Eğitim programı ve 2005-2006 Eğitim Donemi hk

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Selamlar ...

Eğitim Önerisinin kaale alınmayışını üzülerek gördüm , halbuki Ergenekon ağabey ile yaptığımız sohbette ne güzel fikirler ortaya atılmış .

Yeni ( ve belki eski ) pilotlarımız için faydalı olacak bir proje ortaya çıkmıştı :(

Yazık , gerçekten yazık ...

Ayrıca Hakan Kaptan'ın belirttiği bir hususu bende tekrarlamak istiyorum , biz Atlas'a sınav ile pilot alırken sadece ve sadece pilot listemizde olacak dostların bir miktar ( kabul ediyorum sınav biraz zor ) bilgili ve bu işe ilgili olmasını diledik .

Eğitim verebilecek vaktimiz olmadığından en azından bilen dostlarımız üye olsun diye düşündük ve pilot sayımızı sınırlı tuttuk .

Bilmeyen uçmasın mantığını gütmedik zira belirtildiği gibi sadece VATSIM yada IVAO id ile uçmak mümkün ;)

Bu işin özünde yatan ve gerçek olan tek öğe var , oda HAVACILIK SEVGİSİ .

Eğer bu sevgi kalbinizde var ise yıllar boyu eğitimle geçirirsiniz vaktinizi , yoksa girer abuk sabuk uçarsınız .

Olay budur kanımca .

Sevgilerimle ,

B. Fatih Koz

"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE TO EYE"
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

herkesin bu işlere ayıracak zamanı kısıtlı. hem eğitim veren hem eğitim alan. büyük özveri isteyen bu zaman mevhumunun olabildiğince verimli sonuç alabilecek şekilde organize edilmesi, an be an her dakikasının dolu geçmesi asıl hedef.

Keşke vaktimiz ve imkanlarımız müsait olsa ve Havacılık müzesinin konferans salonunda çeşitli zamanlarda uygulamalı seminerler verebilsek. (barco'ları olduğu için). Tabii bunun için havacılık müzesi ile ilişkilerin yürütülmesi gerekli. Böyle bir semineride , seminerin verimliliği açısından sanal havacılık şenliğine dönüştürmek yerine profesyonel bir yaklaşımla hem altından kalkması zor bir organizayona girmemek için hemde eğitimin sağlığı için kendi aramızda tutabilirdik. nihayetinde yine tüm bunlar ayrılacak zamanla ilgili!

Elbette işin kötü tarafı bu işin istanbul merkezli olması, oysa Türkiye'nin her tarafından ardaşlarımız var.

Hakan737Guven
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Sevgili arkadaşlar,

Dün misafirim olduğu için Flyinn e katılamadım ama bir yandanda merak ettiğim içi Gürhan hocayı telefonla arayıp durum hakkında bilgi almak istedim. Gürhan hocanın cevabı "şu anda QNH in ne olduğunu soran bir arkadaşa bunu anlatmaya çalışıyorum " dedi. :)söylenecek başka söz yok sanırım.
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

http://www.trvacc.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=349

Yukarıdaki link eğitim konusunda ne kadar yeterli olduğumuz konusunda sanırım biraz fikir verir. Okumanızı hatalarımızı anlamamız ve düzeltmemiz için önemle öneriyorum.

Saygı&Sevgi...

PS: Linkteki konunun başlangıcındaki konuşulanlar planlama ile ilgili teknik konuşmalardır. Bizi ilgilendiren özellikle Hakan hocamızın yazdığı flyinn ile ilgili sorunların yazılı olduğu bölümdür. Bu topiğe bu yönde yaklaşırsanız sevinirim...

PS2: Hakan hocam nezdinde diğer hocalarımız; bu tür tespitlerinizi bu forumun eğitim bölümü altında bizlerle de paylaşırsanız yönlendirilmemiz açısından çok daha etkili olacağınızı düşünüyorum. Sonuçta yapılan organizasyonların işin hoş vakit geçirme işlevi dışında eğitime katkısı da olduğu gözden kaçmamalı.

PS3: Çok mu konuşuyorum :D Eğitimli biri beni tutsun o zaman [}:)]

Selçuk Poyraz
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
TK5904
Junior Member
Junior Member

Değerli hocalarım;

Eğitim programına ilişkin yazıyı yeni okudurm. Bende eğitim almak istiyordum ama sanırım biraz geç kaldım. Başka bir dönem açılacakmı. Yeni sistemim 20 gün içerisinde gelecek. Onunla online uçuşlara başlamak isterim.

SAYGILARIMLA
Barbaros Hayrettin EMSEN
------------------
Uçmak mühim değildir. Önemli olan tekrar yere konabilmektir ...
Post Reply

Return to “Training Lounge”