Joystick tavsiyesi

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
tk973
Junior Member
Junior Member

Microsoft Sidewinder Force feedback 2 bende var, hatta alalı bir sene bile olmadı. Ama gayet memnunum. Ama Önder kardeşim, senin de dediğin gibi gerçek levye tepkilerini bilmediğimiz için her zıkkımda kıpraşması belki de bizi tatmin ediyor. Aslında elde fs-force gibi bir yazılım olmadan senin de söylediğin gibi tıpkı bir kürdan. Ama fs force kullanmaya başladığımdan beri benim sidewinder ff2 hoş tepkiler veriyor. Ama dediğim gibi hoş sadece; gerçek bir levyenin tepkilerini öğrenmek, benim için ve simülasyonla uğraşan insanların %80-90'ı için bir rüya olduğundan, doğru olup olmadığını bilmediğimiz bu tepkilerin hoşumuza gitmesiyle yetinmek zorunda kalıyorum. Bir de fs force'un windows xp ile uyum gösterip göstermeyeceği konusu var tabi. Ben şu an 98 kullanıyorum ve windows xp'ye geçiş yaptığımda benim sidewinder ff2'nin çürüğe çıkacağı belli galiba çünkü microsoft'un, kendi donanımını, yazılımlarla desteklememek gibi bir hastalığı var. Bu yüzden de xp'ye geçmeye bile korkuyorum. Bunun bir çaresini bilen; sidewinder force feedback 2'yi xp'de de çalıştırabilme başarısına ulaşabilen biri varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sevgilerimle...

Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
canery
Junior Member
Junior Member

Fatih hocam xp ye gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz.
Bende FF2 kullanıyorum hiç bir sorun yok fsforce da xp ile gayet güzel çalışıyor.

İyi Uçuşlar...

Caner Yalçın
TK1106
tk973
Junior Member
Junior Member

Caner kardeşim, gönlüme nasıl bir su serptiğini biliyor musun? Sağolasın. PMDG Boeing 737'mi sırf bu yüzden kullanamıyordum. Çünkü malum, pmdg xp istiyor. Ama bendeki joystick çalışmayacak fobisi yüzünden bir türlü pmdg kullanamıyordum. Landing lights olmadan dreamfleet 734'le pek keyifli olmayan gece uçuşları yapıyordum. Tekrar teşekkür ederim.

Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Yenici
Average User
Average User

Fatih hocam, MS'un bu tutumundaki gelenek ne zaman bozulur bilemiyorum ama adamlar iyi iş yapıyorlar, ne diyelim.
Bu joistick için MS'un bir pach'i olduğunu duymuştum. Fakat bir bug mu, yoksa tepkilerin güncellenmesi için mi çıkarıldığı konusunda bir fikrim yok. Bu konuyu araştırıp, en kısa zamanda buraya yazacağım. Bir de şunu söylemeliyim; bu alet bilindiği üzere her uçakta farklı tepkiler veriyor. Yani uçağın ilgili yazılımı da çok önemli. ?u ana kadar bu tepkileri en güzel -gerçekçi diyemiyorum çünkü gerçek tepkimeyi bilemiyorum- PMDG ve b744 den alıyorum.
Bu arada, şu serzenişlerimizi duyan veya okuyan gerçek bir tecrübeli pilot ağabeyimiz çıksa da şu gerçekçilik konusunda bir bilgi verse.. Ne iyi olur...

Saygılarımla...

A.Önder Yenici - TK497
canery
Junior Member
Junior Member

Ne demek efendim[;)]

Bol kıpraşımlı uçuşlar...

Caner Yalçın
TK1106
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”