A340 TC-JDN KJFK-LTBA

Questions, comments; documents about Airbus related products (PSS, Wilco, Aerosoft Xtended and others) ...
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

1995 civarlarında henüz FS'le adam gibi tanısmamısken (bir arkadasın bilgisayarında -macintosh-FS5 vardı) yapan firmayı unuttum ama ATPL programı vardı. Ondan önce 1988-89'da commodore 64'demiydi amiga'damıydı hatırlamıyorum yine birisinde A320 ile ucmustum. Ama en sıcak temas 1995 gibi elimde DX2-66 makinem varken ATPL ile ucardim. 3-5 sene önce Airline simulator 2 olarka yeniden piyasaya cikmisti hatta bende var ama FS'den sonra yuklememistim. sanıyorum 500 saat kadar uctum ATPL ile. Bir arkadastan manuel ve haritlarının fotokopisini bulmuştum ama yolboyu haritaları okunmuyordu. Hiçbirşey bilmiyordum, salak salak bakıyordum haritalara aletlere :) sonra 99 görev uçuşunun herbirini önce otomatik olarak uçurtuyor, bütün yol boynca nerde, nasıl,neden döndü notlarını tutuyor, bu aletler niye şurayı burayı gösteriyor flap ne IAS ne diye kafa patlatıp aynı rotayı kaybolmadan ben uçmaya çalışıyordum...ilk 15 uçuşta hakikaten kayboldum ama sonra temel bilgileri kaptım :) ATPL'in ATC's bile vardı yaw :) 5 tip'de uçağı vardı short,B732,767,A320,747.....sonra hayatıma FS98 girdi :)

Hakan737Guven
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

quote:Ondan önce 1988-89'da commodore 64'demiydi amiga'damıydı hatırlamıyorum yine birisinde A320 ile ucmustum.
Hakan hocam merhabalar. Acaba bu program T H A I T O N Simulator olabilir mi? Tek 1 disket ile calisiyordu DOS ortaminda. Hatta acilista ekrana LUFTHANSA A320 ucaginin screenshot'u vardi.

Sevgiler.

Onur VARDAL
Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
Image
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

hatırladım.....SubLogic firmasının ürünüydü..ATPL-airline transport pilot.Sadece amerikada geçiyordu. internetin ilk çıktığı zamanlarda yanılmıyorsam 2 tane'de add-on bulmuştum ona, çin'de iki meydan, ve bir yer daha ama hatırlamıyorum..o zamanlar olmayan ingilizcemle çözmeye çalışmıştım. Commodore'daki ilk external cd romların olduğu dönemde tek CD'lik bir programdı açılışta üstte A320 simulator yazıyordu altta 256 renk kalkışta bir A320 resmi vardı ama lufşansamıydı unuttum.(sene 1988 , üniversite birinci sınıfta bir arkadaşın evinde görmüştüm, oynamıştım) hadi bir nostalji daha sinclair 28K bilgisayar (gençler siz hatırlamaya çalışmayın, mümkün değil..!!!1985'den bahsediyoum)orada da bir simulasyon vardı hatırlayan varmı? sadece panel , galiba 747 idi :) siyah/beyaz..pist nokta nokta görünürdü :)

Hakan737Guven
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Hakan beni de nostaljinizle etkilediniz yani...
Zet-80 ile 1984 mayısında şu an iğrenç diyebileceğim bir uçak oyununu aralıksız 12 oynamıştım. Teyp de de Quenn'den Radio Ga Ga adlı Quenn için başka bir iğrenç şarkı çalıyordu.:D

TK656

selim bilgin
emrahkaran
Rookie
Rookie

Arkadaşlar
A320 şailon firmasının bir oyunu idi kopyası oynanamadığı için orjinalini getirtmiştim yanlız ondaki haritalar henüz ms fs de bile yok ilk defa uç tuğum yolcu uçağığdı. nostaljide en iyi yerini korur

Emrah karan

[img] http://online.vatsimindicators.net/847355/1161.png
[/img]
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

Emrah Hocam A320 simulatoru THAILON mu, yoksa T H A I T O N mu?
Onceleri ben de THAILON simulator olarak biliyordum; ama sonradan dikkatlice bakinca THAITON oldugu kanisina vardim. Bendeki 1992 yapimi Dos ortaminda 1 disket ile calisan (hatta boyutu 1 disketten daha az) ilk acilista LUFTHANSA A320 kalkis screenshot'u var, sonra takim elbiseli bir insan resmi ve altta ingilizce kayan bir yazi. Acaba fakli programlardan mi bahsediyoruz?

Onur VARDAL
Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
Image
emrahkaran
Rookie
Rookie

Onur Hocam
Tam üstüne bastın ayağını kaldır:) aynı programdan bahsediyoruz hatta amiga dergisinde açıklamsını bile yapmışlardı yanlız kesinlikle harita istiyordu haritasız asla oynanmoyor buda benim ozamanlar bana IFR nasıl uçulmuştu öğretti yanlış duymadıysam levent kaptan arkadaşımızda bu simulator ün orginalini almış ya bu arada yeri gelmişken sölemek istiyorum arkadaşlar FDC diye birşey var mutlaka deneyin

[img] http://online.vatsimindicators.net/847355/1161.png
[/img]
Post Reply

Return to “Airbus Fleet”