PSS A320 - Crosswind

Questions, comments; documents about Airbus related products (PSS, Wilco, Aerosoft Xtended and others) ...
Post Reply
bgurbuz
Newbie
Newbie

Merhabalar,

Yaklaşık iki aydır PSS A320 ile uçuyorum. Yniş sırasında (autoland)çok düşük hızlarda (3-5 knot) yan rüzgara maruz kalması durumunda ciddi şekilde iniş dogrultusundan sapıyor. Bu da pistin yanına inmeme yada manuel olarak düzeltmeye çalışırken crash olmama neden oluyor. Gerçekte Airbus'lar 3-5 knot yan rüzgarda autoland yapamıyor mu? PSS'den kaynaklanan bir problem olabilir mi? Ya da ben mi bir yerlerde bir hata yapıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.

Yyi uçuşlar.

Bora GÜRBÜZ
serkanunlu
Newbie
Newbie

Airbus 320 autoland cat2 yaklaşmasında crosswind 20 kt ile yaklaşma yapabilir headwind 30 tailwind 10
Serkan UNLU;
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

PSS'de sorun olabilir. 0/0 rüzgar ile denediniz mi hiç?

Selçuk Poyraz
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
bgurbuz
Newbie
Newbie

0/0 yada headwind de denediğimde herhangi bir problemle karşılaşmadım. 3-5 knot bile olsa yandan gelen rüzgar problem yaratıyor. Uçuş sırasında SB3 ve FSPassengers kullanıyorum. Bir alaksının olmadığını düşünsem de belirtmek istedim.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Bora GÜRBÜZ
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Aklıma sabit yan rüzgar değilde son anda yandan gelen darbeli rüzgar geliyor belki son anda sizi ILS course'dan çıkarabilecek ama öyle birşeyden bahsetmiyorsunuz. PSS'i kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Başka birşey de gelmiyor aklıma açıkçası.

Selçuk Poyraz
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
bgurbuz
Newbie
Newbie

Selçuk Bey,

Dediğiniz gibi PSS'i kaldırıp yeniden yükledim sorun çözüldü.

Teşekkürler...

Bora GÜRBÜZ
Post Reply

Return to “Airbus Fleet”