Arkadaşlar hepinize selamlarımı iletiyorum ve iyi bayramlar diliyorum. Bir sorunum var ve yardımcı olursanız çok sevinirim. Pss-744'te başlangıç işlemlerinden sonra aprondan ayrılmadan önce kuleyle ba?lantı kuramıyorum. Request IFR clearance seçene?i çalışmıyor. Çok basit bir hata mı yapıyorum bilmiyorum ama bir türlü olmuyor. Cevabınızı bekliyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yyi uçuşlar.
Fatih DO?AN
Türkçe Ö?retmeni
PSS-744
Böyle bir sorunu "uçuş planı" yapmamanız yüzünden alabilirsiniz diye düşünüyorum. Ama, aynı hazırlık prosedürünü uygulayıp da, diğer uçaklarda böyle bir problem yaşamıyorsanız, o zaman bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Sevgiler...
TK497 A.Önder Yenici
flyTHY, Captain
TK497 A.Önder Yenici
flyTHY, Captain
FMC verilerini girip bir uçuş planı hazırlıyorum ve ND'de de görünüyor rotam. Ama bağlantı kuramıyorum. Bu sadece pss747'de olan bir şey. Aynı prosedürleri dreamfleet 734'te de uyguluyorum ve hiçbir sorun çıkmıyor. Yine de teşekkür ederim Önder Kaptan. Sevgiler...
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Önder Kaptan, sorun çözüldü. Aynı sorunu PSS Airbus'ta da yapınca çileden çıkıp sağa sola saldırdım internette. Bir sürü arama yaptım, ve İngilizce bir forum sitesinde konuyla ilgili olarak bir arkadaşın yaptığı açıklamayı okudum. Olay tamamen avionics'in kapalı olduğu bir default flight kaydetmekten kaynaklanıyormuş. Yeni bir default flight kaydettim ve sorun çözüldü. Teşekkür ederim. İyi uçuşlar diliyorum. Sevgilerimle...
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni