Page 1 of 1

Nasıl bir iniştir bu!!! :))

Posted: 11 Jan 2011, 02:19
by THY4422
http://www.youtube.com/watch?v=FNXaQpf26UA

İkazları dinlerken müdehale edesim geldi :P

Re: Nasıl bir iniştir bu!!! :))

Posted: 11 Jan 2011, 10:02
by artuncs
Bu tur bir inisin savas olan bir ulke topraklarinda kullanildigi ve taktik oldugunu okudum, ucagin yerden bir fuze yada baska bir sekilde vurulmasini onlemek amaciyla yaklasmanin yuksek irtifadan yapildigi ve son anda piste dikey alcalip inisi gerceklestirdigi soyleniyor, ama bende okudugumun yalancisiyim, bilen arkadaslarimiz varsa daha iyi bir sekilde aciklarlar.

Re: Nasıl bir iniştir bu!!! :))

Posted: 11 Jan 2011, 10:40
by THY3683
Daha evvel verilmişti, pitch trim'in sıkışmasından dolayı emergancy landing yapıyorlar video'nun alt metnindede yazıyor.

Böyle iniş mi olur yoksa o uçağa kimse binmez =)

Re: Nasıl bir iniştir bu!!! :))

Posted: 11 Jan 2011, 11:25
by artuncs
THY3683 wrote:Daha evvel verilmişti, pitch trim'in sıkışmasından dolayı emergancy landing yapıyorlar video'nun alt metnindede yazıyor.

Böyle iniş mi olur yoksa o uçağa kimse binmez =)
Bravo Dinc ben kacirmisim o yaziyi, Pitch Trim in sıkışmasından dolayi neredeyse kazayla sonuclanabilecek bir inis gerceklestirmis pilotlar.

Re: Nasıl bir iniştir bu!!! :))

Posted: 11 Jan 2011, 14:44
by THY4521
Biraz sert bir iniş sanki ama helal olsun o kadar da rahatlar adamlar.

Re: Nasıl bir iniştir bu!!! :))

Posted: 23 Jun 2011, 23:03
by THY3061
Ben bir kez aynı şekilde iniş yaptım;

yaklaşık 10 gün evvel LTAF-LTBA seferini yaparken Toker üzerine gelmeden yakıtım bitti :oops: LTBB_CTR devredeydi. Tam kontrole girecekken durumu izah ettim. Kontrolör arkadaşı hatta biraz sinir ettim sanırım. Ama sağolsun Eskişehire inmeye planladığımı söylediğimden itibaren çok alakdar oldu. Beni son yaklaşmaya kadar takip edip yönlendirdi. Hatta aklıma gelmişken şunu da sormak isterim beni ILS olan 09 pistine yönlendirmek istedi fakat 27 pistine inişim pozisyonum itibariyle daha kolaydı ve ben 27 talep ettim o şekilde de iniş yaptım. Takattan yoksun bir uçak için ILS yaklaşmasına gerek duyarmı yoksa derhal inmek en uygunumudur?

Yakıtım bitmiş bir halde (FSX ayarlarında bi karışıklık oldu, metric sistemde kalkmışım fakat uçak değişik şeyler gösteriyor ft. mt. ve Lb Kg karışıklığı) ve son yaklaşmada hem biraz hesap hatasından hem de alçak kalma korkusundan olsa gerek yüksek kalmıştım. hatta sonyaklaşmada "speadbrake full" bile kullandım sürati alabilmek için... :sweat:

konuyu da dağıttım biraz, kusura bakmayın....

Birşeyi daha belirteyim, savaş şartlarında heryere her şekilde inebilirsiniz, eğer yapabilirseniz... :wink: