P4 3.0 Ghz, FSB800 1 MB kullanırken herşey çok iyiydi. P4 3.0 FSB800 64 Bit olanı ile de?iştirdim. Çünkü 2 MB önbelle?i vardı. FS 64 bit için yazılmış program olmadı?ı için ve ayrıca WinXP 64Bit kullanmadı?ım için 64Bit faydası görmeyece?imi biliyordum ama eskisini mumla arar oldum. BERBAT Çalışıyor ! Emin olmak için son olarak formatı çektim herşeyi temiz yükledim sonuç aynı...
Anakartın uyumlu oldu?undan eminim ve son BIOS güncellemesinide yaptım. Anakart intel D915GEV-L.
Bu konuda bilgisi olan varsa ...
Yşlemciyi de?iştirmeden birde 64 Bit WinXP yükleyip deneyece?im artık
TK6466
Kemal F. Ketenci
64 Bit lik P4 işlemci sorunu
-
- Newbie
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Keşke 64bit için yeni çıkmış Intel'ler yerine, 2-3 yıldır piyasada olan, her türlü testten geçmiş bir AMD64 işlemci alsaydınız..
BIOS güncellemesi yapın diye önerecektim ama zaten yapmışsınız.
Berbat derken ne yaşadınız, fps mi düşük, kitlenme vb sorunlar mı var?
Alper Oğuz
TK1237
BIOS güncellemesi yapın diye önerecektim ama zaten yapmışsınız.
Berbat derken ne yaşadınız, fps mi düşük, kitlenme vb sorunlar mı var?
Alper Oğuz
TK1237
-
- Newbie
FPS çoook düştü 5 - 8 civarı, hatta tamamen durduğuda oluyor bu durumda iniş yapamıyorum neredeyse. Haliyle uçamayacağım sorunu çözene kadar.
Microsoft WEB sitesinden WindowsXP Pro 64Bit Trial ver. indirdim ve SIFIR'dan bunun üstüne herşeyi kurdum durum aynı, hatta SES'te bozuldu.
Aslında sorunun kaynağı olarak ASUS EN6600 TD ekran kartımdan da şüpheleniyorum. Nvidia sitesinde 64Bit driver versiyonu ile denedim sonuç aynı. Ekran Kartları içinde WEB sitelerinde üstüne basa basa Windows XP Pro 64 Bit 'te çalışırım diyen bi model bulamadım.
Sanki tüm sistemde bazı bileşenler 64bit moduna geçiyor da ekran kartı ayak uyduramıyor gibi...
Artık tüm P4'ler 64bit gelmeye başlıyor durumu mutlaka açığa çıkarmam lazım.
?imdi 945 chipset'li bi anakartla deniycem. Olmadı ekran kartını değiştiricem.
AMD 'ye iyidir / kötüdür diyemeyeceğim ama onu takacak çok güveneceğim bir anakart tanımıyorum
Zorda kalsam ASUS anakart ile kullanırdım herhalde...
Kemal F. Ketenci
Microsoft WEB sitesinden WindowsXP Pro 64Bit Trial ver. indirdim ve SIFIR'dan bunun üstüne herşeyi kurdum durum aynı, hatta SES'te bozuldu.
Aslında sorunun kaynağı olarak ASUS EN6600 TD ekran kartımdan da şüpheleniyorum. Nvidia sitesinde 64Bit driver versiyonu ile denedim sonuç aynı. Ekran Kartları içinde WEB sitelerinde üstüne basa basa Windows XP Pro 64 Bit 'te çalışırım diyen bi model bulamadım.
Sanki tüm sistemde bazı bileşenler 64bit moduna geçiyor da ekran kartı ayak uyduramıyor gibi...
Artık tüm P4'ler 64bit gelmeye başlıyor durumu mutlaka açığa çıkarmam lazım.
?imdi 945 chipset'li bi anakartla deniycem. Olmadı ekran kartını değiştiricem.
AMD 'ye iyidir / kötüdür diyemeyeceğim ama onu takacak çok güveneceğim bir anakart tanımıyorum

Kemal F. Ketenci