Fs 2004 frame sorunu. Lütfen yardım

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

Arkadaşlar başka bir başlıkta sorunumdan bahsetmiştim ama yalnız bir kaptanım yardımcı olmaya çalıştı. Fs2004'te online uçarken düz uçuşta maksimum 13 sceneryleri kurulu meydanlarda 2 ile 7 arasında Fps elde edebiliyorum. Bu da benim uçuşumu keyifsiz hale getiriyor. Özellikle de hevesle beklediğimiz final yaklaşmasında yaşadığımız frame sorunları insanı indiğine ineceğine pişman ediyor. Hatta bazen öyle büyük oluyo ki bu kasılmalar yere temas noktasını kaçırmak durumda kalıp Fr'dan landing cezaları yiyorum. Bunu aşmak için sistemimde değiştirmediğim parça kalmadı. Eminim benzer sorunlar yaşayanlarımız vardır. Yardım edebilecek birileri olursa çok sevinirim

Sistemim,
p4 prescott 3.0 işlemci
512mb ati HD2600pro agp ekran kartı
2.5 gb ram
80gb hdd

Kullandığım yamalar,
Squawkbox, REX, Flight recorder, PMDG ve uçuşlarımda 2d modülünü kullanıyorum. Altta gereksiz hiç bir program çalıştırmamaya da özen gösteriyorum
Image
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

REX kullanmayın, çok çekirdekli işlemcileri bile zorluyor. Onun yerine HDE v2 diye bir şey var, sanırım avsim'den indirmiştim. Free olup en azından gökyüzünü güzelleştiriyor, frame kaybıda çok yaşanmıyor.

Birde grafik ayarlarını sona dayamayın FS'de, medium kalsın.
Last edited by THY157 on 12 Nov 2010, 00:33, edited 1 time in total.
Reason: Şimdi baktım emin oldum. AVSIM'de HDE diye aratırsanız çıkıyor.
THY4422
Senior Member
Senior Member

THY157 wrote:REX kullanmayın, çok çekirdekli işlemcileri bile zorluyor. Onun yerine HDE v2 diye bir şey var, sanırım avsim'den indirmiştim. Free olup en azından gökyüzünü güzelleştiriyor, frame kaybıda çok yaşanmıyor.

Birde grafik ayarlarını sona dayamayın FS'de, medium kalsın.

teşekkürler Selçuk kaptanım dediklerinizi hemen uyguluyorum.
THY3615
Average User
Average User
Name: K.Gürsel HAZAR
PID: 3615
Vatsim ID: 1090129
City: Ankara

Ben de eski bilgisayarımdan çok çekmiştim. İnişte hele voice muhaberatı yaparken havada asılı kaldığım zamanlar çok oldu.
Bu benim düşüncem tabii ama, Packard Bell Easynote gibi bir laptop alarak (1200 TL civarı) tüm sorunlarınızı baya bir süreliğine çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Hem ekran kartı Nvidia 320GT, hem de işlemci INTEL CORE i5. Çok bilgisayar özellik bilgisine sahip değilim ama, öneri üzerine aldığım laptopumdan çok memnunum, özellikle işlemci hızını çok övmüşlerdi. FS2004'ü ve eklentilerini çok çok rahat bir şekilde çalıştırıyor, üstelik fanlar yüksek devre geçmiyor çoğu zaman. Tek derdim, ekran kartı ayarlarını beceremediğimden dolayı, gece uçuşlarında özellikle yerde asfalt ve beton bölümler, havada iken bulutlar pembeli, mavili ve grili bir hal alıyor, onu da fazla dert etmiyorum...
Özetle, yine tamamen kendi fikrim olarak, ne yapıp edip bir laptop almanızı öneririm, sinir olmaktansa bence en iyi çözüm bu...
THY4422
Senior Member
Senior Member

THY3615 wrote:Ben de eski bilgisayarımdan çok çekmiştim. İnişte hele voice muhaberatı yaparken havada asılı kaldığım zamanlar çok oldu.
Bu benim düşüncem tabii ama, Packard Bell Easynote gibi bir laptop alarak (1200 TL civarı) tüm sorunlarınızı baya bir süreliğine çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Hem ekran kartı Nvidia 320GT, hem de işlemci INTEL CORE i5. Çok bilgisayar özellik bilgisine sahip değilim ama, öneri üzerine aldığım laptopumdan çok memnunum, özellikle işlemci hızını çok övmüşlerdi. FS2004'ü ve eklentilerini çok çok rahat bir şekilde çalıştırıyor, üstelik fanlar yüksek devre geçmiyor çoğu zaman. Tek derdim, ekran kartı ayarlarını beceremediğimden dolayı, gece uçuşlarında özellikle yerde asfalt ve beton bölümler, havada iken bulutlar pembeli, mavili ve grili bir hal alıyor, onu da fazla dert etmiyorum...
Özetle, yine tamamen kendi fikrim olarak, ne yapıp edip bir laptop almanızı öneririm, sinir olmaktansa bence en iyi çözüm bu...
Okul sezonunu kapatıp memlekete dönene kadar mümkün değil Gürsel kaptanım. Ancak ayarlarla daha az yamayla falan uğraşıp biraz daha akıcı hale getirmeye çalışıcam. Teşekkürler öneriniz için
THY3615
Average User
Average User
Name: K.Gürsel HAZAR
PID: 3615
Vatsim ID: 1090129
City: Ankara

Selçuk hocam'ın önerileri işe yarar sanırım, kolay gelsin...
THY4422
Senior Member
Senior Member

THY3615 wrote:Selçuk hocam'ın önerileri işe yarar sanırım, kolay gelsin...
teşekkürler Kaptanım Image
THY4422
Senior Member
Senior Member

Sayın kaptanlarım, Selçuk hocamın dediklerini harfiyen uyguladım fakat bir değişme olmadı. Ek olarak da şunu fark ettim; tüm grafik ayarlarını sona dayadığımda da spot görüntüde 16fps alıyorum en düşük grafiklerde de. Bunun sebebi işlemci ya da harddiskte yaşanan bir problem olabilir mi?? Fps sorunları daha çok ekran kartıyla ilgilidir diye düşünüyorum ama grafiklerle oynamam tek bir fps bile değiştirmiyor. Kaldı ki düşündüğümde bu simulatör 2004 yılına ait, o dönemin bilgisayarlarını düşündüğümde benim sistemimin gayet yeterli olması gerekmez mi? İlk fırsatta phenom'un yeni nesil işlemcilerine sahip bir sistem toplmayı düşünüyorum ufak ufak fiyat ve kaynak araştırmaları da yapıyorum fakat bu süre içinde yaptığım uçuşlardan özellikle sceneryleri yüklü meydanlardaki frame kayıpları sebebiyle hiç bir keyif alamıyorum hatta bazen ATC muhaberatındaki kasılmalardan ötürü aldığım vektörleri bir kaç kez tekrarlatmak zorunda kalıyorum. Sırf bu yüzden ATC iletişimini yazarak yaptığım bile oluyor. Ekstra fikirleri olan kaptanlarımı bekliyorum.
Image
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Cüneyt kaptan bu forumdaki diğer mesajınıza yanıt vermiştim, oraya bir bakar mısın?

FS çıkış tarihi konusunda ise, zaten FS yeni çıktığında üst seviye bir bilgisayarı olmayanlar akıcı olarak oynayamazdı. Dediğim gibi bence sizde CPU daha çok darboğaz oluşturuyor. İşlemciyi yoran ayarları azaltırsanız biraz düzelme olabilir. 2600 pro ekran kartı FS için orta karar bir kart ve Ground Environment, Activesky vb. çok abartmazsanız rahat yetmeli.
Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
ozgurdalak
Newbie
Newbie
Name: Özgür Dalak
PID: 4570

Merhabalar
Online uçmaya başladığım zamandan beri bu konu beni de , özellikle yeni ve detaylı meydanlara yaklaşmalarda oldukça rahatsız ediyordu. Normalde 14-20 fps arası ekran görüntüsü sağlıklı yaklaşma yapmak için yeterli olsa da laptop'ımın ekran kartından dolayı Sabiha G. vb meydanlarda 2 fps 'e kadar düşen değerlerle inilerim ve kalkışlarım zevksiz bir hal alıyordu. Benim talihsizliğim her ne kadar makinemde 4 gb ram olsa da şirket bilgisayarı olduğu için ekran spekleri ortalama olduğu için bu konuda düzensiz değerler görmemdi.

Çare olarak önce windows display ve ekran ayarlarında görüntü efektleri vb tüm konularda minimal değerleri ayarladım. Ardından FS'in display ayarlarından medium ayarları denemeye başladım.

Son olarak geçtiğimizhafta Display - Hardware bölümünde MIP Mapping quality ve hardware rendered lights seçeneklerini 2 ye düşürüp denediğimde biraz daha iyi sonuçlar elde etmeye başladım. Ekran görüntülerin , özellikle ışıklar biraz flulaştı ancak normal meydanlarda 20 fps, detaylı alanlarda da 8-12 fps değerler almaya başladım ve yaklaşmalar daha anlamlı hale gelmeye başladı.

Sanırım tüm teknik ayrıntıları FS'e dedike bir pc kurana kadar bu şekilde uçacağım.Tek yan etkisi son 2-3 nm'ye kadar papi ışıklarından sarı kırmızı ayrımını yapmak güç olabiliyor ancak bu durumu da papilere bağımlı kalmadan meydan chartlarının daha da çok içine düşerek bertaraf edeceğimi düşünüyorum :)
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772

Ooo kimleri görüyorum. :rock: .

Özgür hoşgeldin.. FFR, FSpax kullanırken ki değerlerin nasıl? Artış gözlemleyebildin mi?
Image
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296

Aynı kart bende de var HD2600XT
Daha geçen güne kadar FS9 da hiçbir problem yokken,ekran kartını update ettikten sonra Frame 50 de sabit olmasına rağmen FS kesik kesik çalışıyor ve nedenini bulamıyorum.Yani görüntü bir yerlerde kesintiye uğruyor ama bunun nedeni ne olabilir ?
Berhan Dönmez
ATPL-A TRE/SFI (F27-B737-A310/300-600-A330/350)
ozgurdalak
Newbie
Newbie
Name: Özgür Dalak
PID: 4570

THY3549 wrote:Ooo kimleri görüyorum. :rock: .

Özgür hoşgeldin.. FFR, FSpax kullanırken ki değerlerin nasıl? Artış gözlemleyebildin mi?
Özkan Kaptanım hoşbulduk... dün bu kadar uzun uzun yazdıktan sonra SKY VA etkinliğinde yine çoğunlukla 12 FPS ve altı değerler almak moralimi bozdu. Allahtan çok kritik anlar yaşamadım...
FFR ve FSPax kullanarak denemedim henüz. Ancak şu bir gerçek ki, mevcut imkanlarımla ne kadar ek uygulama, o kadar düşük performans demek. İşin kadersel yanına ise hala daha anlam veremiyorum. Bazı günlerde bir dünya uygulama açıkken harika performans almıyor değilim.
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000

THY007 wrote:Aynı kart bende de var HD2600XT
Daha geçen güne kadar FS9 da hiçbir problem yokken,ekran kartını update ettikten sonra Frame 50 de sabit olmasına rağmen FS kesik kesik çalışıyor ve nedenini bulamıyorum.Yani görüntü bir yerlerde kesintiye uğruyor ama bunun nedeni ne olabilir ?
Berhan kaptan aslında yanıtı siz vermişsiniz. Sürücüsünü güncelleyince sorun çıkmış. Eski haline getirirseniz büyük olasılıkla düzelir. Düzelmezse, sorun yeni sürücüden değil, yeni sürücünün default ayarları değiştirmesinden kaynaklanmış olabilir...
Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296

Teşekkürler.
Eski sürücüde malesef işe yaramadı.
Yeni sürücü üzerine taze FS9 kurunca sorun halloldu :)
Berhan Dönmez
ATPL-A TRE/SFI (F27-B737-A310/300-600-A330/350)
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”