Arkadaşlar merhaba,
Başıma gelen sorunu ve çözümü paylaşıyorum.
VPILOT PTT tuşu olarak LEFTCTRL atamama rağmen VPILOT arka plandayken çalışmadı uçuşta bir türlü konuşamadım, ne zaman VPILOT ekranın önüne getirdim o zaman çalıştı sonunda JOYISTIK tuşu atayarak idare ettim. YAptığım araştırma sonucu çözümü buldum.
FSX ADMINISTRATOR olarak kurup kullandığımızdan VPILOT un normal olarak install edilmesi ve çalıştırılması gerekliymiş. Eğer VPILOT INSTALL EDERKEN RUN AS ADMINISTRATOR olarak kurduysanız o zaman çalıştırırken de Run As Administrator çalıştırmazsanız VPILOT ARKAPLANDAYKEN PTT key malesef çalışmıyor.
Özelliklerden VPILOT için RUN AS ADMINISTRATOR eçeneğini seçtim öyle çalıştırıyorum CTRL aktif.
VPILOT PTT Tuşu ÇAlışmazsa
- THY2100
- Advanced Member
- Name: Armagan BURCU
- PID: 2100
- Vatsim ID: 973633
- City: Antalya
Zaten yönetici olarak çalıştırmak resmen uygulamanın frekansını değiştirmek gibi bir şey,diğer programları da aynı şekilde çalıştırmayınca localizer establish olmuyor gibi düşünebiliriz bunu mantığımla denemiştim vaktiyle olmuştu
ufak ama önemli bir detay paylaşım için teşekkürler erdal abi.

Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
ATPL(A)
Boeing 737-800
- THY4067
- Rookie
- Name: Adem DUMAN
- PID: 4067
- Vatsim ID: 1272099
- City: Gebze
Erdal abi benim seninle konuşamama nedenimde bu galiba. Aynı şeyi bende keşfettim ama nasıl durumu düzelteceğimi bilmiyorum.Apollo wrote:Arkadaşlar merhaba,
VPILOT PTT tuşu olarak LEFTCTRL atamama rağmen VPILOT arka plandayken çalışmadı uçuşta bir türlü konuşamadım, ne zaman VPILOT ekranın önüne getirdim o zaman çalıştı sonunda JOYISTIK tuşu atayarak idare ettim. YAptığım araştırma sonucu çözümü buldum.
FSX ADMINISTRATOR olarak kurup kullandığımızdan VPILOT un normal olarak install edilmesi ve çalıştırılması gerekliymiş. Eğer VPILOT INSTALL EDERKEN RUN AS ADMINISTRATOR olarak kurduysanız o zaman çalıştırırken de Run As Administrator çalıştırmazsanız VPILOT ARKAPLANDAYKEN PTT key malesef çalışmıyor.
Özelliklerden VPILOT için RUN AS ADMINISTRATOR eçeneğini seçtim öyle çalıştırıyorum CTRL aktif.
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
VPILOT Sağ tuş Özellikler Uyumluluk/Compatibilit orda YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR/RUN AS ADMINISTRATOR seç ONAYLA tamamTHY4067 wrote:Erdal abi benim seninle konuşamama nedenimde bu galiba. Aynı şeyi bende keşfettim ama nasıl durumu düzelteceğimi bilmiyorum.Apollo wrote:Arkadaşlar merhaba,
VPILOTu her açışında evet hayır soracak
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Arkadaslar VPilot kullanamiyorum full ekran uctugum icin cunku VPilot client arka planda kaliyor.
Gerci epiyidir arastirmadim bu duzeltildimi diye. Bir fikriniz varmi bu konuda duzeltildigine dair. Duzetilecek deniyordu cunku.
Erdal cok sagol, yerinde bir uyari ve hatirlatma olmus. Eger bende gecer isem bu yazdiklarini hatirlayacagim.
Gerci epiyidir arastirmadim bu duzeltildimi diye. Bir fikriniz varmi bu konuda duzeltildigine dair. Duzetilecek deniyordu cunku.
Erdal cok sagol, yerinde bir uyari ve hatirlatma olmus. Eger bende gecer isem bu yazdiklarini hatirlayacagim.
Erhan M. Artuc
- artuncs
- Legend
Ahhah ben kafama simdi tas yemiyim diye soylememistim, ama benim yerime taslar simdi sana gelir FatihTHY3061 wrote:FssInn forever![]()
![]()

Iyi seyler soyluyorlar simdi hakikatten ama FSInn ile bir gonul bagim var yani oyle birkac ara yuz icin kolay kolay terketmem bende.
Erhan M. Artuc
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
artuncs wrote:Ahhah ben kafama simdi tas yemiyim diye soylememistim, ama benim yerime taslar simdi sana gelir FatihTHY3061 wrote:FssInn forever![]()
![]()
Yok ama merak ediyorum gercekten su full ekran soununu halletmisler ise bir yukleyip denemek istiyorum.
Iyi seyler soyluyorlar simdi hakikatten ama FSInn ile bir gonul bagim var yani oyle birkac ara yuz icin kolay kolay terketmem bende.
Mecit hocam senin sorunun PTT key ise bu şekilde kullanırsan VPILOT arkada kalmasında sorun yok. Yok ben TAB ile geçmek istemiyorum diyorsan onu bilemiyorum ben yarı-tam ekran kullanıyorum

1- Alt taraftaki TAskBAr özelliklerden AutoHide
2- FSX de ALT a basılı tutup üst menüyü de kaldırıyorum

Bir de en üstteki pencere mavi kısmını da kaldıran varmış ona girmedim 2si yetiyor. Her programıma da alttan ulaşıyorum crash heyecanı yaşamadan.
Saygılarımla
- artuncs
- Legend
Erdal evet o soyledigini ben Biber hocadan duymustum, uyguladim ama sevemedim. Benim istedigim tam full ekran ucarken ayni sqbox yada fsinn gibi on planda kalmasi.
Anlasilan o ki hala duzeltilmemis. Yahu anlamiyorum ben, o kadar scenerys, airplanes bilimum software cikiyor. XPlane, prepar3d cikti ama soyle adam gibi bir client programi yapamadilar vallahi hayret ediyorum.
Anlasilan o ki hala duzeltilmemis. Yahu anlamiyorum ben, o kadar scenerys, airplanes bilimum software cikiyor. XPlane, prepar3d cikti ama soyle adam gibi bir client programi yapamadilar vallahi hayret ediyorum.

Erhan M. Artuc
- artuncs
- Legend
Ahhh o zaman duzeltmisler demekki, kimsenin haberi yokTHY4063 wrote:Hocam settingslerde "Keep window visible" var, ordan oluyor.Benim istedigim tam full ekran ucarken ayni sqbox yada fsinn gibi on planda kalmasi.

Erhan M. Artuc