bir defa sadece Fatih'e ve Arno'ya hitaben, direk olarak benimle muhatap olmayarak yazma tavrın hiç hoş değil, neyse...
Burada hadise rahatlamak değil. En başında benden izin istedeydin ben sana istediğin büyüklükte yazıyı da verirdim, istersen avsim'e koyacak logo da yapardım. Bu problemlerin hiçbiri de yaşanmazdı.
THY'de 26 tane 737-800 var. Hepsinin boyası birbirinin aynı. Bir tek bu uçak farklı. Tek farklı uçağın tek farklı yerini bana sormadan almana kızdım. Bunu normal karşıla. Bir özür bile dilemedin. Ben yine de sana elimdeki kaynak resmi veriyorum.

Kullanmak istersen okubeni dosyasınde benden aldığını belirterek kullanabilirsin. Bunu nasıl uçak üzerindeki haline çevireceğini bilmiyorsan onu da anlatırım.
Bu böyle işler. Başkasının yarattığı birşey kullanacaksan önce sorarsın. İzin vermezse kendin yapmak durumundasın. Yok izin verirse "uçağın bilmem neresini x kişiden aldım" diye belirterek kullanabilirsin.
Bu huhusta kişisel doğrular ve yanlışlar yoktur. Sizin yaptığınız repaint'ler de tıpkı benimkiler gibi telif hakları dahilindedir. Ben yarattığım bir repaint'i (veya başka bir eseri) "public domain" olarak yayınlamadığım sürece içindekilerin serbestçe, istenildiği gibi kullanılma durumu yoktur. Ha, bunun aksini yapan kişiye karşı gerekli tavırı almak veya almamak kişisel tercih meselesidir, orası ayrı ancak yapılanın yanlış veya doğru olduğu kişisel bir görüş değildir.
Aranızda kaynak alışverişi yapıyor olabilirsiniz. İki kişi arasında karşılıklı bir anlaşma varsa ona tamam. Ancak bunu genele vurmak yanlış.
Umarım bu hadiseden bir iki şey öğrenmişsinizdir.