Son günlerde, belkide " who is online " da dikkatinizi çekmiştir, ufak çaplı ve az bacaklı,kimi zaman uyuyarak kimi zaman saatlerce computer basından kalkmadan dünya etrafında tur atmaya çalıştım.
Sürekli Hatay İstanbul arasında gidip gelmek keyif vermiyor artık açıkçası. Birde bizim hava sahamızda şu sıralar ATC grevi var sanki,böyle olunca malesef Unicom'da o kadar gereksiz mesajlar atılıyor ki açıkçası beni çok rahatsız ediyor. (Bazı arkadaşlar neredeyse çiş yapmaya gittiklerini bile rapor edecekler).
Göklerin kraliçesi PMDG 747-400 ile uçma aşkı, yeni Kai Tak, VOZ ve buldugum bazı Güney Amerika daki sceneryler de bu tur için sebeb oldular benim için. Malesef Kai Tak FR database de olmadıgı için o bölümü offline uctum.
Istanbul(LTBA)-Singapore(WSSS)-Tokyo,Japan(RJAA)-Sydney,Australia(YSSY)-Honolulu,Hawai(PHNL)-San Francisco,USA(KSFO)-Detroit,USA(KDTW)-Nassau,Bahamas(MYNN)-San Juan,Puerto Rico(TJSJ),St.Marteen(TNCM)-Kingston,Jamaica(MKJP)-HATAY(LTDA) bacakları yaklaşık 32.500 nm 747,767,737 ve 321 tip uçaklarla uçuldu.
Bu arada yaklaşık 8 saatlik MYNN-SBGL Flight Recorder tarafından hiç edildi

Birçok kişiye bu tip uçuşlar saçma gelsede, benim için bayagı keyifli oluyor. Yaptıgım işten dolayı vaktimin bol olması ve bekar olmamda

Özellikle Amerika'daki ATC'lere Tango Hotel Yankee 5066 yerine Turkish 5066 dedirtene kadar bu işe devam edecegim.

Tüm bunları neden yazdım? Eger aynı yerlere aynı ucakla uçmaktan sıkıldıysanız, biraz challange iyi olur diyorsanız, sizlerde deneyin diyebilmek için. Böylece Turkish Airlines "Virtual" ı kıta Avrupası haricinde de dünyada bilinir hale getirmede bir katkınız olmuş olur.
Keyifli Uçuşlar
Kemal TOLU
1967/LTDA