LIGHT BLOOM FS2004

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1834
VIP Member
VIP Member
Name: Adem BURCU
PID: 1834
Vatsim ID: 958269
City: Tekirdag

Gerçi sanal pilot forumda da yazılmış ama sitenin açılmaması dolayısıyla forumu okuyamadım.Hakkında sanal pilotlarca çok şey yazılan ama bir türlü link bulamadığımız LIGHT BLOOM nedir?Özellikle ilgimi çekti zira nerdeyse tüm paylaşım siteleri üzerinde hak iddia ederek dağıtımını durdurmuşlar.İyi bir eklenti olsa gerek.....
Akabinde dosyayı indirdim,d3d9 diye bir dll ve enbseries diye yapılandırma ayarları ayrıca yine original plugin diye bir dosya var ve tabi installation yok!Tıkandım help........ :shock:
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

Uzun uğraşlar sonucunda araştırmacı gazetecilik adına konuyu araştırdım ve sonucunuda buldum. FS X'e özel olan ve DX10 tabanında çalışan bu özelliği rus bilimadamları FS2004'e convert etmişler.ben denedim ve gayet güzel görüntüler elde ettim.yapmak isteyen arkadaşlar için öncelikle şu dosyayı indirmeniz gerekiyor.

masaüstüne BLOOM isminde kaydettiğiniz bu içeriğin (tabi klasör olarak) içinde d3d9.dll ve enbseries.ini diye iki adet dosya olacak. enbseries.ini yi açıp alttaki başlıkları şu şekilde değiştiriyoruz.

Code:
[EFFECT]
EnableBloom=1
EnableOcclusion=0
EnableReflection=1
EnableMotionBlur=0
EnableWater=0
EnableShadow=0
DepthBias=0

Code:
[BLOOM]
BloomPowerDay=12
BloomFadeTime=2000
BloomConstantDay=1
BloomQuality=0
BloomScreenLevelDay=54
BloomCurveDay=0
BloomPowerNight=24
BloomConstantNight=5
BloomCurveNight=0
BloomScreenLevelNight=24
BloomAdaptationScreenLevel=80
BloomAdaptationMultiplier=10
BloomAllowOversaturation=1

kaydedip çıktık.ve d3d9.dll ve enbseries.ini dosyalarını fs9'un bulundugu root klasörüne kopyalıyoruz(kesmeyin kopyalayın),ardından BLOOM klasörünü komple aynı şekilde fs9'un bulunduğu klasöre atıyoruz.işlem tamamdır şimdi şaşırmaya hazır olun.akşam güneşi batarken seçtiğimiz temamızda ucus baslayınca shift+f12 tuşuna basmanız yeterli.kapatmak içinde tekrar aynı tuşlar.arkadaşlara şimdiden güle güle kullanın diyorum :) :rock:
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
THY2937
Average User
Average User
Name: Ersin BOZKURT
PID: 2937
Vatsim ID: 1045773
City: Izmir

Fena değil, FX e benzer bir effect hazırlamışlar ama uçarken donmalara ve fremi ciddi anlamda etkiliyor. güzel çalışma ama sanırım normal kalsa hiç fena olmıycak. :)
THY1834
VIP Member
VIP Member

Armağan;
Kurdum ama zannedersem bende dx10 yok!Zaten açar açmaz fs i devreye giriyor ve ancak kapatmak için shift+F12 yapıyorum. :cry:
THY1834
VIP Member
VIP Member

dx10 da kurdum ama....

before

Image

after

Image

lightbloom on

Image

lightbloom off

Image
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Adem abi Dx10 bizim hazir yukledigimiz havalanlarini desteklemiyor ve havalanlarinin parlak yada mavi bir sekilde gorunmesine neden oluyor, Fs in default havalanlarinda sorun olmuyor. Ayrica Light Bloom eger yeterince bilgisayarin guclu degilse yuksek oranda fps dusmesine neden oluyor. Ben Fsx kullaniyorum ve Fsx icinde Light Bloom secenegi hazir geliyor ama dedigim gibi secili olmasi halinde bende en az 8 fps kaybina yol actigi icin kullanmiyorum zaten bence gereksizde.

Ama sana assagida verdigim linkte 2004 icin efefct ler var ve en altta gunesin ucagin uzerine yansimasi effect edilmis bunu kullan Fps kaybinada yol acmaz sanirim senin istediginde bu.

http://www.surclaro.com/fs2004-effects- ... dateD.html
Erhan M. Artuc
THY1834
VIP Member
VIP Member

Txx sir :clap: :rock:
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”