ActiveSky 5 (ASV5)

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar
Yasadigim problemle ilgili, çözüm ve çıkarılan dersler:
Ders 1:Kesinlikle MANUEL okunmak zorunda..:D
Ders 2:1 nolu dersin üstüne yok..
Çözüm: Vatsim weaşer metarın çalışması için kesinlikle FLIGHT PLAN doldurulmak zorunda..

VATSIM Online Weaşer If using VATSIM and Online Mode, you can have ASV automatically download and process şe departure and destination METAR data from şe VATSIM network by enabling şis option. You must have a flight plan loaded. Force Destination Wx Zone should also be enabled to ensure consistent pilot/control approach and landing conditions. Rarely will şis option actually have any effect, as şe data is usually similar if not şe same eişer way.
Sevgiler ve Saygılar

Cüneyt Damar
TK1193
Image
ntuncel
Junior Member
Junior Member

MErhaba Herkese,

Bir sorum var ASV5 hakkinda.

Genelde PMDG ile yapiyorum ucuslarimi.
ASV5'i aldigimdan buyanada weaşer engine olarak onu kullaniyorum.
Ancak kafami karistiran durum şu, kalkacagim pisti belirlemek icin ASV'den rüzgara baktigimda, dün geceyi örnek vermek gerekirse 280/20 idi. Ancak PMDG'de FMC'den rüzgar bilgisine bakinca 175/9'du.

Aradaki fark sonucu oldukca degistirecek yönde cogu zaman. Hangisinin dogru oldugunu anlamak icin serverinfo'dan VATSIM METAR'ı aldim. ASV'nin soyledigine oldukca yakindi. O bakimdan bende ASV'ye göre pist secimi yaptim.

Ancak yinede icimde bir süphe kaldi hangisi dogrudur acaba diye?
Sizinde fikrinizi almak isterim. İKinci nokta ise eger hakkaten ASV dogru ise, PMDG'nin bunu neden algilamadigini ve yanlis bir rüzgar bilgisi veridigini merak ediyorum? bunu düzeltmek icin ne yapmalı?

Tesekkürler

Nuri Tuncel
TK1416
bora737
Rookie
Rookie

Bugra hocam bu mipmapping nasil enable oluyor ben asv yi yeni kullanmaya basladim 512*512 ok ama mipmapping olmadi problem veriyor imagetool.exe not found seklinde .tesekkurler
bora sirtalan
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

imagetool.exe lazım evet :).

---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen - VPP.net Staff
Image
bora737
Rookie
Rookie

Problemde o zaten Bugra Kaptan bu dosya nedir ne degildir nerden bulunur:) Tesekkurler
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Upload ettim :

http://rapidshare.de/files/9074484/imagetool.zip.html

bu exe yi buraya koyun :

C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Modules\ASV\ActiveEnvironment

---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen - VPP.net Staff
Image
bora737
Rookie
Rookie

Hocam tamamdir sagol tesekkurler
jesabel
Newbie
Newbie

Selamlar

512*512 olayını çözemedim. sitesine baktım bulamadım. mevcut bulutlar bende baya kasılma yapıyor görüntü ayarları üst seviyede iken. 256 ekran kartım ve 1 gb ram var ama baya kasio asv. 512*512 nerden indiriyoz arkadaşlar.

Murat Kaya
izmir
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”