En son Phuket Adasının serin sularında kalmıştık.
Birlikte uçtuğumuz Enis kaptan, bizi takip eden Serdar kaptan ve buraya şirketin bedava jumpseat bileti ile gelen Ufuk, Hakan ve Cüneyt kaptanlarla yaptığımız görüşme ile bu akşam TSİ 2000 da Phuket kapılarda online olduk. (Cüneyt Kaptan maalesef katılamadı o daha sonra gelecek)
Fazla uzatmayalım Phuket Phuket olalı bu kadar online trafik görmemiştir.

Singapur Radar Online. İlk başta voice varken daha sonra TEXT olarak ATC servisi verdi sağolsun.

WSSS 20R için BOBAG1B RNAV yaklaşıyoruz. ATC miz bizi ard arda yaklaştırıyor.

Changi Int a bir FlyTHY Baskını var gibi

Scenery farkından ayrı düştük (iki grup birbirine laf atıyor siz taxiyolundasınız hayır asıl siz çimdesiniz ama aslında herkes gate de

5 FlyTHY pilotu olarak güzel bir uçuş akşamı geçirdik. Bana eşlik eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bu uçuşla ekvatora çok yaklaştık yaklaşık 140 Km Kuzeyindeyiz. Dünya Turunun planlanmasındaki ana ilkleri kapsamında ilk ekvator geçişini diğer uçuşta gerçekleştireceğiz.
Uçuşumuz güzel bir havada geçti Phuket kalkışta biraz buharlaşma olsa da genelde güzel manzaralar eşliğinde geldik.
Kokpitlerimizi emniyete alarak Singapur turumuza başlıyoruz.
Singapur Cumhuriyeti, Malay Yarımadası'nın güney ucunda, bir ada devletidir. Kuzeyde Malezya'nın Johor Eyaleti, güneyde ise Endonezya'nın Riau Adaları ile çevrili, dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir.

Changi Havalimanı'nda, iki terminal arasında insan denetimi olmadan, bilgisayarların yönettiği minik trenle kısa bir yolculuk yaparak, birbirinden lüks ve zengin mağazaların önünden geçip bagaj teslim bölümüne gidiyorsunuz.
Changi bölgesinden kesitler.

Buradan sonra Ekvator güneyine Avustralya kıtasına uçacağız. Rotamız Melburne.
Biz Singapur'u gezelim ... Görüşmek üzere.

NOT: Enis kaptana da paylaşımı için teşekkürler.

Bir de daha iyi fotolar için ben de gündüz uçacaktım ama sanırım saati daha erkene almak lazımmış. Ben o nedenle hava kararınca inmiş oldum