın kendini korumak için belirlenmiş sıcaklıgın üstüne çıkıp koruma işlemi olarak kapanmasını tetikleye bilir. Hatta zaman içinde kirlenme daha da arttıgından olay kapanma olayı daha da sıklaşabilir. Yahu calgon reklamı gibi oldu neyse. Batur kaptanım kasanın içinin resmi daha detaylı anlatım sorunun çözümünü kolaylaştırabilir.

[img=right]http://www.imgarea.com//img/2005/08/21/şy1.jpg[/img=right]Saygılarımla
Yalçın YETGİN
Batur Musaogullari
Junior Member
Junior Member

haklisin yalcin aldigim ve ilk kurdugum gunden bu yana hic acmadim hatta evde kopek de var kil tuy bir suru seyin icinde oldugundan eminim makinenin dis kasasina bile uflesem bir ton toz kalkiyor ustunden tam oyle bir pis kullaniciyim yani, sence sebep dedigin gibi bundan midir yoksa anakart islemci bir seyler gocmeye baslamis olabilir mi ?

bir de ne sekilde temizlemem gerekir en etkin nasil temizleyebilirim ?

Tesekkurler

Batur Musaogullari
FlyThy A320-321 Captain
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

En etki söküp takılarak temizlenir. Yanlız bu konudaki tecrübenizi bilemedigimden tavsiye etmem yanlış bir hareket büyük hasara yol acabilir. 2. yöntem tazzikli hava üfletmektir ki buda her yerde mumkun değil. En iyi siz kasanızın arka kablolarını söküp balkona çıkarın ya kapagını açın elektrik süpürgesini yanınıza alın bide kuru bir bez. Mümkün oldugunca temizlemeye çalışın. Kendi adıma konuşursak ben 2 ayda bir kasayı kömple söker temizler tekrar toplarım pazar günleri 2 ayda bile fanlar filtreli olmasına ragmen dünyanın kiri çıkar.

[img=right]http://www.imgarea.com//img/2005/08/21/şy1.jpg[/img=right]Saygılarımla
Yalçın YETGİN
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”