Merhaba arkadaşlar.Size bir konuda danışmak istiyorum.Son bir haftadır LTAC ye approach da sorun yaşıyorum. 3 ve 21 pistlerinin herikisini de de alçalma sırasında ILS'e girmeden final headingi yaptıktan kısa bi süre sonra fs hata raporu bile vermeden kapanıyor masaüstü açılıyor.Daha önce FS hata verdi?i zaman önceden bir hata mesajı geliyordu,fakat bu hatalarda böyle bir mesaj çıkmadan kapanıyor.Ylginç olan bu sorunu sadece LTAC de yaşamam.Di?er noktalarda böyle bir sorun yok.Scenery dendir diyenleriniz olabilir ama LTAC scenery de kullanmıyorum sebebi sizce ne olabilir.1 haftada en az 4 uçuşum yoktan yere gitti Artık öyle sinir oldum LTAC ye uçmamaya karar verdim.
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...
Ylhan Altınbaş
TK1448 SFO
LTAC'de yaşadığım sorun
İlhan Hocam Merhabalar;
Benzer bir sorunu birkaçkezbende yaşadım...1 Tanesinde sorun scenery dendi ama uçtuğum limanın değil.Bir LTBS scenerysi yüklüydü güneye yaptığım tüm uçuşlarımda kitleniyordu...Son zamanlarda yeni scenery herhangi bir meydan kurdunzmu?
Birde Avrupadan gelirken geçenlerde EGLL-LTBA uçuşumda 3 kere aynı yerin üstünden geçerken (yaklaşık olarak) kitlendi program...En sonunda herşeyden sonra sonuç alamadım ve Windows XP bütününde bulunan system restore ile bilgisayarımı sorunsuz uçtuğum bir tarihe geri aldım hop problem gitti.Bunuda deneyeblirsiniz..
|Efe Doğan TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|

Benzer bir sorunu birkaçkezbende yaşadım...1 Tanesinde sorun scenery dendi ama uçtuğum limanın değil.Bir LTBS scenerysi yüklüydü güneye yaptığım tüm uçuşlarımda kitleniyordu...Son zamanlarda yeni scenery herhangi bir meydan kurdunzmu?
Birde Avrupadan gelirken geçenlerde EGLL-LTBA uçuşumda 3 kere aynı yerin üstünden geçerken (yaklaşık olarak) kitlendi program...En sonunda herşeyden sonra sonuç alamadım ve Windows XP bütününde bulunan system restore ile bilgisayarımı sorunsuz uçtuğum bir tarihe geri aldım hop problem gitti.Bunuda deneyeblirsiniz..

|Efe Doğan TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|

- THY166
- VIP Member
- Name: Fatih KOZ
- PID: 166
- Vatsim ID: 832838
- City: Antalya
Başıma gelmediği için yorum yapamayacağım ama eklenen bir scenery'de yada sistemde sorun var gibime geliyor .
Fs'deki Africa Scenery alanı tüm bölgeyi kapsar
Sevgilerimle
B. Fatih Koz
"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE FOR AN EYE"
Fs'deki Africa Scenery alanı tüm bölgeyi kapsar

Sevgilerimle
B. Fatih Koz
"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE FOR AN EYE"
-
- Newbie
- Name: Gökhan Pakalın
- PID: 1553
herkese selamlar bendeki sorunun aynısını yaşıyoruzx bazen güneye uçuşlarda bazen doğuya bazen batıya kafasına göre değişiklik gösteriyor.yanlız bendede bazen yaklaşmada bazende uçuşun ortalarında atıyor.bunun sebebi galiba benim fikrim.2005 sceneryleri.yani türkiye limanları 2005 sceneryleri.onlar yokken böyle bir problem yoktu gibime geliyor.çünkü diğer bütün bileşenleri eski sistemimdede aynı şekilde kullanıyordum .birde aklıma nvidia sorunu geldi.eski sistemde radeon 9700 pro vardı sorunsuz saatlerce oynuyordum.şimdi 6800 gt var bundan kaynaklananda bir problem olablir belki ati kullanıpta aynı sorunu yaşayan varmı acaba?? varsa yazsın lütfen
- THY157
- VIP Member
- Name: Selçuk POYRAZ
- PID: 157
Selamlar;
Geçenlerde (yaklaşık 2 hafta önceydi sanırım) uçarken bir yandan da forumlara gözatayım dedim. Birkaç sayfa sonra explorer,ardından PC dondu... Çok sinir oldum, nerdeyse uçuşun 3/4 ü bitmişti. Böylece birkaç gün öncesine kadar geldim ama uçarken başka hiçbir program çalıştırmadan... Sonra bir arkadaşım "Bende de böyle sorunlar oluyordu, bilgi işlemci arkadaşlar RAM'lerimi değiştirdi, herşey normale döndü" dedi. Fakirin umudu ekmektir hesabı atladım bu fikrin üzerine
Önce göz kontrolu yaptım ama işlemci fanının yapıştırdığı tozlar dışında (bir tek RAM'de o da)görünen birşey yoktu. Yinede tozlarını aldım ve herbirini ayrı slotlara taktım (3 taneler)... Elim sihirli galiba, bir anda herşey normale döndü, ki neredeyse yazılım sorunu deyip format atacaktım makinaya. Arkadaşım sayesinde kurtuldum eziyetten
Bence donanım sorunlarınıza dikkat edin, önce RAM'lerinizin yerini değiştirin...

Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
Geçenlerde (yaklaşık 2 hafta önceydi sanırım) uçarken bir yandan da forumlara gözatayım dedim. Birkaç sayfa sonra explorer,ardından PC dondu... Çok sinir oldum, nerdeyse uçuşun 3/4 ü bitmişti. Böylece birkaç gün öncesine kadar geldim ama uçarken başka hiçbir program çalıştırmadan... Sonra bir arkadaşım "Bende de böyle sorunlar oluyordu, bilgi işlemci arkadaşlar RAM'lerimi değiştirdi, herşey normale döndü" dedi. Fakirin umudu ekmektir hesabı atladım bu fikrin üzerine

Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Belleklerinizden şüphelendiğinizde [url="http://www.memtest86.com/"]Memtest86[/url] 'yı kullanabilirsiniz. Mutlaka öneririm.
Bidolu.com'dan bellek aldıktan sonra kitlenmeler başlayınca makinamdaki Ubuntu Linux'nun boot menüsündeki memtest86 ile kontrol etmiştim bir de ne göreyim bir sürü hata vermez mi.. Diğer modülü ve yeniyi tek olarak denedim, yeni modül sorunlu. Geri gönderdim değiştirdiler.
Yakınlarda Ubuntu veya Knoppix Linux cd'leri varsa o cd'lerden boot edip açılış menüsündeki memtest86'yı çalıştırabilirsiniz. Öyle bir olanağınız yoksa bir dos disketie veya cd'si ile açarak memtest86'yı çalıştırabilirsiniz sitesinde bilgiler var.
Bu arada memtest86 sürekli başa dönüp testi tekrarlar. Bellek boyunuza göre belki 15-20 dakikada %100'e geldiğinde bir hata bulmadıysa kendiniz kapatabilirsiniz. C ile ayarlarından 5 veya 6 ile galiba hata bulduğunda ses ver derseniz başında beklemenize gerek kalmaz öbür odadan ciyaklamaları duyarsınız..
kolay gelsin
Alper Oğuz
TK1237
Bidolu.com'dan bellek aldıktan sonra kitlenmeler başlayınca makinamdaki Ubuntu Linux'nun boot menüsündeki memtest86 ile kontrol etmiştim bir de ne göreyim bir sürü hata vermez mi.. Diğer modülü ve yeniyi tek olarak denedim, yeni modül sorunlu. Geri gönderdim değiştirdiler.
Yakınlarda Ubuntu veya Knoppix Linux cd'leri varsa o cd'lerden boot edip açılış menüsündeki memtest86'yı çalıştırabilirsiniz. Öyle bir olanağınız yoksa bir dos disketie veya cd'si ile açarak memtest86'yı çalıştırabilirsiniz sitesinde bilgiler var.
Bu arada memtest86 sürekli başa dönüp testi tekrarlar. Bellek boyunuza göre belki 15-20 dakikada %100'e geldiğinde bir hata bulmadıysa kendiniz kapatabilirsiniz. C ile ayarlarından 5 veya 6 ile galiba hata bulduğunda ses ver derseniz başında beklemenize gerek kalmaz öbür odadan ciyaklamaları duyarsınız..
kolay gelsin
Alper Oğuz
TK1237