ekran kilitlenmesi (donması)

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Herkesten özür dilerim öncelikle bu sorunla burayı işgal etti?im için ..ancak haftalardır u?raştı?ım bu konu ile umudumu yitirmek üzereyim .

Bilgisayaramın özellikleri ;

Pentium III 850 mhz; Gigabyte Bx 2000 +, Yntel 440 BX Asus Ge force 2 v 7100 64 mb erran kartı (ki yeni aldım eski kartım 32 mb winfast ultra idi) ,512 Ram ,windows xp işletim sistemi ,ver FS 2002

Şimdiye kadar bilgisayarımda eski ekrankartım da varken kalteli görüntü alma şansım olmadı.Donanım ayarlarını ve o meşhur başarımı full 'a çekti?imde ve ekran kartında 3D ,Opeb GL ayarlarını minimizde etsem maksimizede etsem oyunun başladı?ı anda ekranın donma sorunu oluyor.Başarımı düşük seviyede tuttu?umda ucusu sıradan bir vga kar görüntüsü ile yapıyorsunuzki hiç keyif alamıyorsunuz.Keza simulator safe modda açılıyor zaten ...

XP denator 'u yükledim ,ana kartın driverini update ettim,ramları kontrol ettim ,slotların yerlerini de?iştirdim win 98 i yükledim olmadı yeniden xp yükledim belki 4 kez fs 2002 yi uninstal ettim . ve bu sorunun karttan olabilce?ini düşünerek yukarıdaki kartı yeni satın aldım ve e?er kaliteli görüntü istiyorsam ekran kilitleniyor ve makinayı resetlemek durumunda kalıyorum .

Segili Bülent Hocam (akbay) tüm tavsiyelerini yaptım ama olmadı işte ..e?er başarılı olmassam inanın önce kafamı sonra bilgisayarımı kıraca?ım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

Saygılarımla; tk 177 ergenekon küçük
remzi
Junior Member
Junior Member

Kart sogutuculu mu? fan düzgün calisyor mu? Baska "oyunlarda" sorun yasiyor musunuz, denediniz mi? Mesela ekran kartini yoran birseyler deneseniz: Quake, Counter-strike, porche need for speed,
Yukarda saydiklarimda ekran kartini test eden düzenekler vardir. Bir sorun varsa yönergeleri takip ederek belirleme ihtimali yüksektir.

FS nin ekran karti ayar menüsünden gerekli ayarlamayi yaptiniz mi? (cözünürlük 800X600, de ya da 1024x748 de veya 32 bit 16 bit arasinda denediniz mi, 3D hardware accelerator enabled mi, FS grafik kart hizlandircisini otomatik taniyor mu)

Mikrosoftun sitesinden DirecX 8.1 son sürüm yüklü mü?

Son olarak yukaraki satirlar yetkisiz bir PC kullanicisina ait olup, bunlari uygulamanin doguracagi sonuclardan sorumlu tutulamaz.

Remzi Öztürk
TK-047
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”