Aranıza katılmış olmaktan onurlanmaktayım.tüm arkadaşlara merhaba...
multiplayer hakkında bir kaç sorum olacak yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
1- Host-Options penceresine session ismi olarak ne girilecek, max.pilots ve max.observer seçeneklerine hangi rakamlar girilece?i hakkında
2-Squawkbox player name kısmına adımı yazıyorum daha do?rusu "Adım adım online uçuş yardımındaki tüm önerileri aynen uyguladı?ım halde ba?lantı kuramıyorum.
squawkbox hakkında yardım lütfen
- THY177
- VIP Member
- Name: Ergenekon Kucuk
- PID: 177
bende yeni bir katılan olarak yardımcı olmaya çalışayım.önce internet bağlantısı sonra fs 'i çalıştırın .multi özelliği maks pilot sayısı 16 yapın ses. name isterseniz FLYTHY diyin .oyuncu adı farketmiyor ancak sb de call sıgn önemli.bu bittikten sonra önce sb nin fs 20002 hostunu açın ,daha sonra sb yi çalıştırın .orda isterseniz call sıgn ınızı girin .sonrasında star serache basın ..karşınıza bir pencere çıkacak ..(eğer xp yada 2000 kullanıyorsanız) 127.0.0.1 (sağpolasın levent hocam) girin bu aşamda karşınıza ses name yani FLYTHY çıkması lazım ...joın yapın ..sb çalışacak ilgili yerleri doldurun ..öcelikle call sıgn iflıght plan ,home base ,uçak tipleri önemli..daha sonra connect yapın ..(bu arada muhakka sqwak stand by olsun ..yoksa ağzının payınız alırsınız .!! şaka )
zaten şu anda bağlı olmanız gerekiyor .
umarım yardımı olur.
ergenekon küçük
zaten şu anda bağlı olmanız gerekiyor .
umarım yardımı olur.
ergenekon küçük
efendim uçağı park alanında konumlandırın.
(FS2002 için)
- Menüden Flight-Multiplayer-Connect seçin. Pencere açılacak.
- Player Name yerine Uçuş kodunuzu yazabilirsiniz. (herhangi bir şey olabilir. önemli değil)
- TCP/IP seçili olsun
- Host tuşuna basın, yeni bir pencere açılacak,
- Session Name önemli değil, Max pilots 16 ve Max observers 0 iken OK tuşuna basın (artık multiplayer moddasınız.)
- Windows'a geri dönün
- Squawkbox host for FS2002'yi çalıştırın. (Boş bir pencere açılacak önemsemeyin)
- Squawkbox main program'ı çalıştırın.
- Yeni bir pencere açılacak, TCP/IP seçili iken OK tuşuna basın.
- Start Search tuşuna basın.
- Bilgisayar adı soran Ufak bir pencere açılacak.
- Boş bırakarak Tamam tuşuna basın.
(buraya ne yazılacağını bilmeyerek sürekli cancel'e bastığım için bağlanamamıştım. (Kılavuzda belirtilmemiş), şimdi öğrendim ki 127.0.0.1 de yazılabiliyormuş)
- Oturum isminiz görünecektir.
- Join tuşuna basın.
- Uçak resimleri olan büyük pencere açılınca alttaki büyük tuşa basın. (Click here to get into action)
- Açılan pencerede gri kısma sağ fare tuşu ile tıklayın.
- ilk iş açılan pencereden Squawk standby seçin.
- Uçuş planı vs gibi hazırlıklar sonrasında da aynı menüden connect'e basın.
İyi uçuşlar.
Saygılar
Uğur UZGAN
-
(FS2002 için)
- Menüden Flight-Multiplayer-Connect seçin. Pencere açılacak.
- Player Name yerine Uçuş kodunuzu yazabilirsiniz. (herhangi bir şey olabilir. önemli değil)
- TCP/IP seçili olsun
- Host tuşuna basın, yeni bir pencere açılacak,
- Session Name önemli değil, Max pilots 16 ve Max observers 0 iken OK tuşuna basın (artık multiplayer moddasınız.)
- Windows'a geri dönün
- Squawkbox host for FS2002'yi çalıştırın. (Boş bir pencere açılacak önemsemeyin)
- Squawkbox main program'ı çalıştırın.
- Yeni bir pencere açılacak, TCP/IP seçili iken OK tuşuna basın.
- Start Search tuşuna basın.
- Bilgisayar adı soran Ufak bir pencere açılacak.
- Boş bırakarak Tamam tuşuna basın.
(buraya ne yazılacağını bilmeyerek sürekli cancel'e bastığım için bağlanamamıştım. (Kılavuzda belirtilmemiş), şimdi öğrendim ki 127.0.0.1 de yazılabiliyormuş)
- Oturum isminiz görünecektir.
- Join tuşuna basın.
- Uçak resimleri olan büyük pencere açılınca alttaki büyük tuşa basın. (Click here to get into action)
- Açılan pencerede gri kısma sağ fare tuşu ile tıklayın.
- ilk iş açılan pencereden Squawk standby seçin.
- Uçuş planı vs gibi hazırlıklar sonrasında da aynı menüden connect'e basın.
İyi uçuşlar.
Saygılar
Uğur UZGAN
-
-
- Senior Member
- Name: Murat TOLOGLU
- PID: 65
- Vatsim ID: 839820
- City: Istanbul
SB ilk açılışta zaten standby da oluyor. Uçuş planı girdim ve connect oldum. "set sb to standby" mesajı aldım. Bu ne demek ? Connect olmadan önce biryerlerden clearance mı beklememiz gerekiyor ?
Devam eden eğitimleri izlememiz olanaklı mı ? Sanırım RW da bir kanalda buluşuyorlardır, orada izleyici olarak bulunabiliriz diye düşünüyorum.
Saygılar
Murat Toloğlu TK233
Devam eden eğitimleri izlememiz olanaklı mı ? Sanırım RW da bir kanalda buluşuyorlardır, orada izleyici olarak bulunabiliriz diye düşünüyorum.
Saygılar
Murat Toloğlu TK233
- THY177
- VIP Member
- Name: Ergenekon Kucuk
- PID: 177
Murat Bey öncelikle selamlar.
Yazdığınıza göre on line olmuşssunuz ve aldığınız mesaj ihtimalen o sırada online olan ATC 'den clerance almadığınız ve yaşanmakta olan bir trafik karmaşıklığını bertaraf etmek için size atmış olduğu mesaj olmalı.Gariptir ben connect olduğumda sbx c modda oluyor her zaman o yüzden stand by 'a almam gerekiyor.
Kısaca stand by olun ve motor çalıştırma uçuş planı ve diğer konular ile ilgili klerans işlemlerine başlayın .
Görüşmek üzere .
Ergenekon
Yazdığınıza göre on line olmuşssunuz ve aldığınız mesaj ihtimalen o sırada online olan ATC 'den clerance almadığınız ve yaşanmakta olan bir trafik karmaşıklığını bertaraf etmek için size atmış olduğu mesaj olmalı.Gariptir ben connect olduğumda sbx c modda oluyor her zaman o yüzden stand by 'a almam gerekiyor.
Kısaca stand by olun ve motor çalıştırma uçuş planı ve diğer konular ile ilgili klerans işlemlerine başlayın .
Görüşmek üzere .
Ergenekon