Yeni katılım

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
astra
Newbie
Newbie

Arkadaşlar,
Hepinize selamlar,
Bendeniz bu konuya yeni merak sarmış durumdayım.Ama maalesef bilgi sıfır düzeyinde.De?erli vaktinizi almak istemem ama,uçuş simulasyonu için önce neleri edinmem lazım?Bilgisayarımın kapasitesi gayet iyi ama,hangi programı almam yada hangi programı bir yerlerden download etmem lazım?Bunları edindikten sonra hangi adımları takip etmeliyim?
Havacılık her zaman ilgimi çeken bir konu ama maalesef şu anda yeteli bilgim yok.
Bir kaç satır yazıp bana yardım ederseniz ve yönlendirirseniz,çok müteşekkir kalaca?ım.

SELAMLARIMLA.....
emil
Average User
Average User

Selam,
Aramıza hoşgeldiniz.
Büyük ihtimalle biliyorsunuzdur uçuş simülasyonları arasında en çok kullanılanı Fligh Simulator (FS). FS'nin en son çıkan Fs2002'yi alabilirsiniz. Eğer detaylı havaalanları, uçaklar istemiyorsanız bir şey download etmenize gerek yok ama tabi ki Türk Hava Yolları'nın (bütün hepsi) uçaklarını indirmek istersiniz. Bunlar için en uygun siteler www.flightsim.com , www.avsim.com siteleridir ama THY uçaklarını flyşy sitesinin fleet bölümünden de bulabilirsiniz. Flightsim'den download etmek için o siteye üye olmanız lazım (beleş ama çoğu zaman yoğun oluyor). www.avsim.com'da LTBA (İstanbul) scenerysi de var.

Sitelerden indirdiğiniz dosyaların içindeki readmelerini okuyup dosyaları FS'de aktif hale getirebilirsiniz.

Eğer online uçmak isterseniz Vatsim yada Ivao'ya katılmanız lazım. Ayrıca online uçmak için internetten SquawBox programını indirmeniz lazım. Bu program ve diğer online uçuş programları flyşy sitesinde mevcut.

EMİL
saygun
Newbie
Newbie

Selamlar;
Aramıza hosgeldiniz öncelikle.
Yeni başlayanlar için FlyTHY nin training bölümündeki DERS 003 yani Adım adım online ucus u tavsiye ederim Tabii bir Flight Simulator edindikten sonra...Zannediyorum ki buradaki bilgiler yeteri kadar açık ve işinizi görecektir.Kolay gelsin!
Herkese iyi uçuşlar

Saygılarımla;
~~TK145~~
Senior First Officer
Saygun MATARACI
THY3068
Rookie
Rookie
Name: Bülent Öner
PID: 159

Selamlar,

İlk once belirtmek isterim ki, bu forumun asil amaci insanlarin bildikleri paylasmaktir. O yuzden kimsenin zamanini almazsiniz, merak etmeyin.

Konuya gelince Flight Simulator 2002 yi herhangi bir sekilde edinin ve oradaki dersleri calisin. Olaya iyice asina olduktan sonra FLYTHY egitim bolumundeki dokumanlari, en azindan giris seviyesindeki, okuyun. Ancak bu dokumanlari okuyabilmeniz icin FlyTHY' ye uye (ucretsiz) olmaniz gerekir.

Downloads bolumunden gerekli add-on (Squawkbox, RW vs.)lari indirebilirsiniz.

Hayirli ucuslar.

Kolay gelsin.

Bulent Oner
TK159
Virtual PPL & Instrument Rating
drumex
Average User
Average User

Yapılan tavsiyeler doğru ama bence biraz fazla. Yani arkadaşımız bu işe yeni başlıyo gibi geldi bana. Öncelikle genel havacılık bilgileri edinmesi daha faydalı gibi. Yani şu an -atıyorum- VOR, instrument approach, holding pattern, SID-STAR ve bunun gibi daha birsürü havacılık terimini bilmiyo. En azından benim anladığım kadarıyla öyle. Yani arabalar hakkında vites ve pedalların yerinden başka bişey bilmeyene ekstrem durumlar için sürüş teknikleri anlatmak gibi bişey olmuş.

Benim önerim işi yavaştan alman. FS2002'yi al kur. Genel zihniyetin aksini yaparak zaman harca ve FS2002 ile birlikte gelen pdf şeklindeki dökümanları oku. Bu adımı gerçekten atlamamanı tavsiye ediyorum çünkü o dökümanlarda gerçekten bolca bilgi var. İşine yarıycağından eminim. Onun dışında anlamadıklarını burdaki forumu ve arkadaşların dediği gibi http://www.flightsim.com ve/veya http://www.avsim.com sitelerinin (ki bunlar flightsim ile ilgili en çok tercih edilen ilk iki sitedir) forumlarını kullanarak sor.

Bu arada bilgisayarla ilgili de bişey söyliyim. Bilgisayarının özellikleri iyi bile olsa 100 küsür frame rate bekleme. Bu quake değil FS. 100 küsür fps'ye gerek yok. Zaten sanmıyorum ki bütün grafik özelliklerini en üst seviyede kullanıp aynı zamanda da yoğun bölgelerde (havaalanı, yüksek grafik detaylı şehirler vs.) 30 küsür fps ile uçan arkadaşlar olsun. FS, performansta bilgisayarın grafik gücünden çok işlemci gücünün öne çıktığı bi program. 30 fpsden sonrası da zaten gereksiz bence. Stutter denilen bir anlık yavaşlamalar veya donmalar olmadığı sürece 15 fps bile FS için iyi bi değer sayılabilir. FS2002 de zaten oldukça akıcı grafiklere sahip. Neyse bu da araya bilgisayarla ilgili bi bilgi oldu.

FlyTHY için (ben üye değilim ve hiç online uçuş da yapmadım, o yüzden aslında kesin biliyomuş gibi konuşmamalıyım, söylediklerim yanlış olabilir) online uçuş tecrübe veya bilgisine ihtiyacın yok ama online uçuş biraz zorca bişey. Bi süreliğine uzak durmanı tavsiye ediceğim bişey. Tabi ki istersen hepsini bi arada yapmaya da başlayabilirsin. Tahmin ettiğim kadarıyla bilgi düzeyine göre önerimi söylüyorum sadece.

Kolay gelsin.

edit: Söylemeyi unutmuşum, FS2002 için bi de joystick lazım. Tabi klavyeden oynamak istemiyosan. Bundan önceki versiyonlarda mouse da uçağın kontrolü için kullanılabiliyodu ki bence çok da güzel bi özellikti. Ama FS2002 böyle bişey yok ve zevk açısından klavyeyle oynamak güzel bi joystick'le oynamanın yanına bile yaklaşamaz.

Selçuk

Edited by - drumex on 11/05/2002 02:26:36
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”