Merhaba,
Sizleri Hong Kong Int. da bırakıp bu ilginç şehri dolaşmak için ayrılmıştık.
Son jumpseati sonrası 2 uçuştur ana eşlik eden sevgili Enis kaptanımızla sözleşerek havalimanına döndük.
Enis kaptan A320 ben B767 olmak üzere kokpit hazırlıklarımızı güneş batımında yaparak kleranslarımızı aldık.
VHHH bir yarımada çıkıntısı üzerine kurulmuş bu yarımada üzerinde sadece havalimanı var.
Aktif pist 07 ve uygulayacağımız SID ile Hong Kong üzerinde yapacağımız tırmanışla ayrılacağız VHH den.
Cocpit to ground. Ready for push back...
Paralel Taxi
Muhteşem manzara eşliğinde SID uyguluyoruz.
Bu arada aynı rotayı izleyerek beni takip eden Serdar GÜLER kaptanımız da Tokyo kalkışı ile HongKong a uçuyor.Sanırım Phuketten sonra bayağı kalabalık olacağız
Maalesef hemen hemen yolumuzu yarılamışken benim simulatör FS Real Time dan kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir sorun nedeniyle kapanıyor... :twisted:
Enis Kaptan yol devam ediyor ben uçuşu daha sonra yenilemek üzere üzüntü ile ayrılıyorum..

.
Buradan sonraki fotoğraflar tekrar uçuşumdan. (Bu defa gündüz uçuyorum)
Tayland üzerinden Phuket için alçalmaya başladık.
Yemyeşil bir yaklaşma teker koymak üzereyiz...
Uçuşumuz güzel geçti. 1350 nm lik mesafeyi yaklaşık 3 buçuk saatlik uçuş ile sakin bir havada tamamladık.
Harika bir manzara eşliğinde salimen indikten sonra Phuket International a ayak basıyoruz.Deboarding takiben havaalanındayız.
KArnımız da acıkmıştı. Önce biraz bakınıyoruz.
Enis KAptan ve tur rehberimizi beklerken kahvemizi yudumluyoruz.
Tur rehberimiz geliyor ama Enis Kaptan yok
Phuket eskiden batı dilinde Tha-Laang, Talang veya Junk Ceylon olarak bilinen Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'ın Dünyaca ünlü Turizm adası.
PAzar programlarında bir ara pek çok ikoncanımızı Phuket sahillerinde görmüşsünüzdür.
Başkenti Phuket City'dir. Phuket Uluslararası Havaalanına sahip olan Phuket'e Dünya'nın her yerinden özellikle Batılı Turistler akın etmektedir.
Phuket'de Thai stili Budist evlilikler yapılabilir.
Aynı zamanda Phuket denizin içersindeki küçük klübeleri ve su altı sporları ile ünlüdür. Deniz suyu temiz olduğu için su altı görüşü çok uzun olmakla beraber dünyada ki en iyi 10 dalma mekanlarından birisidir.
Phuket'de yerli halkın kullandığı Tayca erkekler için ayrı, kadınlar için ayrı selamlaşma kelimeleri vardır.
Tuk-Tuk denilen küçük taşıtlarla adada kolayca istenilen yere ulaşılır.
Ünlü James Bond adası (Pha Nga) burada olmakla beraber dünyaca ünlü dizi Lost'un üçüncü sezon, sekizinci bölümüde burada çekilmiştir.
HAtırlayacağınız gibi Aralık 2004 de büyük bir Tsunami faciası yaşanmıştır. Bu facia ile Tsunami gerçeğini öğrendik.
Maymunları adanın heryerinde görebilirsiniz. Sizinle birlikte gibiler.
8 e yakın süper plajı, etrafındaki Phi Phi, Coral ve Koh YAo adaları ile çok fazla seçenğiniz var. İster sabahtan geceye hareketli plajları ve renkli gecelerini yaşarsınız isterseniz el değmemiş koylarda cennetten bir tutam yaşayabilirsiniz.
Her ne kadar ülkemizin Ege ve Akdeniz kıyılarında hep her deniz kenarından daha güzeli var desek de bu defa Phuket bu tanıma girmeyebilir
Eh bize de bu güzellikleri yaşamak kalıyor...
Bu arada telaşlanmayın Enis Kaptanı bulduk...Meğer Safarideymiş kendisi...
Önümüzdeki günlerde Phuket'e inecek diğer FlyTHY Kaptanlarını bekliyoruz...
Not: BAhadır ve Hanifi Kaptanım biz gecikince siz Hong Kong dan ayrıldınız. Singapur veya Phukette buluşalım.
Son durum: