bazen avsimde görüyorum: AI plans nedir?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
remzi
Junior Member
Junior Member

Arkadaslar Merhaba,
Bazen avsimde görüyorum: AI plans diyor bunlar nedir ne ise yarar indirip kullanmaya deger mi?
saygilar
Remzi Öztürk
TK-47
fvefa
Junior Member
Junior Member

AFCAD programı ile yapılanlarsa; en evvela AFCAD programını makinana kurup daha sonra bu planları import etmen gerekiyor. Böylece alandaki AI trafiği veya taxiwayler,gateler, park pozisyonları değiştirilebiliyor.

Ferdi Vefa
THY3068
Rookie
Rookie
Name: Bülent Öner
PID: 159

Remzi Hocam selam,

Uzun zamandir gorusemiyoruz. Nasilsin. Iyisindir insallah. Bu arada Tahsin de yok ortalikta. Tez olayi galiba.

Hocam soruna gelince;

AI plan demek; FS içinde (tabiki de single player - offline modunda) senden bagimsiz olarak tanimlanmis robot hava trafigidir. Ornegin hergun saat 10:00Z da 3 er saat arayla LTBA - LTBJ gidis donus bir Boeing 737-400 veya saat 12:00 da 10 saat arayla LTFJ - LTBE gidis donus tanimlayabilirsin. Bu saatler geldiginde ucaklar otomatik olarak seferlerini yapmaya baslarlar. Bunlarin tanimli oldugu yer FS2002\scenery\atc\traffic.bgl dosyasidir. Bu compile edilmis bir dosyadir. Bu dosyayi Traffic Tool 1.0 denen utility ile decompile edip flight planlari degistirebilirsin. Daha sonra ayni sekilde compile etmen gerekir. Ilgili aciklama ve tanimlama sekilleri hlp dosyasiyla geliyor.

Benim en zevk aldigim olay; Bu AI ucaklarla formation flight yapmaya calismak. Ornegin LTFJ den hemen AI ucagin arkasindan kalkiyorum ve yanyana bir formasyonda onunla ayni anda inis yapiyorum. Cok zevkli oluyor.

Denemeni tavsiye ederim.

Not: Avsimleri degilde, kendin flight planlari yazmani oneririm.

Bulent Oner
TK159
Virtual PPL & Instrument Rating
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”