quote:Originally posted by Berat Arslan
Arkadaşlar birkaç topicte dikkatimi çekti altimetre 29.92 olunca offlinemı oluyor uçuş illa uçuş ??? Online ucuştada çoğu zaman karşımıza çıkar standart altimetre değeri
TK 1016
Berat Arslan.
Mind Blowing Pilot
Berat Kaptan , ben 29.92 gördüğümde online olmadığı kanısına aşağıdaki nedenle varıyorum ;
"Ülkemizde ve Avrupada 29.92 (Inch) yerine 1013 (Milibar) kullanılıyor , dolayısı ile pilotun uçaktaki altimetreyi online uçuşta mutlaka Milibar gösterir şekilde ayarlaması gerekiyor ." ( Çevrim tablosunu ezbere biliyor ise lafım yok tabii [;)] )
Tabii ki online uçuyor olabilir pilot , hava durumunu hatta altimetreyi almış olabilir lakin bu durumda yine kullanım açısından hataya düşebilir .

(bkz. Vakti zamanında Amerikada yaşanan "Inch - Mb" karıştırma hadisesi ... )
quote:Originally posted by drumex
Bir de ek bilgi olsun, PMDG'de yok (gerçekleştirmek pek mümkün değil) ama TCAS sistemlerinde "RA negotiation" denen, adından anlaşılacağı gibi karşılıklı iki TCAS cihazının farklı RA vermesini sağlayan bir işleyiş prensibi vardır. Yani bir uçağa yüksel uyarısı verilirken diğerine alçal uyarısı verilir.
Bu işi yapabilen şu an bildiğim tek program var , o da Ivao'nun kullandığı IVAP ... Bir arkadaşla tesadüfi keşfettik çok hoşumuza gitmişti . Tam anlamı ile TA ve RA fonksiyonu mevcut , bana CLIMB NOW derken arkadaşıma DESCEND NOW diye bağırıyordu ve bunu telsizde konuşurken fark ettik ki biz o sırada telsizde "ben alçalayım , sen hafif yüksel üstümden geç" muhabbeti yapıyorduk
Program inatla CLIMB , CLIMB , CLIMB NOW dediğinde ben kolu aşağı itmek üzereydim , RA'nın önerdiğinin tam tersini yapacaktım neredeyse , son anda RA'yı dinlemeye karar verdik ve hoş bir geçiş oldu [:I]
Umarım kısa bir süre içinde SB3'ede bir TCAS ekleyip RA özelliği kazandırırlar çünkü insanın uçarken acil durumlar için sağlam çalışan bir "ikaz edici" sistemi olduğunu bilmesi hoş bir durum .
Sevgiler
B. Fatih Koz
"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE TO EYE"