FS Tower View hakkında.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
mutluckaya
Rookie
Rookie

Arkadaşlar, FS'a yeniyim de o yüzden af buyrun yine size soraca?ım..

Tower view'dan uça?ımı sadece kalkışta görebiliyorum (ya da departure airport'da iken),uçuşta ise anlam veremedi?im da?lar filan görüyorum, inişte de yine da?lar böyle hareketli ama...

Tahminim, hep Kalkış limanındaki tower'dan görüntü veriyor... Ama mantı?ıma göre inerken de indi?im limandaki towerdan görüntü almam lazım, ya da uçarken de en yakın limanın tower'ından görüntü almam lazım. Bunun bir ayarı mı var? Nasıl oluyor?

Teşekkürler.

Mutlu ÇETYNKAYA
Bursa
Yenici
Average User
Average User

Görüntü açısını değiştirmezseniz, hep aynı noktadan bakarsınız. Ama aradığınız şey, uçağa göre bakış açısının kendiliğinden değişmesi gibi bir şeyse, Active Camera'yı tavsiye ederim. Sanırım aradığınız bakış açısını onda bulabilirsiniz.

A.Önder Yenici - TK - 497
mutluckaya
Rookie
Rookie

Yani size göre, zaten indiğim limanın tower'ından görüntü alıyorum ama, görüntü açısı ters tarafa bakıyor, söz gelimi tower'daki göz, uçağa değil de arkaya , sağa sola bakıyorsa, pisti de uçağı da göremezsiniz diyorsunuz sanırım.. Peki o zaman bu görüntü açısı nasıl nereden değişiyor?

Mutlu Çetinkaya
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

Paralı FSNavigator programı ile Tower view'i istediğiniz noktaya ve istediğiniz yüksekliğe taşıyabiliyorsunuz; sanırım bu sizin sorununuzu tam anlamıyla çözecektir.

Onur VARDAL
Senior Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
Image
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

fsnavigator olmadan da menü den map e girerek tower ı istediğiniz yere ve yüksekliğe taşıyabilirsiniz.

---------------
Buğra Oğuzülgen
TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen
Image
Yenici
Average User
Average User

Tower'daki gözün sağa sola vs. bakması mümkün değil. Eğer, bir kamera seçmişseniz, bu her zaman size bakacaktır. Benim görüntü açısını değiştirmekten kastım, gözü uçağa yönlendirmek değil, farklı yerlerden uçağa bakmaktır.FS de, map view menüsüne girerek de görüş açısını değiştirmeniz mümkün. Ama ben görsel açıdan çok beğendiğim active camera'yı tercih ederim.

A.Önder Yenici - TK497
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

benim anlamadığım tower nedne sadece kalkış meydanına özel, yani iniş meydanında neden tower'dan görüntü alamıyoruz?

Hakan737Guven
Yenici
Average User
Average User

Hakan hocam, mutlu arkadaşın bahsettiği konu, sanıyorum ilk kalkış itibarıyla alınan görüntüyle ilgili. Kalkışta görüntü, zannediyorum siz değiştirmediğiniz sürece sabit kalıyor. Map view deki uçak imgesinin hemen yanındaki imge. Bunu manuel nereye getirirseniz oradan görüntü verir diye biliyorum. Aslında, kalkışı müteakip bu görüntü noktasının yeri de değişiyor - uçağın konumuna göre-.

Saygılarımla...
A.Önder Yenici - TK497
hakan737
VIP Member
VIP Member

işte o kendi kendine değişmiyor. kaç senedir fs'le uçuyorum daha meydan turu haricinde tower2dan kendi inişimi seyredemedim. ama dediğiniizi bir kez yapıp iniş meydanına tower'i kendim koyacağım. aslında get tower view diye bir program kullanıyorum. uçağın konumuna göre belirli bir mesafeye sanal twr ekliyor ama daha tatmin edici bir sonuç alamadım. ne zaman benim istediğim ne zaman onun istediği ayarlarda ayırt etmek biraz zor.

Hakan737Guven
mutluckaya
Rookie
Rookie

Arkadaşlar, sorunu hep kompleks bir problem gibi algılayıp öyle cevap veriyorsunuz, paralı programlar filan öneriyorsunuz, teşekkür ederim de eminim sorun çok daha basit..

Dün gece LTBA inişinde kazara tower view'a geçmişim, bir baktım uçak geliyor aaaa ben geliyorum, indikten sonra geri döndüm... Ve teker koyuşu defalarca izledim..Ne oldu anlamadım, ama tek bir fark var, uçak her zaman kullandığımdan farklıydı... Başka bir fark hatırlamıyorum..

Neyse, testlerime devam ediyorum... Eminim konu çok basit.

Mutlu ÇETİNKAYA
hakan737
VIP Member
VIP Member

get tower view freeware program, flightsim'de var. ayrıca bugüne kadar ne kadar uğraştıysamda normal bir uçuşta ineceğim bir meydanın tower view'unu bir türlü alamadım.default sistemlerden bahsediyorum elbette. Siz eğer indiğiniz uçaktan başka bir uçak gördüyseniz (belkide IVAO'da görüntülenen uçağınız başka olduğu için olabilir) o MTL yada benzer online arabirim görüntüleme uçağı olaiblir.ama yinede şaf geldi bir yerde bir hata olmalı. en azindan kendinizi kendi ucaginzda gormeliydiniz.

Hakan737Guven
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”