fsuipc ayarları ve şrottle

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
mavi
Average User
Average User

Merhaba bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Hemen belirteyim ki bahsedece?im problem sadece fS9 da var fs2k2 de yok.

1-Joystic te (MS Sidewinder Forcefedback2) şrottle kadranını cok cok kücük bir parça oynatsam bile (yani 0 konumundan yarım mm gibi) motor devirleri idle dan % 50'ye kadar fırlıyor ve kadranı tekrar 0 konumuna getirsem bile devir (N1) %40 ın altına inmiyor ancak keyboard dan F1 veya F2 ile tekrar idle konumuna geliyor. Bu durum havada da yerde de aynı. Di?er bir problem bazı ucaklarda kadranı full açsam bile bu kez şrottle full olmuyor devir %80 gibi kalıyor full yapabilmek keyboard dan F4 ile full yapmam gerekiyor.
2-Bu problemi ne yaptıysam çözemedim acaba fsuipc ayarlarından düzeltmek mümkün mü? Pete Dowson' un sitesinde bir FS joystic ve keyboard komutları vardı; bu komut dosyası çözüm olabilir mi...?

Şimdiden teşekkür ederim.

Serhan Önür
TK396
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Hımmm ...

FsUipc'nin paralı halinde Joystick ve Thrust ile ilgili ince ayarlar var , oradan düzeltebilirsiniz . ( Tabii eğer sorunun kaynağı FsUipc ise )

Fs2k2 ile Fs9'da farklı FsUipc sürümleri var ise birinde olup birinde olmaması normal bu olayın .

Bir şekilde aklıma gelen Fs9'daki FsUipc.ini içinde sizin FF2 için ayarlar karışmış .

Eğer elinizde paralı olan FsUipc yok ise son sürümü indirin sitesinden , sonra Fs9 Modules klasöründeki FsUipc.ini dosyasını silin , yeni sürüm FsUipc'yi yükleyin .

Sim'i açın , kontrolleri default ayarlara çevirin ( öyle olsalar bile o tuşa tıklayın çoğu zaman işe yaramıştır ) .

Sonra bir deneme yapın .

.ini dosyasını sildiğinizde FsUipc kendi standart ayarlarını içeren yeni bir ini dosyası oluşturur . Böylece hatanın ayarlardan mı başka bir yazılımdan mı kaynaklandığını anlayabiliriz .

Kolay gelsin .

Sevgiler
Fatih Koz
mavi
Average User
Average User

Sevgili hemşehrim, Fatih hocam

Fs9 da ve Fs2k2 de de fsp3.47 kurulu ve register sürüm ancak bu problem register edilmemiş versiyonda da vardı; şimdide var... daha önceleri fs9 ile pek haşırneşir olmadığım için üzerinde durmamaıştım ammma... zaman ilerliyor, yeni nesil add onlar hep fs9 için sevgili Biber'in yeni scenery çalışmaları var, hepsi fs9 için; haliyle direnmenin anlamı yok[V] Ama bende fs9 un problemleri bitmiyor crash sorunu 9.1 ile çözüldü ama bu şrottle hala devam ediyor ve gerek taxi esnasında gerekse uçuşta (özellikle manual) tadsızlık yapıyor, keyif kaçırıyor...
.ini dosyasını silmeye çekinmiştim ama akşam birde onu silerek deneyeyim. Birde register versiyon fsp. kullanmama rağmen ben fsup. ayarlarını tam yapamadığımı düşünüyorum yani beni tatmin etmiyor.
Bir aralar sevgili Özgür Özden kardeşimizin bir ayar çalışması mevcuttu ama bu versiyonda işe yararmı bilmiyorum.

Çok uzattım ama bu işi bilen biri olarak şu fsuipc ayarları konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
gerek duyarsanız e mail adresim serhanonur@ttnet.net.tr
ve msn kadirserhan7@hotmail.com

tekrar tekrar teşekkür....

Serhan Önür
TK396
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Merhaba ,

Düzce'li olduğunuzu bilmiyordum [;)] Ben Düzce'liyimde birazcık ... Adana'da çalışıyorum sadece (ki bu durum her an son bulabilir )

Nazik iltifatlarınız için teşekkür ederim lakin "iyi bilen biri" yerine "bolca uğraşan biri" desek daha doğru olur ...

Akşam eve gidince evdeki FsUipc ayarlarımı size yollarım yada foruma bildiğim kadar açıklama getiririm .

Size şiddetle önerim Fs2002'de 2,975 sürümünü kullanmanız , Peter Dowson ile yaptığım bilimum görüşmelerde kendisi bunu üstüne basa basa defalarca söyledi bende her karşıma çıkana iletmeye çalışıyorum .

2002 için yeni sürümlerde hiçbir güncelleme yada yenilik yok aksine uyumsuzluk ihtimali yüksek .

Ama teknolojiyi yakalamak adına 2004'e devam ederseniz ( bence edin , zarar gelmez aksine faydası olur ) Fs9'da her zaman çıkan son sürümü 1 hafta geriden takip ederek kullanın .

Bu 1 hafta Pete Amca'nın "Hardcore Simmers" diye tabir ettiği grubun her türlü denemesine yetiyormuş , eğer ciddi bir sorun bulurlarsa Pete Dowson hemen yeni bir sürüm çıkartıyor vs.

Sevgilerimle
Fatih
drumex
Average User
Average User

Joystick üzerindeki bütün analog kumandalar FSUIPC'nin içindeki Joysticks tab'ından ayarlanabilir.

Bende çok nadiren olan bir sorun var ki gaz kolunu tamamen aşağıya çeksem de gazın tamamen kapanmaması. Bu senede 2-3 defa ortaya çıkıveriyor. USB kablosunu takıp çıkarınca geçiyor.

Selçuk Oral - LTBA-EDDM | drumexx@yahoo.com
Image
mavi
Average User
Average User

Sevgili fahri hemşehrim [;)]

fsuipc.ini dosyasını fs9 modules klasöründe bulamadım, 3.48 sürümünü yükledim sorun devam etmekte; bu keyboard komutları ile ilgili bir dosya daha var (içerisinde bir takım sayılar olan) bu dosyadan ne şekilde yararlanılabilinir?

Selçuk bey keşke benim sorunumda sizinki gibi basitce cözülebilseydi, ama usb baglantısını çıkarıp takmama ragmen değişen birşey olmadı.

denemeye devam....

Serhan Önür
TK396
drumex
Average User
Average User

quote:usb baglantısını çıkarıp takmama ragmen değişen birşey olmadı
E benim asıl tavsiye ettiğim FSUIPC'den joystick ayarlarını yapmak. Onu denediniz mi?

Image
alperdilaver
Junior Member
Junior Member
Name: Alper DİLAVER
PID: 539
Vatsim ID: 847840
City: TRABZON

selam

hocam force feedback kalıbtrasyon ayarlarını yapmayı denedınız mı hıc?

TK539
Alper DİLAVER
KTÜ Fen Bilimleri Enst.
Ulaştırma Anabilim Dalı
Yüksek Lisans Öğrencisi
mavi
Average User
Average User

evett gecenin bu saatinde tekrar merhaba;

Alper Bey; evet kalibrasyonu defalarca yaptım. Kalibrasyonda herşey tamam.[8]

Selçuk Bey; fsuipc ayarları ile bir saatten beri boğuşuyorum; [B)]şimdi sizlerin engin bilgi ve tecrübesine ihtiyacım var.....

1) Kesin kaanat: evet sorun fsuipc (den kaynaklanmasa bile)den çözülecek.

zira...:

Fsuipc Options and Settings kısmından// Joysticks sekmesine geldikten sonra bu bölüm altında :

1 of 11 Main Flight Controls penceresinde sağ alt köşede ki "Throttle" değerleri ile oynadığımda joysticks şrottle butonunun işlevi değişiyor:

Anccaaakk

2) bu bölümde in ve out adlı iki pencere var burada ki değerleri 16380 / 16380 e getirebilsem sorun kalmayacak gibi....

çünkü bu değerler bende ilk açtığımda 8255 / 8255 idi şu anda ise

in : 8255

out: - 16380

ve ortaya çıkan durum (yani sonuç): kaydırma butonu 0/100 den 100/100 işlem yapıyor; amma velakin şimdide çok minik bir harekette full oluyor yani sona ulaşmadan daha 1/4 hareket etmişken motor devri %100 oluyor; kadranı (kaydırma butonu) tekrar o konumuna getirince devir idle konumuna geliyor...

Sevgili arkadaşlar sorunun çözüm yerini bulduğuma inanıyorum ama çözümü hala bulamadım. Lütfen yardım.... (bu alemde bu garip problemi yaşayan tek benmiyim onuda hala anlayamadım.)

sevgi ve saygıyla...

Serhan Önür
TK396
drumex
Average User
Average User

Joystick'inizdeki analog kumandalardan aldığınız en yüksek ve en düşük değerleri orada max ve min kutucuklarına set butonu ile gireceksiniz. IN ve OUT kutucukları joystick'den gelen ve FSUIPC'nin ayarlamasından sonra oluşan çıktı değerleridir.

Image

Image

Misal bendeki gaz kumandası en fazla -16192 ve 16193 değerlerini veriyor. FSUIPC ile düzeltmezsem joystick'de gazı tam kapadığımda bile FS içinde 1% açık kalıyor. Bu da dandik turboprop kodu yüzünden turboprop uçakların başını alıp gitmesi için yeterli.

Image
mavi
Average User
Average User

evet aynen yazdığınız gibi;

sorunu çözdüm... biraz tuhaf gelebilir ama tüm değerleri "0" a getirdim ve bu şekilde set ettim şuan sorunsuz çalışıyor;

yardımlarınız için çok teşekkür ederim,

sagolun.

Serhan Önür
TK396
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”