Yeni bir hard disk aldım, formatlayıp windows xp kurdum. Sonra sp1 ve sp2 yükledim. Daha sonra FS9'u kurdum, düzgün çalışmaktaydı. Ancak Targan'ın tu734v1 panelini yükledim (2 yıldır kullandı?ım panelde hiçbir sorun yaşamadım ama yeni hard diskle sorun başladı.B734.ü açtı?ımda Fs9 hemen kapatıyor yada hata verip kapatıyor. Önce sp2.den kaynaklanmıştır diyerek sp2 uninstall ettim.Ama sorun devam ediyor 3 günüm zehir oldu. yardımcı olursanız memnun olurum özellikle Targan arkadaşıma acaba daha önce böyle bir sorun aktarıldımı ögerenmek istiyorum.
Ysmail ÖZGÜVEN
6503
Gauges sorunu
Bence yeniden format atıp direk SP2 yi kurun sorun kalmaz.Normal XP ve daha sonra SP1'i üzerine kurmanıza gerek yok.SP2 yi kurduktan sonra netten güncelleyin.Bence sistem de çakışmalar olabilir.
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
hemen format işine girmeyin bana göre. bende de bazen bu tip sorunlar olabiliyor.
öncelikle kurduğunuz panel dosyasını iyice kontrol edin. gauges'lerin yerinde olup olmadığını, eğer varsa CAB dosyasına (targanınkinde yok sanırım) dikkat edin, zip gibi görünür ama açılmaması gerekir.
Targan2ın panelinin biriki ufak ilavesi vardı yanılmıyorsam onları sizin sistmeinize göre birkez daha kontrol edin.
Son olarak uçağınızdaki adreslemelerin doğru olup olmadığına bakın.
FS durup dururken kendini kapatıyorsa çalışmasını engelleyen bir hata var demektir Hemen windows'a girişmeyin
)kendi adıma formattan nefret ederim
Hakan737Guven
öncelikle kurduğunuz panel dosyasını iyice kontrol edin. gauges'lerin yerinde olup olmadığını, eğer varsa CAB dosyasına (targanınkinde yok sanırım) dikkat edin, zip gibi görünür ama açılmaması gerekir.
Targan2ın panelinin biriki ufak ilavesi vardı yanılmıyorsam onları sizin sistmeinize göre birkez daha kontrol edin.
Son olarak uçağınızdaki adreslemelerin doğru olup olmadığına bakın.
FS durup dururken kendini kapatıyorsa çalışmasını engelleyen bir hata var demektir Hemen windows'a girişmeyin

Hakan737Guven
sorun gagues sorunu çünkü default uçaklarda herhangi bir panel degişikliği yapmadığımda sorun yaşamıyorum ama sadece default uçaklar dahi olsa herhangi bir panel degişikliği yaptığımda spot konumda sorun yaşamıyorum ama paneli açmak istediğimde hata veriyor ve hatada gauges hatası veriyor ve hata raporunda:
C:\Documents and Settings\ISMAIL1\Application Data\Microsoft\FS9\fs9.CFG.txt
C:\Documents and Settings\ISMAIL1\Application Data\Microsoft\FS9\dxdiag.xml
C:\Documents and Settings\ISMAIL1\Application Data\Microsoft\FS9\scenery.cfg
veriyor.Acaba fs9.cfg,dxdiag.xml ve scenery.cfg.de ne gibi değişiklikler yaparak hata vermelerini engelleyebilirim.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Uçmayalı 4 gün oldu bir pilot için yaşanabilecek en büyük felaketlerden olsa gerek.
İsmail ÖZGÜVEN
C:\Documents and Settings\ISMAIL1\Application Data\Microsoft\FS9\fs9.CFG.txt
C:\Documents and Settings\ISMAIL1\Application Data\Microsoft\FS9\dxdiag.xml
C:\Documents and Settings\ISMAIL1\Application Data\Microsoft\FS9\scenery.cfg
veriyor.Acaba fs9.cfg,dxdiag.xml ve scenery.cfg.de ne gibi değişiklikler yaparak hata vermelerini engelleyebilirim.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Uçmayalı 4 gün oldu bir pilot için yaşanabilecek en büyük felaketlerden olsa gerek.
İsmail ÖZGÜVEN