Eğitim programı ve 2005-2006 Eğitim Donemi hk

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

2005-2006 E?YTYM PROGRAMI

FLYTHY bünyesinde arkadaşlarımızı mümkün olabildi?ince sanal uçuş ortamına hazırlayacak bir e?itim paketi verilmesi planlanmaktadır .

Ö?retmen arkadaşlarımızın hiç biri gerçek pilot de?ildir.Bu işe gönüllü olarak zamanlarını ayıracak havacılık ve simulator tutkunu ,sana havacılı?a emek vermiş insanlardır.E?itimin içeri?i tamamı ile simulator ve sanal havacılıkla sınırlıdır . Alınacak e?itimlerde gerçek bir tekamül e?itimi olmadı?ı gibi ,gerçek bir uçuş e?itimi ve metodolijisi izlenmeyecektir. Her şeyden önce kursiyerler e?itimcilerin planlamasına ve sürecine mümkün olabildi?ince sadık kalacaklardır.

Zaman zaman gerçek hayatta uçuş tecrübesi olan sertifikalı Hocalarımızın e?itim programımıza danışman ve kontrol pilotu olarak katılmaları sa?lanacaktır.

Ayrıca bu e?itim sürecini havayolumuzda başlatan, takip edece?imiz her e?itim paketinin uzun emekler sonunda hazırlayarak bizlere sunan ve ö?reten Chief Instructor umuz Sayın Ali CAMAT a ve eme?i geçen di?er tüm hocalarımıza teşekkürü borç biliriz.

STANDARTLAR
Kursiyer sayısı sınırlıdır.E?itime katılmak isteyen pilotların iyi seviyede bilgisayar bilgisi ve tecrübesi olması gerekir. Pilotlar kendi bilgisayarlarının ayarlarını yapabilmeli, gerekli yazılımları kurulabilmeli ve sorunları giderebilmelidirler.

E?itimler uçuş ö?retmeninin belirleyece?i meydanda her Perşembe günü yerel saatle 20.30 22.00
saatleri arasında yapılacaktır .Uçuş ö?retmeni programı kursiyerlere bildirmek kaydı ile
de?iştirebilir.

E?itim ses kanalından önce teori dersi ve uygulamanın açıklaması ve uçuş öncesi briefing yapılarak başlanacaktır. Bunu uçuş takip edecektir. E?itim uçuş sonrası briefing ile tamamlanacaktır. Zaman kaldı?ı taktirde ek soru cevap oturumu yapılacaktır.

E?itime katılacak uçaklar TKXXXT türü bir ça?rı kodu kullanacaklar, XXX uçan pilotun FlyTHY Pilot numarası olacaktır, T harfi Trainer e?itim uçuşu anlamına gelmektedir.

Pilotların e?itim için zamanında hazır olmaları gerekir. E?itime katılamayacaklar mazeretlerini bildirerek önceden haber vermelidir.

E?itim programında hakiki uçuş e?itimi verilmese de ve kursiyerlerden gerekli ilgi ve kendini
geliştirme süreci = iyi derece performans beklenecektir.

Her ünitenin gereksinimleri vardır. Pilotlar e?itim öncesi bu gereksinimleri yerine getirmeleri
gerekir. Ayrıca her ünite ile ilgili yer dersleri vardır bu derslerin önceden alınması, okunması ve
gereken hazırlı?ın önceden yapılması e?itimin verimli olması açısından son derece önemlidir.

Her kursiyerden beklenen yazılım ve donanım standartı aşa?ıda belirtilmektedir.

YAZILIM STANDARTLARI

FS2004-2002, SQBOX 3 , FSINN

HARDWARE STANDARTLARI
Joystick ,kulaklıklı mikrofon ve internet ba?lantısı .

UÇAKLAR
Uçuş e?itiminde MSFS Default uçakları kullanılacaktır.

E?YTYM PAKETY

Kurs öncesi başlangıç paketi

http://www.flyşy.com/dev/trainings/003.asp

Tüm kursiyerlerin bu paketi en kısa sürede inceleyerek online uçuşa hazır olmaları gerekmektedir.

Uygulanacak ders planı daha sonra kursiyerlere iletilecektir.

1.Dönem SON BA?VURU TARYHY :19 Ekim Çarşamba

Kursiyerlerin aşa?ıdaki bilgileri doldurarak ergenekon.kucuk@flyşy.com ve info@flyşy.com adresine göndermeleri rica olunur .

Kursiyer Adı Soyadı :
Do?um tarihi :
FLYTHY id Numarası :
E mail :
Var ise msn adresi :
Ulaşılabilecek telefon numarası :
E?itim Düzeyi :

TK 177 Ergenekon Kucuk
FLYTHY Event Coordination Team
TRVACC Student
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Sevgili Ergenekon Ağabey ve Değerli Havacılık Dostları ;

Öncelikle bu nadide fikir ve eğitim çalışması şimdiden camiamıza hayırlı olsun demek istiyorum ...

Mutlak suretle faydalı olacağı kesin olan bu çalışmanın , herhangi bir aşamasında ihtiyaç olduğu takdirde severek yardımcı olacağımı belirtmek istiyorum ...

Düzenleyen dostların ellerine sağlık diyor ve katılacak , kendini geliştirecek , havacılığı daha ciddi biçimde gönlünde hissedecek olan dostlara ise başarılar diliyorum .

Sevgilerimle ,

B. Fatih Koz

"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE TO EYE"
THY177
VIP Member
VIP Member

Yaptığımız duyurunun ardından bugune kadar toplam -1- yazıyla "bir" arkadaşımız eğitim talebinde bulunmuştur .

(Sevgili Bora Gürbüz ilgine tesekkur ederim , baktığım kadarı ile ihtiyacın yok ama yine istersen her zaman yardımcı oluruz .)

Bu yaklaşımla anlaşılmıştır ki yeni başlayan tüm arkadaşlarımızın eğitime ihtiyaçları yoktur.

Bu nedenle eğitim planı iptal edilmiştir.

Sevgiler.

Ps: Sevgili Fatih ilgin ve desteğin için tesekurler ...

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
uuzgan
Average User
Average User

Gerçeğe yakın uçmak, prosedürleri hakkıyla uygulayabilmek bir ihtiyaç değil demek ki.[:(]

Uğur Uzgan
TRVACC
TK550
Senior Member
Senior Member

Ayrıca kimse hata yaptığında uyarılınca, kırılmasın bozulmasın[:(!].

TK550
Ural Köseoğlu
THY177
VIP Member
VIP Member

Ben bunları dile getiremedim arkadaslar sağolun ..
Umarım herkes bu sim dunyasının bir oyun olmadığı bilinci ile ögrenmeye devam ederek uçar..

Ne olursa olsun eğitim olsada olmasada daha iyi olacağı umudunu taşıyorum .

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Madem hepimiz eğitimli olduğumuzu düşünüyoruz o zaman burayı hareketlendirelim biraz değil mi? Havayolu pilotluğu seviyesine gelmeden önce aletli uçuş eğitimleri sırasında öğrenmemiz gereken bir prosedürü tartışarak, yanlışlarımızı düzeltelim ve eksiklerimizi tamamlayalım mı?

HOLD öncesi hazırlıklar, alınması/verilmesi gereken bilgiler, holding patern giriş usülleri nelerdir desek mesela?

Sizlerde aklınıza gelen yararlı olacağını düşündüğünüz şeyleri yazarsanız çok daha eğlenceli ve eğitici olabilir burası. Hem bence kopuk olan iletişimimiz belki sağlanır birbirimizi daha iyi tanıyarak...

Tartışmalarımızı isterseniz Training bölümünde başka bir topikte sürdürebiliriz.

Sevgiler&Saygılar...

PS: Bu arada bu topik açıldığında herkesin sıraya gireceğini sanmıştım. Uzun zamandır bu tür bir faaliyet için duyuru yapılmamıştı, ben hayal kırıklığına uğradım kendi adıma. Aslında hayal kırıklığı mı yaşamalıyım yoksa yeni başlayan arkadaşların bilgi seviyelerinin yüksek oluşlarına sevinmeli miyim bilmiyorum açıkçası. Ben uçmaya başladığımda 2-3 ay sıranın bana gelmesini beklemiştim temel eğitim ve aletli uçuş eğitimlerini alabilmek için. Kendimi şanslı hissediyorum Ali Camat ve Cem Ergüvenli hocalar tarafından eğitildiğim için.Bu vesileyle kendilerine tekrar teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum huzurlarınızda...

PS2: İmzamdaki A3xx Instrument Rating'de Sevgili Burak Dağdeviren ve Gürhan Okay hocalarım sayesindedir, onlara da teşekkürlerimi sunmak boynumun borcudur...

Selçuk Poyraz
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Çok yazık olmuş bence.[:(][:(!]

---------------
Buğra Oğuzülgen
TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen
Image
THY480
VIP Member
VIP Member
Name: Alp AKBOSTANCI
PID: 480
Vatsim ID: 844012
City: Istanbul

Sevgili Selçuk,

Bir "open day" akşamı bana gelmeni ve ATC açtığımda eğitimlerini tam ve eksiksiz olarak öngördüğün pilotların neler yaptığını , nasıl talimat dinlemediklerini , trafiği tehlikeye attıklarını , hava sahasını TEM'de araba kullanır gibi kullanmalarını , radardan izlemeni çok isterim....Hani havada bir emniyet şeridimiz olsa onu bile gereksiz yere dolduracaklar..

İşin kötü yanı irtibatlarda kullanılan lisan giderek bozuluyor..Hata yapanlara özel kanaldan (herkes içerisinde olmaması için) çok nazikçe yapılan uyarılardaki geri dönüşler bile çok ilginç...Aramızda kullandığımız hocam , kaptanım gibi sıfatlar yerine bir anda sen'li ben'li yanıtlar başlıyor..Tekamül'ü ( Türk Dili Kurumu Sözlüğü: olgunluk--olgunlaşma) eksik pilotların varlığı ve sayılarının giderek artması fazlasıyla can sıkıyor...
Yapılan dostane uyarıları ciddiye alan ve birşeyler öğrenme çabası içerisinde sürekli soru soran sevgili pilot kardeşlerimi tenzih ederim. (dışında tutma)

Bir diğer üzücü noktada , eğitim konusuna olan ilgisizlikten öte, eğitim iptal edilince ayrı bir tepkisizlik oluşu..Beklerdim ki eğitimin yeniden başlaması konususunda bu topic altında bir sürü mesaj yağsın..O da yok ne yazık ki...

Sevgiler
Alp Akbostancı
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Ergenekonun tepkisine hak vermemek elde değil.

Bu gidişle daha çok "unicom da kendi kendisine kalkış müsadesi veren" yada kendisini texas'da zanneden arkadaşlarla uğraşacağız. Gülelim mi ağlıyalım mı bilmiyorum ama her geçen gün ortamın kalitesinin düştüğü kesin.

Sevgiler,

Bozhan Özsoy.
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Bence üyelik sistemine şartlar getirilmeli yada sınavla üye alınmalı vs. şu an herkes üye olabiliyor. Böyle bir sınav mantıksız değil bence.Atlas VA böyle üyelik alıyor mesela en güzeli.

---------------
Buğra Oğuzülgen
TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen
Image
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

AtlasVA'a sınavla giriyor olmak, online uçuş ortamındaki sorumluluğu pek etkilemiyor. Bu nihayetinde kişisel bilgi birikmi ve pilotaj kalitesini belirlemek için bir yöntem.
FLYTHY'nin daha önce verdiği eğitimin bana göre pilotaj kalitesini arttırmanın yanısıra, online uçuş kurallarını ve dahada önemlisi bu ortamdaki diğer tüm pilotlara karşı olan sorumluluğuda öğretiyor olmasıydı. Bu eğitimlerin sonucunda ister online uçarken ATC'li ister ATC'siz ortamda gerekli tüm usülleri ve işin ciddiyetini kavramış oluyorlardı. Üstelik bu eğitimlere katılan arkadaşların eğtimden birkaç hafta önce daha tek kelime online uçuş hakkında fikir sahibi olmadıklarınıda hatırlatırım.

Flyşy, vatsim ortamında pilotaj eğitimini verebilen sayılı sanal havayollarından. böyle fırsatların kaçmamasını dilerdim.

her zaman söylediğim gibi, işin özü eğitim, hangi seviyede hangi yaşda olursanız olun eğitim bu işin gerçek hayattaki gibi tek anahtarı.yapmaya çalıştığımız iş, gerçeğin bir simulasyonu, kimse kimseyi bu ortama katılmak için zorlamıyor, ancak bu sisteme dahil olacak kişilerinde çarklara uyması istisnasız herkes için zorunlu. ortak kalite paydasında buluşabilmek için beklentimiz herkesin aynı çabayı göstermesi.

Bozhan'a katılıyorum, trafik sayısı artmış gibi görünsede kalite aynı oranda artmıyor. Ciddiyet ve beceri seviyesi yine tecrübeli pilotlarla sınırlı. Telsiz konuşmaları, sürat tahditleri, patern uygulamaları vs.

Acemi pilotların , yeni başlayanların bir kez daha düşünmelerini salık veririm. Herşeyin forumlardan yada internetten öğrenilmesinin yanı sıra bir eğitimci-ki tecrübe ve kaliteleri tartışılmaz- tarafından canlı olarak verilecek eğitimin yerini hiçbirşey tutamaz. Kaldıki ATC servisi verenler olarak, bizde değerli vaktimizi olabildiğince verimli ,keyifli ve kaliteli olarak geçirmek istiyoruz, zira uçmak için harcayabileceğimiz değerli vakitte saatlerce radar başında oturuyoruz.

Hakan737Guven
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Buğra; sınavla üye kabulü çözüm olmayacaktır. Zira herhangi bir VA'a kayıt olmadan da sadece VATSIM üyeliği ile bu ortamda uçmak mümkün biliyorsun.

Hakan hocam; fikirlerinize tamamen katılıyorum. Sonuç olarak verilen eğitim bu ortamın şartlarını dikte etmektir aslında. Pilotaj ve uçuş bilgisi zamanla da öğrenilebilir süreç içinde.

Bozhan; ağla hocam bence[V]

Ergo kardeşim; lütfen vazgeçme, bir daha dene ve hatta forumları okumayan arkadaşlarında olabileceğini düşünerek eğitim dönemini site ana sayfasından ilan et.

Sevgi&saygılar...

Selçuk Poyraz
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

İşler nedeniyle ne zamandır forumu tam takip edememiştim.Eğitim bölümünde güncel bir topic açıldığını fark edince ve de Ergenekon hocanın eğitim sezonu hakkındaki yazısını görünce çok sevindim.İnanın ne zamandır online eğitim verilmediği için eksikliğini hissediyordum. Zaman zaman Ali Camat ve Serdar Sualp hocalarımızı eğitim içerikli yazıları yine de susuzluğumu gideriyordu.
3 sene önce eğitim programına yazılıp sonucun bana bildirilmesini heyecan içinde beklemiştim. Ardından Cem Ergüvenli hocam inanılmaz bir özveri ile 4 ay boyunca haftada 2 gün bizleri yetiştirmek için çaba gösterdi. Sonrasında Gürhan Okay ve Burak Dağdeviren hocalarımın katkıları geldi. Böyle bir eğitim programı olmasaydı kesinlikle bu duruma gelemezdim.O nedenle herhangi yeni başlayacak bir eğitim programına dinleyerek de olsa katılmayı çok isterdim. Yeni katılan bunca arkadaşın bu programa çok gereksinimi vardı. Çünkü eğitimin öğretmensiz olabileceğine inanmıyorum. Bu nedenle de çoğunun da uçuş simulasyonunu bilerek yaptığını sanmıyorum. Yazık olmuş.

TK656
A3xx Instrument Rating va
Check Captain va

selim bilgin
THY200
VIP Member
VIP Member
Name: Hayri KARABILGIN
PID: 200
Vatsim ID: 838010
City: İzmir

Beyler hepinizin yazdığı reply lere gönülden katılıyorum.Gerçekten sayı arttık kalite düşüyor.
Ergo kardeşim gel bu olaya iyi yönünden bakalım uzun zamandır eğitim verilmediği için herhalde yeni arkadaşlar pek forumun eğitim topic ini ziyaret etmiyorlar bence o yüzden eğitime talep düşük olmuş.Selçuğun dediği gibi ana sayfaya bu topicle ilgili link ve açıklama koyarsak eminim sayı artacaktır.

arkadaşlar unutmıyalım ki E?İTİM ?ART.........

Herkese selamlar
Hayri Karabilgin
Post Reply

Return to “Training Lounge”