Fs2004 Navaids.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

quote:Bunu FS2002 içinde kullanabilirmiyiz acaba?
+1 [?]

Onur VARDAL
Senior Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
Image Image
Pathfinder
Average User
Average User
Name: Selçuk
PID: 13

Selam,
Yeni güncellemeyi 2002'ye yaptım. LTAJ'da rwy 10'da iken hdg 180 gosteriyor. Yeni navaid bilgileri uyumsuzluğu mu acaba? Gerci eş zamanlı olarak PMDG için yeni airac'ı da yüklemiştim. Ayrıca Ahmet Bedir hocanın TRNAV'ı yüklü idi. Bu arada BUK VOR düzeldi, tşk.ler Bülent.

Sevgiler

Selçuk Toramanoğlu
TK 13
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

2002 için test yapmadım. readme de değişiklik görünen vor ları 2002 için kontrol ederseniz sevinirim.
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Üstadım ellerine sağlık ...

2004'te bir sorun göremedim , Navaid'ler sorunsuz çalışıyor .

Sevgiler

B. Fatih Koz

"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE FOR AN EYE"
vedat.sencan
Newbie
Newbie

quote:Originally posted by Bulent Akbay

Yaa vorunun 9.5 mil kadar güneye alınması ile bu navaid güncellemesi aciliyet kazandı ve bugun bir güncelleme yaptım.

Bülent Akbay
FlyTHY
Administration

Bülent hocam ellerinize sağlık.

Vedat ?encan
Ahmet Bedir
Junior Member
Junior Member

Selam arkadaşlar,
Bu post yeni keşfettim.

FS2002 için yayınladığım TRNAVS dosyasını bu sefer FS2004 için güncelledim ve AVSIM gönderdim. Bülent hocamın buna benzer bir çalışması olduğunu vallahi şimdi gördüm.

Asllında Bülent ile konu hakkında ben tatile gitmeden önce görüşmüştük ve dönüşümde TRNAVS ile ilgileneceyiğimi kendisine bildirmiştim. Kendisi benden önce davrandığını şimdi gördüm. Her hangi bir art niyet olmadığını kendisi zaten taktir eder.

Eskiden, daha çok iç hat uçuşları etkiliyen nedenlerden dolayı bu tur dosyaların sadece Trvacc ve benzeri sunucularda sunulmasında sakınca görmezken, Yalova(YAA) gibi önemli VORDME yer değiştirmesinin, özellikle yurt dışından (son zamanlarda Israil vs.) gelen Istanbul trafiğini doğrudan etkiliyeceği için dosyanın AVSIM de sunulmasında ve daha çok kişinin faydalanacağını düşünerek upload ettim. Aksi halde bizim gibi ATC hizmet veren arkadaşların çok başını ağrıtacak durumlar ile karşılaşacaktık, ve eminim gine de öyle olucak.

Bu ara TRNAVS dosyanın içindekideki kaynağı hakkında sizlere bilgi vermek isterim.

Kaynağın çoğu DAFIF veritabanıdır. Çok da güvenilir olmasada, bu veritaban, AIRAC0513 de Yalova(YAA) yerini doğru belirlemiştir. Tüm "Navigation Aid" türlerinin Frekansları, koordinatları, irtifaları ve menzilli bu ve DHMI(EAD) verilerinden ortaklaşa alınmıştır. Kısaca hiç bir veri gerçek dışı değildir.

Bu ara Cubuk(BUK) VORDME hakkında sizlere bilgi vermek isterim, gerçekte çevredeki manialardan dolayı menzilde bayya düşüş gerçeklesiyor. Bu ara, YAA VORDME halen NOTAM'lı olup gerçek hayatta aktiv değildir.

Kaynaklar:
http://164.214.2.62/products/digitalaero/index.html
http://www.ead.eurocontrol.int/

Ahmet Bedir
Tech. Man.
www.trvacc.org
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

Hocam ellerine sağlık.

Aslında hızlı davranma sebebim pilot arkadaşlar fmc lere yeni AIRAC yükleyip uçmaya başlayınca ortaya çıktı. Aynı akşam bende 727 ile vor-to-vor uçarken yeni airac a göre çıkardığım rota BAG-YAA arasında arıza çıkarınca o gün karar verdim. Gerçekte konuştuğumuz gibi sizden bekliyordum; dayanamadım :D
Pathfinder
Average User
Average User
Name: Selçuk
PID: 13

Sevgili Bülent ve Ahmet Bedir hocalarım,
FS 2002 için de bir şeyler yapsanız çok memnun oluruz. Bülent'in yaptığını denemiştim bazı uyumsuzlukları olunca sildim. Hem YAA VOR'ın yeni yeri hem de BUK VOR'un menzilini düzeltseniz bizim için yeterli görülüyor Ahmet Bedir hocamın TRNAV'ı ile kullanınca.

Sevgiler

Paşfinder
TK 13
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

quote:FS 2002 için de bir şeyler yapsanız çok memnun oluruz

Hocam bizleri de unutmayin lutfen [;)]

Onur VARDAL
Senior Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
Image Image
kcy
Newbie
Newbie

Arkadaslar selam,

sistem komple formattan sonra fs9 kurdum ve TRNAVS ve TRNAVUP senaryolarini yukledim.KUBER-GEM arasinda GEM e yaklasik 35-40 nm mesafede ekran karariyor ve fs9 otomatik olarak kapaniyor.Birkac denemede de hep ayni sey oluyor,bir keresinde bolgede ucan bir pilot arkadasim hizla alcaldigimi soyledi halbuki ben o sirada düz ucusta FL270 seviyesindeydim.Baska bolgelerde mumkun oldugunca denedim boyle bir sey olmuyor.Bu problemi yasayan ve/veya bilgisi olan arkadaslarimin cozum onerilerini bekliyorum.
Sevgi ve saygilarimla.

Kadir YUCE

TK781 Kadir YUCE
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”