Bir daha uzunca bir süre kimse bana Raid-0 lafı etmesin
Geçen hafta Raid-0'ım çöktü, tüm bilgilerim uçtu. 1 hafta uğraşmak zorunda kaldım.
Verdiği performansa değmez, hele hele oyun dışında sakıııın ....
Ayrıca, Raid ile ilgili olarak şu aralar onboard olarak sunulan tüm raid kontrollorler software tabanlı çalışıyor.
Raid işine girecekseniz dedicated (hardware tabanlı) bir raid kontrol kartı alın, yada hiç girmeyin.
İnternette orda burda ne yazar bilmiyorum, Raid-0 kurduğum dönemlerde hepsini okumuştum, ama tecrübeyle sabit olan şu;
Raid-0 sistemdeki ana kartı aynı marka olan bir başka kartla bile değiştirirseniz eski Raid-0 ı tanımayabiliyor, ama Raid kartınız varsa, hem performans çok daha iyi hemde, HDD leri o kartla beraber başka bir sisteme direkt takıp tanıtabiliyorsunuz ...
Ben açıkçası 2 HDD + Raid0 (yaklaşık 2x100TL) yerine, 1 adet 64GB SSD (yaklaşık 350TL) ile bir FSX sistemi kurmayı daha mantıklı görüyorum ...
Bu arada Dinç Kaptan, ben sistem göçünce araştırmadan 1 adet 1TB WD Caviar Black aldım, fiyatı uygundu, performansı gayet iyi. Sözüne ettiğiniz disk ile arasında nasıl bir performans kıyaslaması var merak ettim açıkçası. Sadece biraz gürültülü çalışıyor...
Sevgiler, Saygılar ...