Merhabalar
Online uçmaya başladığım zamandan beri bu konu beni de , özellikle yeni ve detaylı meydanlara yaklaşmalarda oldukça rahatsız ediyordu. Normalde 14-20 fps arası ekran görüntüsü sağlıklı yaklaşma yapmak için yeterli olsa da laptop'ımın ekran kartından dolayı Sabiha G. vb meydanlarda 2 fps 'e kadar düşen değerlerle inilerim ve kalkışlarım zevksiz bir hal alıyordu. Benim talihsizliğim her ne kadar makinemde 4 gb ram olsa da şirket bilgisayarı olduğu için ekran spekleri ortalama olduğu için bu konuda düzensiz değerler görmemdi.
Çare olarak önce windows display ve ekran ayarlarında görüntü efektleri vb tüm konularda minimal değerleri ayarladım. Ardından FS'in display ayarlarından medium ayarları denemeye başladım.
Son olarak geçtiğimizhafta Display - Hardware bölümünde MIP Mapping quality ve hardware rendered lights seçeneklerini 2 ye düşürüp denediğimde biraz daha iyi sonuçlar elde etmeye başladım. Ekran görüntülerin , özellikle ışıklar biraz flulaştı ancak normal meydanlarda 20 fps, detaylı alanlarda da 8-12 fps değerler almaya başladım ve yaklaşmalar daha anlamlı hale gelmeye başladı.
Sanırım tüm teknik ayrıntıları FS'e dedike bir pc kurana kadar bu şekilde uçacağım.Tek yan etkisi son 2-3 nm'ye kadar papi ışıklarından sarı kırmızı ayrımını yapmak güç olabiliyor ancak bu durumu da papilere bağımlı kalmadan meydan chartlarının daha da çok içine düşerek bertaraf edeceğimi düşünüyorum