Page 1 of 1
Transition Point
Posted: 26 Jan 2007, 11:48
by therapy
Merhaba,
Gercek ucuslarda ya da payware ucaklarda (PMDG, PSS, ...) FMC'de Departure ve Arrival'lar icin SID ve STAR girilirken TRANS diye bir bolum var. Buraya transition level'dan haric olarak bir VOR ya da waypoint giriliyor. Bunun ne olacagina neye gore karar veriliyor. Buraya girdigimiz bilgi ne ise yariyor? Kisacasi transition point nedir? (Transition level ya da transition altitude'dan bahsetmiyorum) Aciklayabilirseniz sevinirim.
Iyi ucuslar.
Gokhan Harunoglu
Asus A7V600-X
AMD Aşlon XP 2.5+
1GB DDRRAM
GeForce 2MX/MX400&Nvidia81.XX
Windows XP
FS2K2&FFB2
Posted: 26 Jan 2007, 12:49
by THY1125
RNAV transition olan meydanlarda sanırım işe yarıyor.En çok gördüğüm Almanya ve Avusturya meydanlarında RNAV Trans. var.
---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen & VPP.net Co-Administrator

Posted: 26 Jan 2007, 18:14
by TK212
Sevgili Gokhan,
Transition point (intikal noktasi) bir SID uygulamasinda planlanan yol'a giris noktasi. Ornegin YAA1K SID uygulamasinda YAA UG80 yoluna giris noktasidir yani "transition point" dir.
Ayrica ATC (Bilhassa USA ve Canada'da) su sekilde clearence verebilir.
"Clear to destination Ottowa via souş deperture dct ORYNX şen MERCY transition to V312 via TELLA c/m 6000 sq 0411"
Sevgilerimle
Hasan Unsac
IFR CPL MEL
TRVACC Sen.Controller
FlyThy212
hunsac@tnn.net
Posted: 26 Jan 2007, 18:26
by THY133
Bir Ornek de ben veriyim FS'den.
Milano'dan kalkıyosanız Kalkışınız SID SRN . ama Transition point OSKOR mesela. Yani kalkarken clearance da bunu vurguluyor. Milano ya ucun ve gorun havalarda bozuk baya ordan cogu zamanda Online oluyor Conrollerlar guzel deneyim olur...[;)]
Istikbal
Göklerdedir ...!
M.K Atatürk
Posted: 26 Jan 2007, 19:34
by therapy
Bilgiler icin tesekkurler.
Peki sunu diyebilir miyiz o zaman? Biz bu transition point'i kafamiza gore secip FMC'ye girmiyoruz. Bu bilgiyi ATC'den aliyoruz. Diger bir nokta da, bunu mutlaka FMC'ye girmek zorunda miyiz? Sadece bilgi amacli mi oluyor?
Tesekkurler.
Gokhan Harunoglu
Asus A7V600-X
AMD Aşlon XP 2.5+
1GB DDRRAM
GeForce 2MX/MX400&Nvidia81.XX
Windows XP
FS2K2&FFB2
Posted: 26 Jan 2007, 19:57
by TK212
Sevgili Gokhan,
Tabii ki kafadan girmiyoruz YAA 1K SID'inde airway'e giris noktasi yani transition noktasi YAA dir ancak ATC size soyle bir talimat verebilir;
"Clear destination LTAC, on departure after passing 3000ft proceed dct to BKZ şen transition to UG80 via TOKER sq 7411" O zaman BKZ dan dct TOKER yapip UG80 yoluna oturmaniz gerekecektir.
ilk post'umda tabii elinizde o chart olmadigi icin anlatamamis olabilirim ""Clear to destination Ottowa via souş3 deperture dct ORYNX şen MERCY transition to V312 via TELLA c/m 6000 sq 0411"
clearence inda V312 yolu uzerinde MERCY'den sonra o istikamette VALOR intersection'i olmasina ragmen trafige bir sonraki intersection olan TELLA'dan V312 yoluna establish olmasi(yola oturmasi) istenmistir.
Bu sart altininda FMC'de SOUTH3 departure girdikten sonra "TRANS" yerine de TELLA yazarsaniz FMC sizi kalkista ORYNX den MERCY'e oradan da TELLA ya goturcek ve V312 yoluna oturtacaktir.
Sevgiler
Hasan Unsac
IFR CPL MEL
TRVACC Sen.Controller
FlyThy212
hunsac@tnn.net
Posted: 26 Jan 2007, 20:02
by TK212
Sorunun ilk kismini atlamisim ozur dilerim, Bılgi amacli degil uygulama amaclidir ornek verdigim SOUTH 3 departure da sadece FMC ye SOUTH 3 girer ve transition'i yazmasaniz sizi yola VALOR den sokacaktir halbuki ATC size yola bir sonraki intersection olan TELLA dan girmenizi istemistir.
ATC size sadece "After dep execute SOUTH 3 Dep......" derse o zaman oraya bir sey girmez veya TELLA intersection'ını girebilirsiniz
Hasan Unsac
IFR CPL MEL
TRVACC Sen.Controller
FlyThy212
hunsac@tnn.net
Posted: 27 Jan 2007, 15:39
by therapy
Anlasilmistir
Cok tesekkurler.
Gokhan Harunoglu
Asus A7V600-X
AMD Aşlon XP 2.5+
1GB DDRRAM
GeForce 2MX/MX400&Nvidia81.XX
Windows XP
FS2K2&FFB2