merhaba arkadaşlar size merak etti?im birkaç soruyu sormak istiyorum bu sorular size saçma gelebilir ama gerçekten merak edyorum:
1.qne ve qnh ne demektir?
2. geçengün uçuş yaparken başka bir pilot bana sizi serverinfo'mda(galiba) göremiyorum dedi. serverinfo ne demektir?
3. uçuş yaparken fsnav programı kullanmazsak (haritası küçültünce çok karışık oluyor) intersectionları nasıl bulabilirim? uçaklarda olan gps haritasında sadece VOR'lar var.
4. birde fs nav programında plan yapınca en son noktadan sonra hiç STAR uygulamıyor direk olarak pist headingine do?ru dönüyor. (bende mecburi olarak programdan çıkartıp chart varsa ondaki STAR ı uyguluyorum. acaba fs nav da chartlardaki gibi yaklaşma yapmak mümkünmü?
e?er sorularımı cevaplandırırsanız çok çok sevinirim.hepinize iyi uçuşlar:)
TK410
BATU DEMYR
bat_bat
bir kaç soru
Batu bey bılgım dahılınde 4 . maddedekı sorununuz için;
Fs nav programını bende kullanıyorum , ınıslerde star chartı uygulatmak ıcın gereklı sekılde star dakı bılgılerı kendınız fsnav a ekleyebılırsınız. Bunlar fsnavıgatorde fıx01 yada fıx02 gıbı ısımlerle
cıkıyorlar. Star prosedurunu otomatık olarak uygulatmak ıcınse
www.fanavigator.com adresinden SID/STAR Basis Packet: fsnavss4.zip dosyasını cekıp kurmanız gerekıyor 3 yada 4 ay once ben denedıgımde sadace LTBA vardı. Umarım bılgılar ısınıze yarar.
Saygılarımla
AGah Agaoglu
TK 217
Fs nav programını bende kullanıyorum , ınıslerde star chartı uygulatmak ıcın gereklı sekılde star dakı bılgılerı kendınız fsnav a ekleyebılırsınız. Bunlar fsnavıgatorde fıx01 yada fıx02 gıbı ısımlerle
cıkıyorlar. Star prosedurunu otomatık olarak uygulatmak ıcınse
www.fanavigator.com adresinden SID/STAR Basis Packet: fsnavss4.zip dosyasını cekıp kurmanız gerekıyor 3 yada 4 ay once ben denedıgımde sadace LTBA vardı. Umarım bılgılar ısınıze yarar.
Saygılarımla
AGah Agaoglu
TK 217
Herkese selamlar;
Hocalarımın ve bilen abilerimin müsadesini isteyerek sorularınıza cevap vermeye çalışacağım:
1)QNE ve QNH hakkında bilmek istediğiniz herşey FLYTHY sitesinin Training/Syllabus altında Ders 11 olarak detaylı bir biçimde vardır.
2)Servinfo sanal hava trafiğini kontrol etmek,o anda hangi ATC lerin online olduğunu görmek ve daha bunun gibi birçok detaylı bilgileri edinebileceğiniz yardımcı bir programdır.Bu programı www.avsim.com veya www.flightsim.com sitesinden indirebilirsiniz.
3)Eğer GPS te Intersection ları görmek isterseniz FS içindeki GPS te üst tarafta MENU ye girin.Sonra oklar yardımı ile Display int. ı yes yapın ve Enter a basın.Zannediyorum artık int. lar gözükür.
4)Bu soruya da Agah Bey yanıt vermiş zaten ama eklemek isterim:
Ya da elinizle Chart taki prosedürleri FSNav da harita üzerine aynen ekleyebilirsiniz.
Ama kendiniz uçmanızı tavsiye ederim.Çünkü bu işin zevki böyle çıkıyor...
Herkese iyi ucuslar dilerim...
Saygılarımla;
~~TK145~~
Senior First Officer
Saygun MATARACI
Hocalarımın ve bilen abilerimin müsadesini isteyerek sorularınıza cevap vermeye çalışacağım:
1)QNE ve QNH hakkında bilmek istediğiniz herşey FLYTHY sitesinin Training/Syllabus altında Ders 11 olarak detaylı bir biçimde vardır.
2)Servinfo sanal hava trafiğini kontrol etmek,o anda hangi ATC lerin online olduğunu görmek ve daha bunun gibi birçok detaylı bilgileri edinebileceğiniz yardımcı bir programdır.Bu programı www.avsim.com veya www.flightsim.com sitesinden indirebilirsiniz.
3)Eğer GPS te Intersection ları görmek isterseniz FS içindeki GPS te üst tarafta MENU ye girin.Sonra oklar yardımı ile Display int. ı yes yapın ve Enter a basın.Zannediyorum artık int. lar gözükür.
4)Bu soruya da Agah Bey yanıt vermiş zaten ama eklemek isterim:
Ya da elinizle Chart taki prosedürleri FSNav da harita üzerine aynen ekleyebilirsiniz.
Ama kendiniz uçmanızı tavsiye ederim.Çünkü bu işin zevki böyle çıkıyor...
Herkese iyi ucuslar dilerim...
Saygılarımla;
~~TK145~~
Senior First Officer
Saygun MATARACI
- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
- City: İzmir
sorularımı cevapladığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.
sayın Saygun MATARACI'nın 4. maddede dediklerine katılıyorum. fsnav ile bir kez uçtum ama yaptığım diğer uçuşlardan daha az zevk aldım.
hepinize tekrar dan teşekkür ediyorum.
TK410
First Officer
BATU DEMİR
bat_bat
sayın Saygun MATARACI'nın 4. maddede dediklerine katılıyorum. fsnav ile bir kez uçtum ama yaptığım diğer uçuşlardan daha az zevk aldım.
hepinize tekrar dan teşekkür ediyorum.
TK410
First Officer
BATU DEMİR
bat_bat