Page 1 of 1

PC arızası ile ilgili soru

Posted: 02 Oct 2002, 22:22
by lishakoglu
Selamlar
Bilgisayar açılmıyor,hiç bir belirti yok,güç kutusundaki cam sigorta faal,elektrik geliyor,açma dü?mesi faal acaba Board mı yandı bilgisi veya tecrübesi olan varsa yardım bekliyorum.
Teşekkürler

Levent YSHAKO?LU
TK 31

Posted: 04 Oct 2002, 06:52
by drumex
?u hayatta gerçekten nefret ettiğim bir ifade olan "anakart yanmış" lafı bana da bi kere söylendi. Valla nesi yanıyo anlayabilmiş değilim. Uyuz oluyorum uyuz. :)

Bendeki benzer durum şöyleydi: Anakartın stand-by ışığı yanıyodu. Bu da anakartta güç olduğunu gösteriyo, ama yine de bilgisayar açılmıyodu. Sonra anakart değişti, durumda bişey değişmedi. Sonra tekrar bakılınca power supply'ın ateşleme fonksiyonunun bozulduğunu gördük. Yani belki sizde de böyle bişey olabilir. Ama ateşleme oluyo da onun dışında bilgisayar öyle olduğu gibi duruyosa, onu bilemiycem.

Neyse ben bu işi on milyona hallettim. Hala merak ediyorum, baştan anakartta zaten bişey yok muydu acaba? Gerçi garantiden değiştiriverdiler onu da nasıl olsa, cebimden para çıkmadı.

Tecrübemi paylaştım, bi fikir olsun sizde diye. Umarım sizdeki problem de böyle ufak bişeydir.

Selamlar.

Selçuk

Edited by - drumex on 04/10/2002 03:53:46

Posted: 04 Oct 2002, 15:56
by uuzgan
Merhaba..

özellikle işlemci olmak üzere bazı kartlar yerinden oynamış olabilir.

kontrol etmeniz çözüm olabilir.

Saygılar.

Uğur Uzgan
TRVACC

Posted: 04 Oct 2002, 22:20
by lishakoglu
Selamlar
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler bir teknisyen arkadaşın yardımı ile sorunun power supply de olduğunu tespit ettik yenisini taktıktan sonra net olarak belli olacak.

Levent İshakoğlu
TK 31