Süleyman hocam,
107p den kat kat üstün bir görüntü var,190x6 serisi 19" serisinin en iyi serisi ve philips in şu ana kadar yaptığı en yüksek özelliklerdeki model.CRT düşünmedim hiç ki zaten 17" crt tüm masamı kaplıyordu şu an inanılmaz yer açıldı.Bence bu monitörü bir yerde bulmaya çalışın ve görüntüsünü görün,crt konusundaki fikirlerinizi unutacağınıza eminim [;)].
Alper hocam,
dediğiniz gibi 60hz ve 75hz hiçbir farkı yok şu an monitörümü 1280x1024 60hz de kullanıyorum ve görüntü inanılmaz.
Monitörün özelliklerini kısaca anlatayım,tepki süresi ilk defa bir lcd monitörde 8ms!!.Eski 107p monitörümden her özellik bakımından kat kat daha iyi.Dediğiniz gibi 1280x1024 çözünürlük dışında kullanıldığında bulanıklaşma ve pikselleşme oluyordu onu da sonradan anladım ve düzelttim orjinal çözünürlükte görüntü tarif edilemez kalitede.Monitöre tam karşıdan bakıyorum tabii ki:D.160 dereceye kadar görüntü veriyor 190x6fb.
Philips bu 190x6fb monitörüne o kadar güveniyor ki 3 sene 0 ölü pixel garantisi veriyor.Ve hiç bakmadan anında yenisini veriyorlar.
Ha ayrıca ekran kartım 6600gt dvi çıkış destekliyor ben de monitörü analog yerine dvi dan bağladım bilgisayara ve digital akım ile inanılmaz bir görüntü alıyorum.
Ben size kısaca özelliklerini yazayım :
teknik ozellikleri
700:1 kontrast orani
8ms tepki suresi
lightframe teknolojisi
300cd/m2 parlaklik
usb cikisi
gerisi 190x5fb ile aynı onlar da :
0,294 mm
yatay tarama frekansı 82 khz
dikey tarama frekansı 76 hz
çözünürlük 1280 x 1024, 75hz
aktif görülebilir alan 19"
güç gereksinimi 35 watt(x6 da 41watt sanırım)
standartlar microsoft windows 98/me/2000/xp
yeni lightframe digital reality ile monitör menüsü üzerinden fotoğraf, video, oyun yada internet için parlaklık seçenekleri
lighttouch dokunmatik kontrol tuşları
entegre hoparlörler
160/160 yatay/dikey görüş açısı
Son olarak da birkaç fotoğraf :
Özetle çok hayırlı bir iş yaptığıma inanıyorum ve çok çok memnunum

.Bu monitör gerçekten çok profesyonel ve görüntü kalitesi inanılmaz.Simulatör gerçek oldu nerdeyse.

:).
---------------
Buğra Oğuzülgen
TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen